Роми от "Надежда": Българинът е свикнал на глад, мизерия и работа!

Недоволни в махалите от мерките за интеграция на Каракачанов
9 фев 2019 11:30, Петя Славова
272
Роми от "Надежда": Българинът е свикнал на глад, мизерия и работа!
Снимка: архив, Булфото

Събаряне на незаконните ромски гета, по-строг контрол на социалните помощи, безплатни аборти, полагане на обществено полезен труд са сред мерките на вицепремиера Красимир Каракачанов за по-добра интеграция на ромите в обществото на страната, но предизвика смутни реакции.

Още по темата

Бурно реагираха на предложенията му в ромската махала на Сливен, предаде bTV. Името на вицепремиера Каракачанов действа като магнит и за секунди събира десетки опоненти на така наречената концепция за интеграция.

"Той ще спре младите момичета да не се женят,да нямат деца? Кой е той, какъв е той ... Кажете му да си гледа работата, с военните да се занимава, с циганите да не се занимава", недоволстват в сливенския квартал "Надежда".

"Нашата традиция е да раждаме малки, има ли проблем, някои да ги гледа, той да идва да ги гледа?”, питат още те.

Единици подкрепят идеята за  спиране на социалните помощи, но при определени условия. "Ако има работа няма да се нареждаме за молбите за помощи за някакви си кирливи 40 лева. Нека да отварят предприятията и да видят дали ромите няма да влизат да работят, не да казва, че ромите са мързеливи и крадливи", отбелязват още в махалата.

Други имат собствена теория за интеграция. "Абсурд да сме равни с вас, българите, защото българинът е свикнал на студ, глад, мизерия и на работа".

Сред най-умерените изказвания е предложение тази концепция да се пренапише за всички български граждани. "За много неща не е прав Каракачанов. Например за расизма – няма цигани, няма българи, по лична карта всички сме в Република България".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам пак за вмро!
71
5
 
14
 
! Отговори
Иван преди 5 години
И аз ще гласувам за Каракачанов!
70
1
 
20
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Ромите умишлено са сегрегирани в големи гета, за да се използва накуп КУПЕНИЯТ им вот при избори. Те са допуснати от ВЛАСТТА в държавата да живеят ИЗВЪН закона, за да се печели лесно гласът им при избори от ВЛАСТТА. Всичко това е на гърба и за сметка на НАРОДА.
69
2
 
29
 
! Отговори
Очевидец преди 5 години
Аз познавам един от тези , на 35 години . Със едно дете. Момиче на шестнадесет години . Той и жена му работят , държат на детето за добро образование . Дори го видях как изкарва книжка за кола по честният начин . Работи при мен ,и честно казано бе от най добрите ми работници . Трябваше да се премести във друг град . Постоянно му се подиграваха другите цветни. Не ги защитавам , но все пак някъде там има и интегрирали се и държат на законите . Каракачанов е прав , може и по честният път...
68
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е,българинът да вземе тоягата,стига е раздавал само моркови из гетата.
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не е лъжа,по прости сме от тях и мизерни и без капка самоуважение
66
1
 
32
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Щом пискат, значи Каракачанов е на прав път.
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В армията свикнахме на студ на глад на мизерия. На подчинение и търпимост физическа и психическа устойчивост. Станахме добри работници ,мълчим и бъхтим.Ама защо не ни научиха да воюваме и да имаме собствена воля.. Да го тътрим само товА две години.
64
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече от половин век получават бонуси.Дойде време да се отчитат. Безплатна супа няма. Давахме бонуси, откъснати от нашия залък, с надеждата след десетилетия да имаме в плюс един милион образовани, висококвалифицирани, работливи български граждани. не се получи. Затова, да си отработят бонусите, които са получавали в продължение на няколко поколения. С лихвите.После, ако са недоволни, да си потърсят държава, която да отговаря на високите им претенции.
63
18
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Хан Крум: АВЕ НЯКАК СИ НЕ Е ПО ЕВРОПЕЙСКИ......
62
1
 
49
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
До extremistМи така де - като не искат да се интегрират, да вземем и да ги дезинтегрираме. Хем евтино, хем бързо, хем полезно за всички нормални български граждани.
61
10
 
71
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Браво Каракачане, успя да спечелиш моят глас и ако на следващите избори се яви само ВМРО, без останалите двама ненормалници, ще имаш още 7 гласа от моята рода.
60
16
 
19
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"с военните да се занимава," - И ЗАТОВА СЕГА ЩЕ КУПУВАМЕ НАЙ-ТЕХНОЛОГИЧНО НАЗАДНИЧАВИТЕ САМОЛЕТИ ЗА КОИТО ДОРИ НЯМА ЗАВОД
59
0
 
70
 
! Отговори
Бре, наглост! преди 5 години
"Той ще спре младите момичета да не се женят, да нямат деца? Кой е той, какъв е той?"1. Той е български вицепремиер и министър. И настоява ромите да спазват закона, забраняващ сексуални контакти с малолетни.2. Това, което за ромите е "младо момиче", според българските законие ДЕТЕ (11-14 г.).3. Тези момичета не се "женят". Те продават девствеността си, после сделката се отпразнува с роднински гуляй, на който детето, изтъргувало невинността си, присъства маскирано в младоженско облекло.
58
17
 
40
 
! Отговори
бойко харам преди 5 години
нека да се изнесем всички от бг и оставим страната на разположение на ромите
57
3
 
79
 
! Отговори
Киро Киров преди 5 години
Ами време е да ви спрат парите. Социални детски само срещу работа и полянките и улиците ще светят !
56
11
 
109
 
! Отговори
изводът преди 5 години
Българите са свикнали на глад, мизерия и да работят.Социалистите и ромите са свикнали да харчат на гърба на държавата /работливите българи/. Без българи няма да има социалисти. Няма да има и роми. Ще трябва да намерят друг приемник който да ги храни.
55
3
 
56
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Какво му е българското на БХК?
54
2
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не искам с в бъдещото някъде там.Искам сега незабавно да спра да плащамтяхната издръжка и размножаване. на всички безполеници за държавата,обществото и тях самите!
53
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имам друго предложение.Да се върне армията ,родната ни казарма че много се разхийтиха. С приемен изпит. Който не го покрие ,отива в кралските елитни части или съкратено кеч.Че що магисрали има да се правят и оправят.пък и има нужда от жилища.