ВМРО за визитата на Макрон: Обслужи собствени интереси!

Любомир Милошев се обяви категорично против мерките срещу дъмпинга
29 авг 2017 21:14, Красимир Ангелов
8
ВМРО за визитата на Макрон: Обслужи собствени интереси!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Макрон посети България като президент на една велика сила, за да постави своите искания и да търси подкрепа от скромен член на Европейския съюз, какъвто е страната ни, заяви Любомир Милошев от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

"Добре е, че бе фиксиран срок до края на месец октомври, в който българското правителство да изготви свои предложения, които да защитават интересите на бизнеса ни във Франция. И категорично не приемам това, че държава като Полша, която също защитава собствените си интереси, беше определена като страна без бъдеще и бе подложена на остри критики", отсече Милошев.

Както е известно, на съвместна пресконференция с българския си колега Румен Радев, Макрон остро разкритикува полското правителство за антиевропейските му позиции и послания не само за съпротивата срещу промени на трудовия пазар, но и заради скандалната съдебна реформа, която се извършва за сметка на независимостта на съдебната система.

Пред Bulgaria ON AIR Милошев посочи, че е недопустимо държава, която е радетел на свободния пазар, за каквато се обявява Франция, да черпи облаги по подобен начин, чрез елиминиране на конкуренцията.

По време на визитата на френския държавен глава у нас, премиерът Бойко Борисов изрази готовност България да подкрепи плановете на Макрон за затягане на европейските правила по отношение на т.нар. командировани работници от по-бедните страни на ЕС. А Макрон от своя страна повтори уверенията си, дадени пред Борисов преди два месеца в Париж, че ще подкрепи стремежа на България за влизането ѝ в т.нар. чакалня на еврозоната и Шенгенското пространство за свободно движение

"Ако се стигне до промяна на директивата за командировани работници, то това безспорно ще засегне интереса на българските търговци и българския бизнес във Франция", категоричен бе Любомир Милошев.

По думите му, френските браншови организации са изключително силни, а Макрон чрез елиминиране на конкуренцията вероятно се опитва да изпълни поет към тях ангажимент по време на предизборната си кампания.

Във връзка със стабилността на българското правителство, гостът на Bulgaria ON AIR посочи, че повод за притеснения по този въпрос не бива да има към момента.

"Има конкретна програма, подписана и от ГЕРБ, и от "Обединени патриоти". Въпросът е дали тя ще се спазва и занапред", допълни още той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Еее, преди 3 години
Доказано е,че не е луд,който яде баницата. Боцо я раздава щедро на всички чужди гости. За нас остава само дъното на празната тава.
6
0
 
7
 
! Отговори
бокото преди 3 години
Нека командированите работници да вземат по добри заплати. Все пак това са българи отишли да изкарат някой лев и да го похарчат в България
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младо кариерите стремящи се към сладка служицс в Брюксел, но с антиЕвропейска риторика, което е парадокс.
4
4
 
11
 
! Отговори
Димитров преди 3 години
Тоз младеж си мисли че щом е пуснал брада...и веднага му се полага титлата поп...
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не бях ли патерици те на Суджука?
2
4
 
41
 
! Отговори
Рок енд рол преди 3 години
То това е ясно. Ние кога ще обслужим нашите интереси?
1
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че Бойко е *** и ще стане това, което Макрон иска.