Какво е политическото бъдеще на България?

Анализ на евродепутата Асим Адемов и анализатора Слави Василев
7 авг 2020 10:58, Анисия Иванова
75

След коалиционния съвет на управляващите и заявката им, че правителството ще остане на власт, 29-ият ден на протести в страната бе белязан от бурно недоволство. А през нощта служители на МВР проведоха акция за запазване на обществения ред и премахнаха всички палаткови лагери в столицата.

Консолидацията на властта е факт, но гражданското недоволство и желание за промяна ще се прояви още по-силно довечера на площада, ако не - идните дни. Защото хората повече не могат да търпят това", коментира политическият анализатор Слави Василев в "България сутрин".

На пресконференцията на ГЕРБ, която се проведе в "София Тех Парк", евродепутатът Асим Адемов се спря и разговаря с протестиращите.

"За мен не беше трудно да се спра към нашите съграждани. Преминавайки покрай тях, ми стана мъчно, след като видях толкова гняв и злоба в очите им и ми се прииска да усетя откъде извира това нещо", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато има желание, диалогът между властта и протестиращите е възможен. Той бе категоричен, че от ГЕРБ не подкрепят агресията срещу журналисти и граждани.

Според анализатора Слави Василев, малко политици се осмеляват да говорят с протестиращите, защото ако отидат при тях, едва ли ще бъдат прегърнати "топло".

"Колкото повече властта остава, толкова повече изпада в абсурди, които хората няма да забравят", категоричен бе той.
На фона на напрежението между управляващи и протестиращи през вчерашния ден, екипът на президента Румен Радев представи своята визия за развитието на страната.

"Протестите създават нова ситуация в страната, с която казват "стига толкова с този модел на управление". Аз подозирам, че държавният глава ще предложи промени в Конституцията, за да излезем от този патос, в който се намираме", допълни Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
ЕДИН ОБИКНОВЕН ЧОВЕК преди 3 години
Искат чист въздух,а хвърлят димки.Хората организирани на Росенец от Христо Иванов не искат Борисов,но искат Доган.Хубаво,че достъпа до плажа е свободен Сега е време да Иванов да освободи достъпа до Буджакаи до много други плажове,които ние обикновените хора не знаем.Щом има нарушения не трябва да делим хората на наши и ваши.
63
2
 
4
 
! Отговори
Бъдещи милионери сте преди 3 години
Бедните младежи си мислят,че не с работа,а с протести ще забогатеят.Като докарат пак червените на власт,наистина ще ви направят милионери в обезценени левове! Във Венецуела вече са милиардери,не можем ги стигна!С нашите протестъри обаче бързо можем да се затичаме след тях.Следващата управляваща коалиция е- Курлеля+Слави+Маяма.И тримата са "сам баш юнак на коня" и не ги слуша главата.Ще ни позлатят от приказки,как Бойко с желание раздал всичко,а те могат само да вземат,с нежелание разбира се:-)
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исчака й малко бе депотате тука става вапрос за оставка а не за световната криза какви протести защо замесваш останалите членки спрете се това е цитирам Г. Мотафчийски (БЕСМИСЛЕНО) дето говориш вън и ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО КОРОМПИРАНО '' ПРАВИТЕЛСТВО,,
61
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исчака й малко бе депотате тука става вапрос за оставка а не за световната кри какви протести защо замесва останалите членки спрете се това е цитирам Г. Мотафчийски (БЕСМИСЛЕНО) дето говориш вън и ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО КОРОМПИРАНО '' ПРАВИТЕЛСТВО,,
60
1
 
4
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Докато не влязат крадливите,лъжливите и грабливите в затвора, просто за нашата държава няма никакво бъдеще,намираме на кръстопът,а много хора още не го осъзнават много жалко нали......
59
5
 
1
 
! Отговори
Че Гевара преди 3 години
Каква политика бъдеща,истената е че БЪЛГАРИЯ си заминава,нека дасе видят Българите какво преставляват,истриват собсвения си народ.
58
1
 
5
 
! Отговори
до другаря Коленев преди 3 години
истинските комунисти сте вие, уважаеми, действате по ЛЕНИНСКИ, изчакахте революционна ситуация и вдигнахте юмрук за РОТ ФРОНТ
57
2
 
3
 
! Отговори
Курдо Коленев преди 3 години
"Гражданската "квота на ГЕП много са се активизирали ,особено след душевните полюцuu на биячът на бабички Далавери комиСионов !Гражданската квота - това са еничарите на БСП , които една нощ си легнаха комунисти , а сутринта се събудиха герберасти (т.е. баш комунисти ) и сега се изживяват като по-големи католици от папата.Напразно се хАбите , *** първосигнални - много скоро ще го разберете !
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдебна реформа или бавна и мъчителна смърт.
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво политическо бъдеще може да има една брюкселска колония или американски протектора - такова каквото решат господарите !
54
0
 
4
 
! Отговори
до 55 преди 3 години
а вие още не сте имали правителство без ДПС, които всички са офицери или доносници на ДС, а някои даже на ГРУ
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в България бе проведена лустрация, комунистическите доносници и агенти на ДС Борисов/Буда, Симеонов/Винкела и Каракачанов/Иван, сега нямаше да са начело на Държавата...
52
0
 
2
 
! Отговори
да как да няма 49 преди 3 години
е ако са толкова много ще видите спечелени избори друг път
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави президент, Гацо Бацов премиер, Цеко Сифоня министър на културата МС Фараона министър на образованието, Ванката шеф на МВР.
50
1
 
0
 
! Отговори
Няма да е чалгар преди 3 години
Само за един ден ще бъде произведен в генерал и ще му се даде научна титла професор --- та няма само Барбата да е така !
49
2
 
5
 
! Отговори
Подли мутри преди 3 години
По тъмно и с благословията на Борисов полицията вдигна барикадите в страната
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще работите за ГРОБ до гроб, ***
47
0
 
5
 
! Отговори
как да няма преди 3 години
200 000 държавни служители-- само армия и полиция са ти над 100 000 ,колко други агенции има на който истинската бройка въобще не се знае , а колко общински служители има които са верни на местния владетел и вече 10 г. ги подбират! не са 200 000 ,а са 300 000 -- 350 000 който са на зависима от държавата или общината хранилка . И горе долу герб и с още 300 000 къде живи къде умрели къде сгрешени бюлетини съществуват....А поръчките и зависимите фирми ?
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не слезем по-надолу в йерархията на животинския свят от офтси
45
3
 
0
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
когато човек е неграмотен по-добре да се въздържа от коментари, няма 200 К държавни служители, но ако има то това са 400 000 гласа за ГЕРБ