Споразумението ЕС - Турция не работи, заяви Йотова

Предложените глоби за неприет бежанец са неприложими
15 май 2016 21:40,
34
Споразумението ЕС - Турция не работи, заяви Йотова
Снимка: bgonair.bg

"Предложението на ЕК за глоби от 250 000 евро за всеки неприет по механизма за разпределение бежанец от страните-членки за нас - евродепутатите, дойде като гръм от ясно небе. Това е неработещо, неприложимо и доста спорно в някои свои точки решение", коментира в предаването "Брюксел 1" евродепутатът Илияна Йотова, зам-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП.

"Всъщност предложението за глобите е продължение на Споразумението ЕС – Турция за реадмисия на мигранти от гръцка територия обратно в Турция и от там нататък - преразпределението им обратно към европейските държави. Ние в Европейския парламент още тогава казахме на ЕК, че това е един изключително тромав механизъм. Всяка една държава, към която се предявят такива претенции, ще заведе дело. Делата в Люксембург траят минимум седем години. Никой няма да ги изпълнява тези глоби, защото са заведени дела“ коментира Илияна Йотова в разговор с Милена Милотинова.

"Европейската комисия сбърка от самото начало", коментира още Йотова. "Тя не даде онези аргументи на държавите членки, които наистина да ги направят солидарни, така че да изпълняват едни и същи политики и тези политики да имат ефект."

Йотова каза в допълнение, че за повече от месец са върнати по-малко от 400 човека от гръцка територия в Турция. Още по-малък е броят на тези, които от Турция са преместени в останалите държави-членки, какъвто е замисълът на това споразумение. Така че споразумението ЕС - Турция показва, че не работи", коментира Йотова.

"Освен това откакто го има споразумението ЕС - Турция, основният мигрантски поток отново се премести в другата част – между Либия и Италия. Ако утре пак се засилят военните операции в Средиземно море, мигрантите отново ще намерят друг свой път, не дай си боже, през нашата сухопътна граница с Турция. Не можеш да сключваш всеки път такова споразумение. Всеки път ли ще даваме по шест милиарда?", попита Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА КАКВО СЕ БОРИ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ В БСП. ДПС, АБВ- ЗА ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ, ДРУГАРКАТА ЙОТОВА НА КОГО ЗАЩИТАВА ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ И АКО Е ТАКА ЗАЩО ВЪВЕДОХА ПЛОСКИЯТ ДАНЪК, НАЛИ ТОЙ ВОДИ ДО МИЗЕРИЯ, ЗАЩО СЛЕД ТАКИВА БУРНИ, ОЖЕСТОЧЕНИ БИТКИ БГ РАБОТНИК Е НАЙ БЕДЕН, ЗАЩО НАПУСКА НАРОДА НИ И ОТИВА В ЕВРОПА, НА КЪДЕ НИ ВОДЯТ, В КОЯ ПОСОКА, ЗА СЕГА НЕ МОЖЕМ ДА РАЗБЕРЕМ ОЩЕ КАК ЩЕ ПЛАЩАТ ДЕЦАТА НИ ОНИЯ 4 МИЛИАРДА- ГОЛЕМИ ЦИРКОВЕ, НА МАЙМУНИ НИ НАПРАВИХТЕ. ЩЕЛИ ДА СЕ БОРЯТ НЕ "ЗА", А СРЕЩУ.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Източна Румелия трябва да се отдели от крадливата и корумпираната Българска държава и да не се робува повече на крадливия катун София......София е равносилно за провинцията на болести,мизерия,глад,обезлюдяване на страната....долу кръвопийците на народа от катуна София...София не е България
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук се подвизават някой доста дрогирани съфийски индивиди. Те са си чисти ***....сти ама хайде......
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
новият политик йотова. тая е нова на всеки 10 години, когато реши да се включи по някой казус. братленце, ако за тези изявления по-горе ти е трябвало чак толкова дълго мислене, по-добре се откажи. тегли му хикса на тоя кариерен път и стани нещо друго, докато му е времето. все още ще те вземат в университета и т.н.
10
1
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Йотова яко трака токчета по брюкселския паркет
9
27
 
9
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Споразумението работи. Бежанците вече ги няма. Това и е проблема на червенушка. Ердоган ще приклекне. Путин вече се примири и се кротва. Понеже в България модата идвс със закъснение, тук по инерция носят демодирани дрехи. Но скоро ще се рзбере, че червените пак залагат на умрял кон...
8
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само на Меркелица може да и хрумне, че това ще проработи. Колкото проработи безоблачното съвместно съжителство с мюслитата. Тая жена е за бунището на историята. Налага се понеже Сащ са и зад гърба. Но на европейците вече им става ясно. До сега вече 60 общежития за бежанци са подпалени. И това е само началото.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Na kogo si dala 6 ml- pa ti
6
3
 
38
 
! Отговори
Ксенофоб преди 7 години
А бе тия евроГейци добре ли са, че ще ни дават заповеди да приемаме за доживоно дундуркане арабски неандерталци!? Я като са толкова отворени да дадат личен пример, и то според възможностите си. Много искам да видя как всеки евродепутат си осиновява 200-300 арабески, и си ги взима да живеят в собственото му жилище, било то къща или апартамент. Еврокомисар Кристалина Георгиева веднага да осинови 500 ислямиста! И като дойде ред на Боко Тиквата, да пусне поне 150 *** под магнолията си в Банкя!
5
3
 
5
 
! Отговори
Zelena karta преди 7 години
Regulirana migracia e polezna...migrantkata Jotova e chast ot takav migrantski proces...neinata eu karta ima opredelen srok vreme...:-)
4
2
 
10
 
! Отговори
до7 преди 7 години
До до 3Че Румяна си беше посредствена , не споря. Ама все пак не си пробиваше път в политиката с "методите" на Илона Сталер. Публична тайна е, че един от ВИП партньорите във филмите за възрастни на "сегашната" депутатка е един прословут ловджия:))) Даже и в пресата го писаха.........за отстрел на забранени видове:)
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това гадно, долнопробно същество още ли крета.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на соца, когато филмите за възрастни бяха апокрифни си разменяхме такива касети. Имаше една изпълнителка Илона Сталер/ Чичолина/ . Правеше страхооотно фелацио. Предварително искам да уточня, че всякакви прилики и асоциации с настоящата статия са случайни:)))))))
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По всичко личи , че Балканския път на мигрантите , ще се отвнори към България!Йотовица , определено се радва на това!