Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори

Президентът Радев нарушава Конституцията, убеден е предшественикът му
12 окт 2020 09:14, Красимир Ангелов
376
Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Не е добре за България, ако има извънредни избори, защото това още повече ще засили рейтинга и позициите на популистите в България, а популистите днес са на една крачка да вземат властта. Това заяви в интервю за Нова телевизия президентът на Република България (2012–2017г.) Росен Плевнелиев.

По думите му ГЕРБ трябва да мислят за държавата и „да продължат да си носят кръста в този труден момент“.

"Доброто решение за България са редовни избори, сблъсък на идеи и решения, а не на компромати. Също – отказ от популизъм. Като популисти посочвам президента Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов. Корнелия Нинова от вчера дава заявка да работи не като популистки лидер, защото тогава тя беше такава, а по-скоро да води коректна кампания с решения. Това е добре за България и коректно към избирателите", допълни Плевнелиев.

Още по темата
"Президентът Радев нарушава Конституцията. Денонощно се хули държавата от 4 години. Днес той нарушава Конституцията. Аз не съм го направил преди време. Държавният глава може да свали доверието си от всеки, но няма право да иска оставки, да иска оставка на парламент, на главен прокурор или на министър-председател", категоричен бе бившият държавен глава.

По думите му това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. "Ако може държавният глава във всеки едни момент, когато правителството не му угажда, да му поиска оставката, ние вървим към диктатура", посочи още Плевнелиев.

Той подчерта, че в момента втората вълна на COVID-19 е факт и цифрите са обезпокоителни и заради това правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпват максимално за рисковите групи, но и да затварят тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички.

"Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно", допълни Плевнелиев.  

По думите му през годините България е направила не малко. "Имаме всички поводи за гордост, че имаме толкова бърз интернет. Създадохме 165 000 добре платени работни места в сферата на информационните технологии. Но все пак сме в конкурентна среда. Гърция не спи, инвестира милиарди", коментира още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
0
 
0
 
! Отговори
транслейшнед перевод преди 3 години
Транслейтон оф оне спеач фром БГ на Собаковски:Джаф джаф джаф, бау бау бау джафъъ джафффф ауу ауу ауууима лек шотланско пастирцки акцент в "ауу ауу"
311
0
 
2
 
! Отговори
ТойСеБориСкуранавиру преди 3 години
Долу ръцете от титана на българската демокрация.Пазерте го със зъби и нокти от курана вируса
310
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за 4 години плюене е вярно и много грозно.На Плевнелиев поне му се разбира като говори, а в на Радев речите досега логика не съм успял да хвана.
309
0
 
1
 
! Отговори
36323 преди 3 години
Е, по Нова телевизия ще бръщолеви, много ясно. Единият комсомолец и собственик на много медии поканил на раздумка друг комсооолец и собственик на най-различни имоти. А обслжващият персонал не е нужно да го подръчкват дори - самоопределя се, самоцензурира се и гледа да е в правия път. Хвала на независимата журналистикаа!
308
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
марш в анадола недоразумение гербераско
307
1
 
7
 
! Отговори
до Плевнелиев преди 3 години
Добре е за България, че вече не си президент ...!
306
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И когато на площада има бесилка, баце вади от джоба си своето вярно импотентно джудженце, което да обясни на целокупния български народ какъв велик вожд е пазителя на джиповете на СИК.
305
0
 
3
 
! Отговори
Ладеп Саредеп!!! преди 3 години
Рогата красят всеки Ладеп Саредеп (чети ин реверс), въпреки че в декюменто пишат пол- мъж, макар да не е доказано
304
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнята когато беше президент гласа му неможеше да му чуеш каму ли да изрази собствено мнение.Подкупен и глупав политик е .
303
0
 
6
 
! Отговори
хм преди 3 години
И тази мижитурка на всяка манджа мерудия да се обади,Всички недалновидни политици се изказаха вече за избори.На следващите избори всичката "плява" ще се обедини с герб.Бивши седесари ,ндсв и тем подобни мафиотски структори.
302
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
надявам се, някоя сутрин / дано е скоро /, да се събудя и да науча благата вест, че това *** вече го няма.....
301
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
интересантно!..Статията за тоя е от ВЧЕРА в девет часа.Статията за Боко и "Строим седми блок" е от днес,в 12 часа...но о,чудо:-Тоя още го държат тук,а материала за Боко и "седмия блок" изчезна в Небитието...Е?..Как стават тия работи?../въпроса ми е риторичен../
300
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 3 години
О, агитките от соцвремената са ни познати. Целият общински съвет под строй , барабар с метачките- така посреща "народът" ББ. Не го щем вече, батееее, не го щем - омръзна ни!
299
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПАЛЯЧОТО,РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ОТНОВО СЪС СИЛЕН ХОД НА ГЛУПОСТТА!СМЕХУРКО!
298
0
 
4
 
! Отговори
той няма грешка преди 3 години
Той е безценен в борбата с БореМафията. Той умело играе русофоб а в кухнята му свири транзистор VEF.Той антикомунист го играе а в кухнята му Ленин,Сталин и Димитров от стената го гледат.Той антиБеСеПист го играе а в градината му Ален мак грее.Затова ръководството на БСП отчитайки неговата безпределна тайност и вяра в светлото комунистическо верую са го назначили извънщатно на хонорар за метач и чистач под прикритие на позитанските тоалетни
297
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнете го този *** най после!
296
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спасете реката и природата!Унищожават река Струма тотално,вижте статията в ПИК,наистина е сериозно и е незаконно!
295
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спасете реката и природата!Унищожават река Струма тотално,вижте статията в ПИК,наистина е сериозно и е незаконно!
294
0
 
2
 
! Отговори
Кукла на конци преди 3 години
Ан тъй Роска, в един отбор сме.
293
1
 
11
 
! Отговори
. преди 3 години
Този човек няма ли да спре да се показва и излага по медиите. Такъв чехъл в президентската институция не сме имали, въпреки че тя е видяла много през годините. Тамън си направи услуга да се скатае и да го позабрвят хората и пак вземе да изскочи отнякъде.