Бивш служител на НСО: Липсва контрол в службата!

Ангел Антонов пък бил проблемен за самата служба
1 фев 2018 09:30, Петя Славова
23

Няма контрол в Националната служба за охрана, никой не носи отговорност за службата. Това е мнението на бившия служител на НСО полковник Николай Марков. По думите му липсва граждански контрол, защото той е поверен на комисия в парламента.
Още по темата

"За последната година има ли един път да е изслушван началникът на НСО в комисията? За дейността на НСО той внася един доклад, който нищо не представлява на практика", обясни полковник Марков в студиото на "България сутрин".

Той каза още, че контрол по бюджета, по дейността и практиките в НСО не съществува. Бившият служител на Националната служба за охрана полковник Николай Марков подчерта още, че президентът Румен Радев е бил прав в изявлението си преди време, че НСО на практика е безконтролна служба.

Според полковник Марков началникът на НСО в оставка Ангел Антонов е бил незначителна фигура и външен за системата.

"Той няма компетентност по темата Национална служба за охрана и този вид сигурност, защото това не е относимо към работата в МВР", подчерта полковник Марков.

Той каза още, че Антонов е проблемен за самата служба, защото по негова вина там е създадена непоносима среда за работа.

Бившият служител на НСО попита също така как началникът на службата в оставка е назначен за консул, като срещу него тече проверка от прокуратурата.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията началникът на НСО в оставка Ангел Антонов е бил компромис от 2013 год. и неговото време е изтекло.

"Такива смени в НСО обикновено са с политически контекст", каза той пред Bulgaria ON AIR. Безлов подчерта още, че при избора на началник на НСО трябва да има консенсос между президент и премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Нещо си в грешка.На това ви научи вашата любима партия ГРОБ.Още колко години ще се опитвате да се оправдавате за всичко с БКП на Тодор Живков?!?Това само човек, който до сега е бил в някоя дупка може да продължава да го ползва за да се отрива с повод и без повод.Колко години минаха от свалянето на БКП и на самия Живков?Какви са резултатите?Кой е виновен?Всичко друго може да се говори, но да продължавате с тази изтъркана плоча вече е смешно.
16
1
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
ДОЛУ ПРИВИЛЕГИИТЕ!/част от плакат от 1990г./
15
0
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
И понеже като външен за една система се е провалил, сега ще го пратят като външен за друга система, за да се провали и там.
14
1
 
8
 
! Отговори
Показателно: преди 6 години
Бокова отиде да работи в Русия, Антонов и той: другаде не ги искат.А там ще могат да дават информация отвътре за ЕС.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България да си на отговорна държавна служба и да не правиш далавери е срамно , а не престъпно. Всички ще те сочат и викат, егати балъка е тоя . Това ни научи нашата любима партия БКП на Тодор Живков .
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя си е най-обикновен милиционер,за какво го пробутват на топли службички!Или има едни страх от това което знае като информация за политиците!
11
1
 
7
 
! Отговори
Boko Tikwata преди 6 години
изборите са далеч , тези действия на моята шайка ще бъдат забравени дотогава и ще имаме кабинет номер 4. гаранция от гроп!
10
0
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
"Подал си оставката" (т.е. уволнен) от НСО за безстопанственост и некадърност, го пращат за консул в чужбина??? Какво разбира той от дипломация? За тази професия дипломатите от кариерата учат с години, после още по-дълго практикуват, а този - хоп и консул! То затова България се излага навсякъде!
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безполезните хрантутници от НСО отдавна трябваше да са прибрани като дирекция в МВР, с доста по-скромнички пари и привилегии. Абсолютно паразитна служба, а слабоумието на персонала им е впечатляващо. Много леш има там.
8
0
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
И сега за награда ще ходи да създава непоносима среда за работа в посолството, в Петербург.. Общо взето на държавана работа има много висока концентрация на шуро-баджанаци, болшинството от които не стават буквално за нищо. Некомпетентност и наглост. Единствено ги бива да се облагодетелстват, а що се отнася до това каква работа вършат...
7
0
 
22
 
! Отговори
преди 6 години
Закрие ли се тази служба, която охранява национални престъпници, държавата ще спесява около 40 милиона за една година. Радев да разкара безполезните гавази, които взимат огромни заплати, защото те охраняват световно известен мафиот, който е заграбил цялата власт. Който иска охрана, да си в плаща. Охраняват Доган, защо, кой е той. Също и Шиши, Цацата и Цецо Рапона. Защо, милионери са, защо българина ще им плаща това скъпо удоволствие?
6
1
 
23
 
! Отговори
fhfg преди 6 години
ако я закрия тази служба , престъпността ще намалее с 10%
5
0
 
24
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Защо изобщо съществува НСО (УБО) с безлимитния си бюджет и опазването на тунеядците от "народната любов"?
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бандит! За затвор. те ще го пращат консул в Русия, та ептем бандит да стане.
3
3
 
21
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Какво очаквате, като на всички ръководни позиции се назначават верни на ГЕРБ калинки, в случая авер на Цецо с особената форма на главата. Още по-страшното е, че след като се издънят вместо в затвора отиват консули тук и там.
2
0
 
21
 
! Отговори
Причината преди 6 години
Този знае доста тайни, затова го пращат на далечна служба.
1
1
 
22
 
! Отговори
НСО преди 6 години
Вършим си работата - пазим управниците, помагаме на мутрите и правим всичко което е нужно за тези дейности.