Какво е политическото бъдеще на България?

Анализ на евродепутата Асим Адемов и анализатора Слави Василев
7 авг 2020 10:58, Анисия Иванова
75

След коалиционния съвет на управляващите и заявката им, че правителството ще остане на власт, 29-ият ден на протести в страната бе белязан от бурно недоволство. А през нощта служители на МВР проведоха акция за запазване на обществения ред и премахнаха всички палаткови лагери в столицата.

Консолидацията на властта е факт, но гражданското недоволство и желание за промяна ще се прояви още по-силно довечера на площада, ако не - идните дни. Защото хората повече не могат да търпят това", коментира политическият анализатор Слави Василев в "България сутрин".

На пресконференцията на ГЕРБ, която се проведе в "София Тех Парк", евродепутатът Асим Адемов се спря и разговаря с протестиращите.

"За мен не беше трудно да се спра към нашите съграждани. Преминавайки покрай тях, ми стана мъчно, след като видях толкова гняв и злоба в очите им и ми се прииска да усетя откъде извира това нещо", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато има желание, диалогът между властта и протестиращите е възможен. Той бе категоричен, че от ГЕРБ не подкрепят агресията срещу журналисти и граждани.

Според анализатора Слави Василев, малко политици се осмеляват да говорят с протестиращите, защото ако отидат при тях, едва ли ще бъдат прегърнати "топло".

"Колкото повече властта остава, толкова повече изпада в абсурди, които хората няма да забравят", категоричен бе той.
На фона на напрежението между управляващи и протестиращи през вчерашния ден, екипът на президента Румен Радев представи своята визия за развитието на страната.

"Протестите създават нова ситуация в страната, с която казват "стига толкова с този модел на управление". Аз подозирам, че държавният глава ще предложи промени в Конституцията, за да излезем от този патос, в който се намираме", допълни Василев.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
ЕДИН ОБИКНОВЕН ЧОВЕК преди 1 месец
Искат чист въздух,а хвърлят димки.Хората организирани на „Росенец” от Христо Иванов не искат Борисов,но искат Доган.Хубаво,че достъпа до плажа е свободен Сега е време да Иванов да освободи достъпа до „Буджака”и до много други плажове,които ние обикновените хора не знаем.Щом има нарушения не трябва да делим хората на наши и ваши.
68
2
 
4
 
! Отговори
Бъдещи милионери сте преди 1 месец
Бедните младежи си мислят,че не с работа,а с протести ще забогатеят.Като докарат пак червените на власт,наистина ще ви направят милионери в обезценени левове! Във Венецуела вече са милиардери,не можем ги стигна!С нашите протестъри обаче бързо можем да се затичаме след тях.Следващата управляваща коалиция е- Курлеля+Слави+Маяма.И тримата са "сам баш юнак на коня" и не ги слуша главата.Ще ни позлатят от приказки,как Бойко с желание раздал всичко,а те могат само да вземат,с нежелание разбира се:-)
67
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Исчака й малко бе депотате тука става вапрос за оставка а не за световната криза какви протести защо замесваш останалите членки спрете се това е цитирам Г. Мотафчийски (БЕСМИСЛЕНО) дето говориш вън и ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО КОРОМПИРАНО '' ПРАВИТЕЛСТВО,,
66
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Исчака й малко бе депотате тука става вапрос за оставка а не за световната кри какви протести защо замесва останалите членки спрете се това е цитирам Г. Мотафчийски (БЕСМИСЛЕНО) дето говориш вън и ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО КОРОМПИРАНО '' ПРАВИТЕЛСТВО,,
65
1
 
4
 
! Отговори
Митев преди 1 месец
Докато не влязат крадливите,лъжливите и грабливите в затвора, просто за нашата държава няма никакво бъдеще,намираме на кръстопът,а много хора още не го осъзнават много жалко нали......
64
5
 
1
 
! Отговори
Че Гевара преди 1 месец
Каква политика бъдеща,истената е че БЪЛГАРИЯ си заминава,нека дасе видят Българите какво преставляват,истриват собсвения си народ.
63
1
 
5
 
! Отговори
до другаря Коленев преди 1 месец
истинските комунисти сте вие, уважаеми, действате по ЛЕНИНСКИ, изчакахте революционна ситуация и вдигнахте юмрук за РОТ ФРОНТ
62
2
 
3
 
! Отговори
Курдо Коленев преди 1 месец
"Гражданската "квота на ГЕП много са се активизирали ,особено след душевните полюцuu на биячът на бабички Далавери комиСионов !
Гражданската квота - това са еничарите на БСП , които една нощ си легнаха комунисти , а сутринта се събудиха герберасти (т.е. баш комунисти ) и сега се изживяват като по-големи католици от папата.
Напразно се хАбите , *** първосигнални - много скоро ще го разберете !
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нощесната акция по разчистване на метежните кръчми по кръстовищата е, бедно казано, блестящо изпълнение на талантлив стратегически естет.
Което дава немалка надежда, че и цялостното дередже в държавата ще бъде поотупано яко от прахта да може и (и!) народът да види красотите на живота в пълния им блясък бе, Уили.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съдебна реформа или бавна и мъчителна смърт.
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво политическо бъдеще може да има една брюкселска колония или американски протектора - такова каквото решат господарите !
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако в България се проведе лустрация, трябва да викаме марсианците за управленци. Тия както са си, ще греят креслата, докато изчистят авгиевиете си обори до блясък и хората заживеят като хора. Съкращаване на стотици хиляди лапачи като начало, а частният бизнес да слезе на земята. Задължително :
Нови закони за моралния аспект във всяка ситуация. Закъде иначе урболешката с далавери и надлъгване без морал? Преди всичко, моралът чисти истински всяка мръсотия. Ако искаме. Другото е
тука има-тука нема.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брюксел да побърза с мисленето, ако изобщо. Първо там да се събудят вече и да ударят по-яка спирачка на инерцията, която е повлякла цялото стадо към морето.
Преразпределение на
дажбите! Цито! Citto!
Другият начин вече е история. Освен aко не сте решили и вие да станете история, карайте си по инерция.
56
0
 
4
 
! Отговори
до 55 преди 1 месец
а вие още не сте имали правителство без ДПС, които всички са офицери или доносници на ДС, а някои даже на ГРУ
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако в България бе проведена лустрация, комунистическите доносници и агенти на ДС Борисов/Буда, Симеонов/Винкела и Каракачанов/Иван, сега нямаше да са начело на Държавата...
54
0
 
2
 
! Отговори
да как да няма 49 преди 1 месец
е ако са толкова много ще видите спечелени избори друг път
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави президент, Гацо Бацов премиер, Цеко Сифоня министър на културата МС Фараона министър на образованието, Ванката шеф на МВР.
52
1
 
0
 
! Отговори
Няма да е чалгар преди 1 месец
Само за един ден ще бъде произведен в генерал и ще му се даде научна титла професор --- та няма само Барбата да е така !
51
2
 
5
 
! Отговори
Подли мутри преди 1 месец
По тъмно и с благословията на Борисов полицията вдигна барикадите в страната
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще работите за ГРОБ до гроб, мисирки