"Мумията" Антон Тодоров се завръща! За ужас на БСП

Комисията за досиетата отново разгорещи страстите в НС
101
"Мумията" Антон Тодоров се завръща! За ужас на БСП
Снимка: архив, Булфото

Мумии, Холивуд, строителни войски... белязаха дебата за спирането на избора на нов председател, негов заместник и секретар на Комисията по досиетата, поискано от ГЕРБ.

Темата за досиетата винаги разгорещява страстите в парламента, но като че ли този път тонът при размяната на репликите премина рамките на приличието.

А иначе всичко започна от наглед безобидното предложение на ГЕРБ за отмяна на приетото Решение за приемане на процедурните правила за избор на нов състав на Комисията с оглед на искането на БСП тя да бъде закрита.

Още по темата

От мнозинството призоваха за широк дебат, защото явно бъдещата законодателна дейност и новият състав на Комисията, трябва да бъдат внимателно обмислени и обсъдени.

Миналата седмица депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сам се похвали, че ще бъде номиниран да оглави Комисията и обяви, че това е детската му мечта. Преди два дни пък стана ясно, че ГЕРБ стопира процедурата.

В сряда обаче Тодоров се похвали: "Аз съм като мумията, не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам. За ужас на червените", което стана повод Славчо Велков от БСП да се изкаже язвително, че една "мумия" щяла да заеме важен пост.

Тодоров не му остана длъжен и отсече, че Комисията би спечелила от неговия избор, защото ако я бил оглавил щял да извади и досието на Велков, който бил агент на репресивния апарат на ДС, освен това бил изгонен от МВР за неизпълнение на заповед.

"Аз поисках от Борисов и Цветанов да отменят тази комисия, детска мечта ми е, щях да извадя досието и на това личице /бел.ред. Славчо Велков/, което се представя за антитерорист, но ако антитерористите го хванат, ще го обичат през гащите", каза Тодоров, което предизвика Велков да му отговори, че той е бил редник в строителни войски в Герман, а "там без гащите ги минавали".

След това се извини за думите си, защото не бил искал да обиди Строителни войски, а просто визирал конкретно поделение, известно с извращенията си.

Според Александър Симов от БСП явно в ГЕРБ има някакви проблеми, защото първо мнозинството бламира лидера си Бойко Борисов, като не приема оставката на Делян Добрев, след това пък бламира своя кандидат за Комисията по досиетата, без да дадат някакви причини.

"Единственото обяснение е, че ГЕРБ вече са се разцепили на няколко лъча и всеки прави, каквото си иска", отсече Симов.

"Имаме кандидат, който се самообяви за холивудско чудовище, тъй като мумията нека да припомним, винаги я убиват накрая, тя винаги се разправя на прах, но това е холивудско чудовище. Сега говорим за мумии, премиерът говори за късане на месо, почвам да се чудя ГЕРБ партия ли е или е епизод от сериала "Живите мъртви", коментира той.

Това стана причина Антон Тодоров отново да вземе думата и да обяви, че в левицата са уморени като мумии.

"Погледнете се на какво приличате", обиди ги той.

Симов каза още, че се е бил вдъхновил да вземе думата от първата стихосбирка на Спас Гърневски, който сега е депутат от ГЕРБ.

Поетът пък го обвини, че в БСП са разбрали, че най-висшата форма на комунизма е капитализмът и заради това социалистите са станали най-големите капиталисти и карали скъпи коли.

Гърневски цитира и своето стихотворение "На партията":
"Ах моя, Партийо любима,
макар проклета и устата,
затова че още теб те има
си карам още аз мандата.
Детирамби нежни ще ти пиша
ще те възпявам,
ще ти се обричам,
но щом престанеш окончателно да дишаш,
пред пътя ти пред ада с кеф ще коленича"


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
Има хора... преди 1 година
Има хора, които трябва да бъдат подминавани с отвращение и погнуса.

Този е един от тях.

Няма да забравя как с още един доносник от ДС коментираха личния живот на експрезидента Плевенлиев. Независимо че не съм гласувал за него, бях ОТВРАТЕН!
78
4
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 72 преди 1 година
До Ел.Йончева-смешно е
Станишев - изгонен с камъни? Я влез в час! Тази Ел.Йончева беше репортер в най-горещите точки, около нея свиреха куршуми и избухваха бомби! Ти щеше да раз-
хлъзгавиш терена, ако беше попаднал в ситуация, в която тя е била многократно!
77
0
 
3
 
! Отговори
4195 преди 1 година
Толкова ми е гадно, че дори не намирам сили да ги прокълна...
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви жалки индивиди иома в ГЕРБ.
Сбирщина, съберана по кръстовища и кръчми.
И от кошчетата за бо.клук на другите партии.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОКО СЕ УПЛРАШИ, ЧЕ МУМИЯТА ЩЕ ИЗВАДИ ДОСИЕТО "БУДА" и затова набързо му прекрати мераците.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детирамби нежни ще ти пиша
............
То май се пише дИтирамби...
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СТАНИШЕВ СТАНА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПЕС, БОЙКО НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕНП.
ПО НЕПРИГОДНОСТ!
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ел.Йончева-смешно е

Смешник. За разлика от Бойко, който наистина беше изгонен с камъни, Станишев кротко си приключи мандата и за последните 10 години е последният министър-председател с пълен мандат. Това са фактите.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗ.МЕ.КЯРИ.Н - №1
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ МУМИИТЕ СА В МУЗЕЯ, ТАЗИ КЪДЕ ЩЕ Я СЛОЖИМ - НИМ ИЛИ В ПРИРОДОНАУЧНИЯ?
69
6
 
19
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 1 година
МУМИЯТА АНТОН ТОДОРОВ Е ПАДЕНИЕТО НА ГЕРБ. ЩОМ ГЕРБ РАЗЧИТАТ НА ТАКИВА ЕКЗЕМПЛЯРИ КАТО ТОЗИ ПРОПАДНАЛ И ЖАЛЪК КЛЮКАР ЯВНО СКОРО ЩЕ СЕ САМОУБИЯТ ЗА РАДОСТ НА НАРОДА!
68
2
 
4
 
! Отговори
бай Петко преди 1 година
Тони, не викай ХОП преди да си скочил. Знаеш ли Радневския лаф на дялетата ...голям го вадиш ама мек...!
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не обичам мумии! Евнуси също!
66
20
 
9
 
! Отговори
Ел.Йончева-смешно е преди 1 година
А бе тази Елена Йончева не беше ли любовницата на Станишко , който България изгони с камъни? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
65
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво сте очаквали от банкянското *** зето едно говори а друго върши
всичките му магарета са такива
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дюстабанлията АТ каква ли специалност е овладял в Строителни войски? Някои загорели воини си падаха по овцете в близките ТКЗС-та...
63
1
 
7
 
! Отговори
е няма такива преди 1 година
***. И нашите,Гано и вашите. Предлагам да се въведе платен вход в Парламента, като цената да се ориентира по цената на градските тоалетни. За една и съща стока трябва да плаща еднаква цена.
62
5
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До 69: Главното качество на този шут е да се изразява колкото се може по-г'аменски, и затова е достоен за тази комисия. Такива депутати могат да заменят всеки реален дебат с шоу от най-ниска проба.
61
3
 
18
 
! Отговори
k_g_angelov преди 1 година
Ха!
При мумифициране, мозъкът на починалия се отстранява през носа ...
Та как да го разбира човек тоя Тодоров?
Бил мумия, хе, хе...
60
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антон Тодоров е един достоен антикомунист,напълно подходящ да оглави тази комисия.Всички свои твърдения той подкрепя с документи,което вбесява червените ***! Обаче разкритията на тази комисия трябва да бъдат последвани от уволнения и затвор за мръсните комунистически доносници!