Борисов, Караянчева и Нинова почетоха паметта на Сендов

Председателят на парламента изпрати съболезнователен адрес
20 яну 2020 12:58, Красимир Ангелов
10
Борисов, Караянчева и Нинова почетоха паметта на Сендов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и лидерът на БСП Корнелия Нинова изразиха скръбта си от кончината на академик Благовест Сендов.

Математикът, общественик, политик и посланик почина в неделя на 87-годишна възраст.

Още по темата
Председателят на парламента изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на академик Сендов.

"Напусна ни една достойна личност, човек с голям математически талант, получил заслужено признание в научните среди не само в България, но и по света", пише в писмото шефката на парламента.

Цвета Караянчева подчертава, че всички ще запомнят Благовест Сендов не само с научната му работа, но и с дейността му като виден държавник и общественик, дейност, в която той е вложил всичките си сили в името на развитието на България.

Като председател на 37-ото Народно събрание, ректор на Софийския университет и председател на Българската академия на науките той остана верен на принципите си и спечели заслужено уважение дори сред опонентите си, посочва в съболезнованието председателят на парламента.

"Бог да прости Благовест Сендов – ерудиран учен и политик. Изказвам най-искрени съболезнования на близките му!", написа в своя профил в социалната мрежа Facebook премиерът Бойко Борисов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също почете паметта на академика, като посочи, че той е дал много на България и на света в областта на математиката и новите технологии

"Благовест Сендов е едно от най-ярките имена в българската наука и образование. Признат учен в целия свят, активен общественик и дипломат. Той даде много на България и на света в областта на математиката и новите технологии. Беше отдаден на младите математически таланти с цялото си сърце. Подготви десетки свои последователи, които го уважават и ще продължат делото му. Почивай в мир!", написа Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
EED преди 4 години
Признат учен в целия свят,wEB OF sCIENCEПУБЛИКАЦИИ-71 ЦИТАТИ 228 H-INDEX= 7ДОСТА МИЗЕРНО
6
1
 
2
 
! Отговори
Кончита Вурст преди 4 години
Скоро като Умре Путин ще е Цирк на Квадрат в България. А този човек го уважаваше Целият Свят.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеизвестен факт е, че Борисов и Караянчева са неграмотни и има много доказателства за това!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъртия Комунист го почитат само Комунисти. Кои го почитат. Ами баш комунистите с червени книжки под възглавниците. Видяхте ли ги кои са. Да не кажете после че не сте ги видяли.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vse partiizi ot bkpto jivkovisti balev besche paevi priatel i sased na,sendov bog da go prosti mn dobar juvot jiva, a i bogat
2
3
 
5
 
! Отговори
Валери Симеонов преди 4 години
Това ли е им е работата на тези тримата ? Ако е така, да изпращат съболезнователни адреси и до депутатите, които са във ваканция, както и до партийните си членове, които не си плащат членския внос . Те били на важни държавни и партийни длъжнжсти, някога, но не и сега !
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига лицемерни пози вече! Спирайте вноса на отпадъци, спирайте разрешителните на олигархичните ВЕЦ-ове, полагайте нови водоороводи навсякъде и спрете да крадете с милиарди!