Радев обеща: Институциите ще подкрепят талантливите

Президентът участва в откриване на национална археологическа изложба
Обновена: 14 фев 2017 20:35 | 14 фев 2017 20:35, Красимир Ангелов
11
Радев обеща: Институциите ще подкрепят талантливите
Снимка: БТА

"Българското общество и институции ще продължат да подкрепят талантливите хора, отдадени на прогреса и на утвърждаването на авторитета на българската държава", заяви президентът Румен Радев, който участва в откриването на Десетата национална археологическа изложба.

Събитието се проведе в Националния археологически институт с музей при БАН, на което бяха представени най-интересните и впечатляващи открития и проучвания от изминалия активен археологически сезон, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 
Президентът поздрави археологическите екипи за постигнатите успехи и разкрития през 2016 г. и подчерта, че Националният археологически институт с музей при БАН, както и археологическите музеи в страната, имат своята важна социална и образователна роля за обществото ни. "Нещо повече, вие разкривате широки хоризонти за българското културно наследство по света. Всички открития, които засягат културното развитие на цивилизациите по нашите земи, предизвикват огромен интерес и са събитие от световна величина", посочи Румен Радев.
 
Държавният глава заяви още, че участието му в откриването на Десетата национална археологическа изложба е и "знак на уважение към огромното историческо и културно наследство, към тази богата история, вградена в българската земя и кодирана в българския дух".

"Трябват много любов и изкуство, за да разгадаеш загадките на миналото, бита и духовността на хората, населявали нашите земи преди хиляди години", обърна се президентът към участниците в археологическите експедиции и им пожела много успехи и нови разкрития за богатото културно наследство на земите ни.
 


11
Още по темата: археолозиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 3 години
да обнародват и списъка на талантливите, да не си правят другите талантливи излишни илюзии, а да чакат следващите избори.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьорът се е объркал! Фанал е у леву!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България ще заприлича на нормална държава благодарение на Радев.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рабфак им направете нов.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имах съученичка в онова време-дъщеря на партизанин.Няма да забравя коментара след като тя влезе в английската гимназия с 3:00 успех:Стъпихме на релсите!Е, аз влязах в руската гимназия.
След време вече пораснали и взели в ръце хляба си се срещнахме отново с въпросната дама.Тя работеше в някакъв институт.Коментарът за работата и беше:Ние всички в института сме едни умнички?!?
Ще добавя: и едни талантливи...
2
1
 
3
 
! Отговори
Luluak преди 3 години
Ti da vidish kak sa klatiat obesenite partiiini teroristi......
1
6
 
10
 
! Отговори
Надя Николова преди 3 години
Съвсем ни взе за балъци.Хората на държавна хранилка смучат държавни пари само за приближени до тях и така до девето коляно.Те не искат да са в полза на талантливите и кадърни хора.