Данаил Кирилов поема щафетата, става правосъден министър

Борисов му постави първата задача: Да падне мониторингът на ЕК!
Обновена: 4 апр 2019 10:16 | 4 апр 2019 09:17, Камелия Цветанова
149
Данаил Кирилов поема щафетата,  става правосъден министър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият правосъден министър на мястото на подалата оставка заради скандала "Апартамент“ Цецка Цачева ще е Данаил Кирилов. Това съобщи премиерът Бойко Борисов.

Още по темата
Кирилов е шеф на правната комисия в НС и призна, че номинацията е сериозно предизвикателство, защото министерството е тежко.

"Първата задача, която му поставям, е да бъдем изрядни, когато говорим за мониторинговия механизъм“, обяви  Борисов.

Кирилов обеща, че в работата си като правосъден министър ще продължи мерките, разписани в доклада на ЕК за напредъка по механизма за сътрудничество и проверка.

"Това е много сериозно предизвикателство, приемам го като голямо доверие и като много сериозна задача с оглед необходимостта до няколко месеца успешно да се довърши работата по мониторинговия механизъм. Премиерът е поставил конкретна задача в тази връзка и смятам, че с общи усилия ще се борим, за да постигнем добър резултат. Много направихме досега, признава се работата от нашите партньори от ЕК. Надявам се да стигнем до положителен резултат", коментира Кирилов.

Според него, след като си тръгне от парламента, няма да има сътресения в парламентарната група на мнозинството, защото тя е достатъчно силна. "В работата си ще следвам Механизма за сътрудничество и оценка – продължаваме по мерките така, както са разписани в доклада", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Браво. Няма ли честни хора в тази страна. Ами и този хубавец е бил съдружник във фирмата Артекс. Е какъв правосъден министър ще е и чии интереси ще защитава. Не се ли проверява преди да ги назначат на високи постове къде са работили преди. Ами то пак няма да има кой да накаже виновните. Падение!!!
119
0
 
4
 
! Отговори
До Валентин Николов преди 5 години
Валентине, вярваш ли си, че при 45 години комунизъм в България, има останали некомунисти, от хора които тогава са били във властта? Всички днешни олигарси са били издънки на старите комунисти. Днешните са били комсомолски деятели тогава, т.е., всички носят вируса на комунизъма, какво очаквате? Когото и да си изберем, все от едно котило ще са! Келепир им покажи, и гледай как се граби, вече го показват на живо!
118
0
 
7
 
! Отговори
УЖ непридирчива преди 5 години
Ейййй, нямат ли в ГЕРБ поне един свястно изглеждащ мъж?
117
0
 
0
 
! Отговори
Да Ви е позната? преди 5 години
Бойко мой,! Да се свети Твоето име, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес, и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия; защото Твое е царството,и силата, и славата вовеки.Амин.
116
0
 
7
 
! Отговори
Валентин Николов преди 5 години
След 30 години опити за демокрация ,нас продължават да ни управляват бивши социалисти,децата на бивши комунисти и бивши охранители.Емиии,ние сме си за бой!Бившия сив кардинал на БКП живееше на "Латинка",сегашния сив кардинал на ГЕРБ живее на "Латинка"-какво се е променило?Но с този кандидат за правосъден министър Герб показват,че са в ступор,амок,кома!
115
0
 
6
 
! Отговори
E2-E4 преди 5 години
Данаил Кирилов през 1995 г. е член на ръководството на Българска социалистическа младеж и на Бузлуджанския събор развява червеното знаме, застанал до Жан Виденов. През 1997 г. червеният младежки лидер получава членска книжка от БСП. През 1998 тогава 28-годишният юрист поема защитата на бившия премиер Жан Виденов по делото, заведено от банкера Атанас Тилев. През 2003 г. Дананил Кирилов, който е част от БСП - Лозенец, е избран за общински съветник в София от листата на БСП.
114
0
 
6
 
! Отговори
Живот ли е това? преди 5 години
"Какво ще ни дадеш, историйо, от пожълтелите си страници? Ний бяхме неизвестни хора от фабрики и канцеларии, ний бяхме селяни, коитомиришеха на лук и вкиснало, и под мустаците увисналиживота псувахме сърдито. Живот ли бе да го опишеш? Живот ли бе да го разровиш? Разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова. " - Това е днес България! Преди чорбаджии, после чокои, сега ***, който е ял филии с мас я оправя, затова така се размириса всичко!
113
0
 
17
 
! Отговори
вд преди 5 години
поредната гербава калинка държавата е пред закриване
112
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данаиле,не гледай така уплашено,де.Нали вече те туриха за правосъден министър.Егати правосъдието,щом тоя му е министър.
111
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е още по-голямо недоразумение от Цецка.ББ съвсем е изгубил акъла си.
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да пада мониторингът на ЕС ? Апартамент гейт е капакът на гепането от висшият ешелон на ГЕРБ, а по надолу е е пак същото. Давай Марешки изкарай и кирливите ризи до край.
109
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се смееш ли,да плачеш ли?
108
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислех,че ББ е стигнал дъното,ама гледам вече дълбае надолу.
107
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа ли ще ни е правосъдния министър. Ами тоя е по зле и от леля Цецка. ББ ако мине по некое кръдтовище или бензиностанция със сигурност по кадърен ще намери.
106
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя е бивш кадър на БСП. Как имат с у р а т тия хора.
105
0
 
13
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
Ясно е,че ББ не е чел за дейността на ДК като съдружник в адвокатската фирма,представляваща "Артекс". Дали пък "случайно" не са му казали?
104
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас!Вече започва да ми липсва Цуцка Цачева.
103
0
 
22
 
! Отговори
www преди 5 години
ОТ ТРЪН НА ГЛОГ.....
102
0
 
29
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Защо всички с ниско интелектуално ниво , Депутати от ГЕРБ , ги назначават за Министър на Правосъдието - Сектора който е най-критикуван от ЕК ?
101
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е сличайно все пешки да назначават на тоя пост