Темата с Конституцията отвлича внимание, смята Калфин

Ако има кризисен период, той ще е есента и зимата, смята бившият министър
18 авг 2020 10:46, Красимир Ангелов
28

След 40 дни протести остава желанието сред част от обществото за оставка на управляващите и предсрочни избори - независимо, че блокадите и протестите до момента не произведоха нови лидери или ясно очертана алтернатива. Изводите са от последното национално социологическо проучване на "Галъп".

В тази ситуация очевидно има отвличане на вниманието. Ако има кризисен период, той ще е есента и зимата. Цялата тема с Конституцията няма да се случи, тя просто отвлича внимание. Това каза за "България сутрин" бившият социален и външен министър Ивайло Калфин.

Още по темата
По думите му българинът трудно излиза на протест, а демонстрациите не са първите подобни.

"Очевидно е преляла чашата и хората няма лесно да се приберат в дома си. Никога не е имало успех, когато управляващите искат още един шанс за няколко месеца. България е единствената страна, в която се увеличава разликата между най-бедни и най-богати, което ще доведе до тежки последици", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Според политика няма цялостна концепция на кого и как се дават пари. Парите за пенсионерите щели да свършат през ноември, а това не било начин за справяне с политическа криза.

"Зимата действително ще бъде трудна. Пари има, те са ясно разписани, но се раздават като бонбонки, докато обикаля премиерът с джипа. ГЕРБ заприлича на всички останали партии", коментира още Калфин.

По думите му политика се прави с ясни цели, а в нея трябва да влизат млади лица.

"Няма желание за развитие на социалната политика. В България се появяват формации с доста размита политическа физиономия. Подозирам, че надали ще видим нещо много различно в следващия парламент", каза още бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Изводите са от последното национално социологическо проучване на "Галъп"."При последните парламентарни избори Галъп прогнозираше, че ще спечели БСП. Не им вярвам вече на прогнозите.
20
0
 
2
 
! Отговори
баце преди 3 години
Калфин - индиректно си виновен за съсипване на минимум една българска държаван агенция, защото си защитавал крадливи партийни *** от БСП, които са заслужавали да бъдат изгонени и съдени.
19
2
 
4
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
В АТАКА ДА СПАСЯТ ЧЕРВЕНИТЕ СПОНСОРИ- КАСКЕТА Е КОФТАК ЗА ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ, ОБРАЛИ НАРОДА СИ ДО 1.8ДЛ МИН ЗАПЛАТА- ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ И В КОМУНИСТИЧЕСКА ВЕНЕЦУЕЛА- НАД 4000% ИНФЛАЦИЯ И БЕЛАРУС- ДО ПРЕДИ 3/4 ГОДИНИ ПОЛУЧАВАХА ЗАПЛАТИТЕ СИ В МИЛИОНИ. ЕДИН ПО ЕДИН ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ СЕ ОКАЗАХА В КАУША, А БЕЗ ТЯХ БСП ДАЖЕ НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТ.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно тоя отговаряше за заменките в тройната коалиция, когато народа беше ограбен със 7 милиарда лева
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ето кой е инициатораОт всичкото, което си изписал, ако е вярно, излиза, че Каскета понятие си няма какво е Конституция, какво е закон. Просто си е една политическа бухалка. Нещата ще започнат да се оправят, когато такива като Каскета търкат наровете, заедно с техни дружки от съдийското съсловие. Най-големите престъпници в тази държава носят тоги. Затова и сме заприличали на разграден двор.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам нямат! значи са фалшиви актьори на чужди държави! МАЙМУНИ ВАЖНО Е ДА СА на ДЪРВОТО, а народа да чака под дървото!!!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Калфин беше започнал с последното изречение коментара си, нямаше да има нужда от него - "надали ще видим нещо много различно в следващия парламент" !
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа, трудно се организират протести особено когато хората не искат да протестират въпреки че са недоволни от много неща. Много пари и организация трябват за да се организират зорлян протести.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kradcite ot bsp steli da praviat industria ot babichki i diadki v rbg s bg trudov narod i bg publichni pari...da mogat pak da privatizirat za edin bg lev zavodi, fabriki, fermi, firmi, tecove, fondove...:-))))...da ima pak parichki za agentite na partizanite i iatacite ot bsp, za darinka pavlova, za generalite im ot armeiskia teater...:-)))))
12
0
 
12
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Този политически труп как не го е срам изобщо да се появява по екраните....
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"сред част от обществото"Тоя поне не е излъгал. Иначе протестиращите и кукловодите им ни лъжат, че "целия народ иска".Значи не е целия народ. Като не е целия народ, както се опитват да ни излъжат, ще чакат март месец.Опита за преврат няма да им се получи.А подстрекателя Радев - на съд за държавна измяна. Не сме забравили
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ = модел за КОРупция. Докладът за общинско дружество Чистота Искър в София показва: източване на милиони, роднински назначения, грубо погазване на законите. Фандъкова го прикрива повече от година, а прокуратурата на каскета мълчи
9
0
 
6
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Разбира се, цялото внимание на всеки трябва да се насочи към окупирането на властта от БСП - така казва Партията! Други проблеми в страната - няма! Тази деструктивна партия трябваше отдавна да е забравена! Такива *** в политиката едва ли има някъде по света! Бай Тошо говореше десетки години, че партията трябва да се отдели от държавата, но другарите така и досега не могат да си обяснят нещо такова. А едно е да се говори, друго - да се направи нещо, особено когато никой не го иска...
8
2
 
6
 
! Отговори
Ода за протеста преди 3 години
Отровно трио изправи се и изцвили и отрони със сетни сили:ОСТАВКА!На плажа Росенец наш хРистю се затече и изрече,че Маджо не е негово човече.Бандата на "Боец" на помощ се притече и отзад им го навлече!Кака Мая Костинбродска в унисон с тях рече:Иде време за гювече!пРЕЗИДЕНТА юмручето си вдигна-рече и отсече;"Ронт Фронт дрУгАрЕ!"В прокуратурата Гешев хитричко се подсмихна и каскета си повдигна.А Баце на мисирките троснато им рече:Време е за КЮТЕЧЕ и Конституцията отече!!!автор:ШЕФА ОТ ГОРЕ
7
1
 
6
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Много "капацитети" в тази държава, а с нищо не ги помним, освен че са били министри! Даже и Милен Велчев и Николай Василев бяха министри на нещо. Сигурно 200-300 човека вече са били министри на нещо. Добре, че не ги канят всичките, че ще настане какафония от мнения.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калфин е лъжец, Бойко е написал нова модерна конституция и депутатите са длъжни да я приемат ако са българи!
5
5
 
20
 
! Отговори
моч преди 3 години
Не ни занимавайте с кривите сметки на агент Гоце , със спиртосаните сметки на Р.Петков или с мазните сметчици на някакъв си калфа или чирак при гореспоменатите от па дъ ци !
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..тоя вечно и от всичко разбира и на квато и позиция да го сложиш в държава и той все всичко знае,а както е известно човек който става за всичко не става за нищо.
3
8
 
23
 
! Отговори
Ето кой е инициатора преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ
2
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя какъв беше? В Беларус преля чашата и хората излязоха. Тука излязоха шепа от репки дето чупят коли на майки с деца.