Напрежението между Иран и САЩ може да доведе бежанска вълна у нас

Трябвало да търсим бързи мерки от ЕС
9 яну 2020 11:42, Павел Гълъбов
31

2442 гледания   |  Още видео
„Ще се търси споразумение между Иран и САЩ. Гледайки внимателно Тръмп, допуснах, че много тежко е взето това решение. Той не обяви нови удари към ирански бази.“, по този начин бившият министър на отбраната Николай Ненчев коментира кризата в Близкия Изток и заплахата от война между САЩ и Иран след убийството на генерал Касем Солеймани.
Още по темата

"Моето дълбоко убежднение е, че Иран няма да тръгне в директен конфликт със САЩ. Иран няма да признае, но ще се опита да поощри по различен начин различни групировки, които извършват терористични актове", посочи Ненчев по Bulgaria ON AIR.

Според него при разрастване на конфликта Тръмп ще поиска широка коалиция от съюзници и покана ще бъде отправена и към България.

"Ние трябва да поискаме бързи, незабавни и адекватни мерки от страна на ЕС, с оглед на това, че сме външна граница", каза бившият министър.

Ненчев не очаква чудеса от КСНС при президента Румен Радев. Според него Консултативният съвет по-скоро би могъл да попречи.

"Неговата цел е да се стигне до едно общо национално решение, което в повечето случаи обаче не се случва. Работа на мнозинството е да изготви ясна, адекватна позиция. Борисов веднага трябва да започне сериозни преговори с лидерите на ЕС и НАТО. Да поискаме по-осезаемо присъствие на съюзнически части около границата на България", заяви Ненчев.

Той смята, че евентуалната опасност за България е свързана с разрастване на конфликта и огромна бежанска вълна, която би могла да ни залее за няколко месеца. Много често сред бежанците се внедряват и терористи.

"В НС няма ясно изразено евроатлантическо мнозинство, което много ме притеснява", отбеляза Ненчев. Той акцентира върху това колко е важно да се вземат превантивни мерки.

"Твърде вероятно е България да бъде засегната. Казвам го с цялата си сериозност. Категорично съм за бързи превантивни мерки, свързани с тази криза", заяви бившият военен министър.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Динко и Перата няма да ги пуснат да минат границата ни.
Така че споко.
28
0
 
0
 
! Отговори
Моамед преди 4 месеца
Нищо нека има ,ние ще ги приемем.
27
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Каква бежанска вълна ви гони,имаме ограда за приказ,построена от балевски,та пиле не може да превръкне .
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха добър ден, тези 166 изоставени села трябва да се напълнят!
25
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 месеца
НИКОЙ ЛАЙ И... " СЕЛЯНИН С АМЕРЕКАНСКО КОЛЕЛО" !!! НАТЮЛИЗЕЦ "ХРАБЪР" !!! ЕГАТИ "ЮНАШКАТА" МУ МАЙКА !!!
24
1
 
2
 
! Отговори
До SS преди 4 месеца
Що бе пак ли ще стреляте по тикву?!?
23
2
 
9
 
! Отговори
до Ненчев преди 4 месеца
Аз съм набор 1954 и нас са ни учили да защитаваме границите на Родината с ОРЪЖИЕ ! Нямаме нужда от чужда "помощ ", а от 6 месечно задължително казармено обучение на младежи и девойки. И край на джендърските глупости, че не било редно да се стреля ! Едно време и птиче не можеше да прелити над границата.
22
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 4 месеца
Българи,въоръжавайте се кой с каквото може.Идват лоши години.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От къде пък изкопаха това недорузомение Ненчев и той да бистри международната политика!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бравос
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този път бежанската вълна е към Русия. Разочаровани от демократичната безпътица на ЕС, бежанците търсят бъдещето си в Москва и Санкт Петербург. Не искат да висят по разни бежански центрове, където и една джамия няма като хората.
18
5
 
9
 
! Отговори
SS преди 4 месеца
Ако сте чели мойте коментарии онзи ден на 05,06,07, това го казах и аз.При една голяма бежанска вълна ЕС отива на кино.В света има трима големи,САЩ,КИТАЙ И РУСИЯ.играчи.Може и да си правят кални номера,може и да се конкурират,но те са.И изведнъж се появява сдружение от 20други наречено ЕС.Как мислите,3-та могъщи ще го търпят ли?Въоръжавайте се идват лоши времена.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Напрежението между Иран и САЩ остана в миналото. Бежанска вълна от обикновени граждани е малко вероятна. У нас, пък и много други страни по света, може с голяма вероятност да се очаква бежанска вълна от прокудени от БИ отановци.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Естествено директно санкции на ЕС няма да се отразят добре на САЩ, но икономическата война с бежанци им е доста успешна не забравяйте че и ЕС се разглежда като враг също като Русия ,Китай и Турция но директните санкции са опасни за американката икономика, затова трябва алтернативни начини за отслабване на врага.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Реално нищо не стана. Само кой ли не се потроши да разтяга локуми. Няма да има Трета Световна Война. Големите играчи се правят на ощипани.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Иначе Европа като си купува енергия от Русия санкции от САЩ.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Именно САЩ да си прибират бежанците разбутаха БИ и сега с цялата си наглост казали, че те били енергийно независими и Европа да си пази Ормузкия проток.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хвани Соломон Паси -удари Николай Ненчев.Все на кухо ще удариш.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Война няма да има - Тръмп не желае да харчи пари за война, Иран знае че е много по-слаб и ще загуби със сигурност. Вчерашните ракетни удари, са предварително договорени между САЩ и Иран, с цел сваляне на напрежението - Иран изтрелял ракети, обаче преди това казал на Пентагона, пародия на ответен удар, нито един дори ранен американски войник. Поради тази причина и бежанска вълна няма да има, следователно тези нашенски съвети са признак на простотия и слабост.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Земеделецо, ори земята и не се занимавай с политика. А с парите, които хариза на поляците за ремонт на двигателите за Миг-овете, какво стана? Прокуратурата да не ти ги опрости?