Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта

Този парламент е изчерпан, настоява лидерът на БСП
14 авг 2020 17:30, Красимир Ангелов
222
Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Според нея темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително от Бойко Борисов в критични за него и партията му моменти.

Още по темата
"Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване", смята Нинова.

"Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз", написа още лидерът на БСП.

Според нея България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", пише още Корнелия Нинова.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов направи официално изявление, в което поиска да бъде свикано Велико народно събрание, което да промени  Конституцията.

"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха", посочи Борисов.

"Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение", заяви още министър-председателят.
 


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
1
 
! Отговори
О хо хо преди 1 месец
НЕ ГЕРБ ЩЕ ПРАВЯТ НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ, А ТЕЗИ, КОИТО СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ ЗА ВНС !!!!!!!!! КОРНИ И РАДЕВ ПАК ЛЪЖАТ ГЛАВОЛОМНО!!!!!
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ее Курни те това ли спусна Решетников за опорна точка щом и Румката го дъвче същото
199
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 1 месец
Тази също е оакана яката и не става за лице. Ге се сещам за познато лице дето може да свърши тази работа, щото калинките изгониха всички способни хора с що годе независимо мислени. Призива "Мутри вън" тряба да се допални и да стане "Мутри и калинки ВЪН". Кльопай го лелче. Не те припознавам.
198
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой ще е олицетворение на рестарта бе Курни?
Руския пРезидент Гумен Радев?
Или Мая Кюстендилската слива?
Или Учиндолския Чалгар?
Може би отново някое агент че на ДС с унищожено досие?
Може би селския свинар Гергов?
197
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
195 Накъде сте тръгнали с Ленин, черепа, Цвъки от Белград, великата приватизаторка Нинова и президент-революционер?Това, да не ви е Венецуела.
196
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От БСП си мислят, че хората не помнят за спрените еврофондове.
195
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ленин е святия символ на промяната
революция и народен съд!
194
2
 
18
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Нинова ли е рестарта на държавата ?
193
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искат нова конституция, ама не я искат, оставка, ама после да не управляват. Хора които не са забили един пирон не ми вдъхват доверие.
192
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Решение то за свикване на Велико народно събрание взема две трети от парламента, това предлага и Борисов.Нинова иска власта на всяка цена, без да мисли за институциите и правомощията им.
191
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато БСП реши тежките си проблеми като партия и представи алтернативена програма,тогава да критикува управляващите.
190
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРП не, ама и БСП не!
189
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто Нинова води БСП те са най добрата патерица на управлението на ГЕРБ.. За толкова години освен с амнайсе вота на недоверие борби на вътрешния фронт с какво може да се похвалят от БСП.. ГЕРБ ги млатят на всички избори, нямат идеи, нямат потенциал... А за капак си мислят че хората като махнат едните ще изберат тях.... и те са част от проблемите и статуквото.
188
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Позицията на Нинова е нелогична! Защо да не стартира рестарта от Борисов? И какво значение има това ако гласуването е честно и програмата на ВНС е ясна??? Отговора е ясен - текущата система е в плюс за БСП и помага за циментирането и във съдебната власт. Опита за преврат е неуспешен!
187
4
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
Няма как някаква лелка да оспорва народния вот, с който законно е избрано лицето, което да е олицетворение на рестарта.
186
2
 
23
 
! Отговори
Защо бе Нинова? преди 1 месец
Ти,уволнената за корупция внасяш вот на недоверие за корупция,а той
да не може да предложи промени?Мега дебелоочие проявяваш.
185
2
 
2
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
До''анонимен'',ХИЧ,ДА НЕ ТИ ПУКА,ЧЕ НЯМАШ''плюсове.Не вярвай,на тия,които пишат,НАРОДЕ???,или!!!.Те се възползват,от нас,Вас.Гледат,собственният''келепир''.
184
2
 
5
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
И още нещо,НАКРАЯ ВИНАГИ,ИДВА СЕРВИТЬОРА,НОСЕЙКИ СМЕТКАТА,ЩОТО,БЕЗСПЛАТЕН ОБЯД,НЕМА.А кой плаща-НАРОДА.
183
2
 
18
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
А Вие,другарко Нинова,Вие ли сте олицетворение,на нещо си.И Вас Ви знаят,като БМБ.Не може,да се възползвате,да''яхнете''народа,в сегашната ситуация.Малко ли Ви бе,от 09.09.44,та до сега?
182
1
 
20
 
! Отговори
баце преди 1 месец
Нинова и БСП също не са олицетворение на рестарта. Уплашена е ама много яко. На практика Бойко се самоунищожи, но самоунищожавайки се предложи нещо много добро, с което завлича със себе си мутрите в БСП и не само там. Сега се очакват мантри, опорни точки, дезинформация и други от към Позитано и други партийни централи. Честито начало на промените!