БСП скочи на отмяната на машинното гласуване

Това не е правова държава, настоя Зарков
9 юли 2019 15:30,
58
БСП скочи на отмяната на машинното гласуване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С предложението си за отмяна на машинното гласуване управляващите доказаха, че страната ни не отговаря на критериите за демократична и правова държава. Това каза на пресконференция соцдепутатът Крум Зарков, след като по-рано ГЕРБ съобщиха, че са внесли поправка в Изборния кодекс.

Още по темата
Управляващите искат машинното гласуване да отпадне за местни и парламентарни избори, но да може да се гласува с машини за президент и европарламент. Като аргумент те изтъкнаха, че машинният вот е много скъп, както и че съществува риск от проваляне на местните избори.

"В демократичните държави изборните правила не се пипат поне една година преди избори. У нас всеки път в навечерието на избори променяме Кодекса. В правовите държави законите са характерни със своята устойчивост и необратимост. Ние не отговаряме на критериите за демократична и правова държава както днес управляващите го доказаха с предложението си за отмяна на машинното гласуване", настоя Зарков.

Според него управляващите са направили възможно най-трудно машинното гласуване, за да излязат с анализ, който да им позволи да го отменят.

ГЕРБ с поправка: Без машинно гласуване на местни и парламентарни избори

"В анализа на ЦИК, който е споменат и в мотивите на законопроекта, са уточнени някои проблеми, но те имат решения. Въпросът е как гледаме този анализ. Като начин на диагностика да намерим решенията или като оправдание да го отменим. Има решения на всички тези теми. Защо не са внесени решенията, а е внесена отмяна. Явно е, че целта е друга“, каза още Зарков, цитиран от "Фокус".

По думите му машинното гласуване е било съзнателно саботирано, а машините съзнателно опорочени.

"Местните избори имат най-много нужда от подобен тип гласуване, защото само един два гласа могат да променят съотношението в общинския съвет. Само един, два или пет гласа могат да направят някой човек общински съветник с преференциите. Те не го искат, защото най-добре е всички решения да се взимат като на конгрес на ГЕРБ. Всички са за, нула против, и нула въздържали се", включи се и съпартиецът му Кирил Добрев.

Той подчерта, че БСП няма да се предаде в своята битка за демокрацията.

"Нас не ни свързват пари, обществени поръчки, а много други неща. Знам, че въпреки затягането на примката на демокрацията, БСП ще се справи в тази битка", каза още Добрев.

"Демокрацията не е евтино нещо, но ако се стремим към нея трябва да изхарчим определени средства", добави червеният Христо Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D. 12До 13Важното е КОЙ е приемният баща на Заркова и дядо на наш Умчо.
47
2
 
4
 
! Отговори
Мдам... преди 4 години
В Холандия гласуваха машинно веднъж-дваж и се отказаха. Сигурно, защото са глупави. Върнаха се към аналоговата хартиена бюлетина заради недоверие към машините. Продадоха машините на филипинците.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безсилни червени истерични напъни
45
2
 
5
 
! Отговори
adn преди 4 години
Тия, яко ги тресе шизофренията.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Европа никой не гласува машинно, сега при Ризова има гологлав чичко, който обяснява колко са изостанали ГЕРБ и как не разбирали от машинно гласуване- ама в Германия ако си в чужбина, гласуват по пощата.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНКИТЕ ПАРТИЗАНИ СА ТОЛКОВА ОФЕКАЛЕНИ, ЧЕ НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ КОМЕНТИРА-МИЛИОНЕРИТЕ ЗАБРАВИХА КОГА ЦЕЛИ АВТОБУСИ ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ СТОЯХА ИЗЧАКВАЙКИ ЗАПОВЕДИ ОТ КОМИСАРИТЕ МИЛИОНЕРИ.
42
4
 
8
 
! Отговори
гост преди 4 години
Браво , ГЕРБ това е правилното решение не знам защо подскачат червените,като техния електорат ще гледа машините укато извън земни камо да гласувас тях просто ГЕРЛ им прави услуга ,но те и това не могат да вдянат
41
6
 
3
 
! Отговори
Когато преди 4 години
една мутропартийна система иска да опорочи някоя добра и практична идея тя винаги ще намери начин да го направи и доведе до абсурд.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Европа кой гласува машинно? Да, във Венецуела го практикуват. И хуморът му доста дебе
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е аватар на Истерия Импексова, но в панталони. В паналоните обаче има същото каквото и Импексова! Мазен Ревльо бе! Бе Мазен Ревльо! Мазен бе Ревльо! Ревльо бе Мазен!
38
1
 
4
 
! Отговори
Най лесно преди 4 години
се манипулира електронен документ - питайте фейсбук звездите владеещи фотошоп.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-добро от химикалката за победата на изборите. Драскаш по врага, дописваш мъртви души. Малко, колкото да наклониш везната.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП скочи на "това". БСП скочи на "онова".Това не е онова, а дръжка на тесла. И теслата е на ГЕРБ. Стига сте им скачали на дръжката, бре, че ще я счупите! Алчни, ненаситни дръжколюбители скачачи!
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До !!! (39)А тИ на какво приличаш бе ГРОЗЕН??Имаш ли огледало в колибата??Погледни се и МЛЪКНИ!
34
6
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове до 41 преди 4 години
Медузо ако си прочел че, написах и БСП са бита карта, ама матряла в България е калпав и не чете между редовете. Прави ми като вятъра не ми пречеш. ГЕРБ са национални предатели и всеки който ги подкрепя е такъв.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на кого му пука кво мисли тая мека китка?
32
1
 
0
 
! Отговори
До аноним 30 преди 4 години
То тия неща ако са измислени както трябва и ПРОС и СЛЕП и ГЛУХ И САКАТ трябва да ги прави без грешка иначе как да сме сигурни че не ни пробутват някоя котка в чувал.
31
8
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
До Отговор до 19Медузо знам че истината боли, кое от написатото те подразни че с полицай най вероятно. Или си ГЕРБЕРСКИ плъх, или ***. Това няма значение кой си ? Това е самата истина която съм написал, а за такива като теб ще бъда гад, за нормалните хора ще съм добър. ГЕРБ са убийци на България.
30
4
 
9
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Машинното гласуване е стъпката преди електронното и протоколите се манипулират по- трудно (най- малкото). Естествено е ЦИК, ПИК, ЛИК, ПУК,ПАК,ЦЪК и ГЪК да се мъчат да го премахнат, защото пречи на администрацията да се самовъзпроизвежда. Но търпението на популацията (мачкана на всички нива от същата тази администрация) е трудно обяснимо .....
29
7
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Не се прави,че не знаеш,как Цецо фалшифицираше изборите,как вкарваха в листите мъртви души,как си купуваха цели села и махали.Как после ЦИК им помагаше допълнително,за да спечелят.Как държавната администрация гласуваше анблок от страх да не бъдат уволнени.Айде,моля ти се.Знаем ви всичките номера.