Йотова предупреди: Планът "Юнкер" заменя еврофондове

"България да търси съюзници, иначе няма пари за магистрали"
26
Йотова предупреди: Планът "Юнкер" заменя еврофондове
Снимка: Reuters, архив

България трябва да търси съюзници сред другите държави, за да не се променя философията на европейските фондове, смята вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата

Според нея това е една от задачите пред следващото българско правителство.

"Има една много неприятна и отрицателна тенденция - донорството чрез европейските фондове, което имаше за задача да изравни стандартите на живот на хората от ЕС да бъде заменено с т.нар. план "Юнкер", който залага повече на инвестициите, печалбите и частните проекти", коментира Йотова, цитирана от БТА.

Тя прогнозира, че ако се запази тази тенденция, пари за магистрала "Хемус" няма как да има.

Йотова припомни, че тази година започва договарянето за следващия програмен период след 2020 година.

"Като всяка държава България трябва да представи своите проекти и да търси финансиране, а изграждането на магистралата трябва да бъде на едно от първите места", смята тя.

Вицепрезидентът коментира и замразените плащания по програма "Наука и образование за интелегинетен растеж".

По думите й Европейската комисия прибягва до такива крайни мерки в изключително редки случаи, което означава, че става въпрос за тежки нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Йотов преди 7 години
Йотова,кога започна да разбираш и ти от еврофондове,***? Какво се изцепваш сега ,искаш да кажеш,че Юнкер няма да ви даде да цоцате европейски пари и ще ви спре кранчето ако се уредите да управлявате. Никой в Европа няма да ви даде пари ! Крадете,некадърни комунисти!
20
3
 
11
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Планът Юнкер - взимаме парите на източноевропейците, и ги пълним в гушите на арабски , и африкански "бежанци" !!! Източноевропейците са свикнали да гладуват, да мизерстват...и си траят КОГАТО ГИ ЛЪЖЕМ!! ДРЪН -ДРЪН!!
19
2
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 7 години
е значи съм за плана Юнкер.... стига крадоха от пари за пътища...време е ние да покрадем...така де :-)
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На предишните парламентарни избори Йотова обясняваше, че хората "асфалт не ядат". Сега изведнъж си промени приоритетите. Не мога да вярвам на хора, които сами не знаят какво искат и си сменят мението като ветропоказател по време на буря
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато беше в Брюксел, Йотова не ни държеше в течение на тези важни процеси в ЕС. Сега след като четири месеца не участва в заседанията на европарламента стана много словохотлива, но дали информацията която ни дава не е остаряла
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи сте познавачи,финансисти и спецове ама не разбрахте как Куневица ви изпи 250 хилки в евро под носа.Че после Ореха виновен,Йотова била комунистка.Ами честито да и е!
15
4
 
12
 
! Отговори
анти преди 7 години
Не на магистрали да се наблегне а на стандарта на живот на народа който живее в нищета - най- бедната държава
14
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адекватните изказвания на президент и вицепрезидент ясно показват, че тяхната институция ще играе съществена роля през следващите пет години. Този път народа няма да храни още двама лентяи и свитите им.
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неадекватните изкавания на президент и вицепрезидент ясно показват, че тяхната институция няма да играе съществана роля през следващите пет години. Просто народа ще храни още двама лентяи и свитите им.
12
10
 
8
 
! Отговори
обратна посока преди 7 години
България да търси съюзник на североизток всички ще сме равни и бедни само ракията ще е отровна.
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам как няма да спрат еврофондовете след управление на ГЕРБ независимо кое ще е правителството. Бойко Борисов май затова подаде оставка - предупредили са го, че спират фондовете.
10
4
 
5
 
! Отговори
Умник преди 7 години
До РЕАЛИСТ Такъв уникално *** и ограничен коментар, не бях чел. Голям смях !
9
17
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Нормално е да спра еврофондовете след управление на ГЕРБ. То ГЕРБ затова побързаха да избягат от властта - за да не спрат фондовете при тях. То тези неща се движат със закъснение, но повечето нямат акъл да го схванат. Работи добре правителството преди ГЕРБ - пускат еврофондовете при следващото правителство, т.е. при ГЕРБ и ГЕРБ се тупат в гърдите как при тях пускало еврофондовете. После заради ГЕРБ спират еврофондовете, но при следващите и ГЕРБ пак се бият в гърдите как при другите ги спирали.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йотова не играе обединител на нацията
7
6
 
11
 
! Отговори
! преди 7 години
Щом има пари за саниране 2 милиарда и по 15 милиона на година за поддържане на магистралата, а нищо не се пипа по нея, значи има пари ама нещо се крадат?
6
15
 
29
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Абе Йотова,всяко ваше управление е катастрофа за страната,това са фактите.
5
3
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
В писмото също така се казва, че дори да бъдат размразени средствата по програмата, същите ще бъдат намалени като размер пропорционално на констатираните нарушения.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влизане в империята на Германия или САЩ като провинция, колония или щат.
3
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кои да гласуваш, в нормална държава, работиш ли, можеш да живееш достойно, тука от нашите некадърни политици, целия народ мизерства и работи за 10 човека, които не си знаят парите. Аз лично за БСП няма да гласувам никога, те бяха на власт няколко пъти, и резултатите са ясни.
2
2
 
27
 
! Отговори
Юницата преди 7 години
Баси пропагандата нагла!!! В писмото от ЕК се казва, че евентуално ще спрат парите ако еди-какво си не се изпълни до 6 месеца.