От "Воля" настояват минималната пенсия да стане 350 лв.

Настояваме за безплатни лекарства за хора над 65 години, каза Пламен Христов
19 ное 2020 22:07, Красимир Ангелов
19

За изплащането на пенсии в Бюджет 2021 са заложени над 12 млрд. лева, което е с 1 млрд. повече в сравнение с разходите, предвидени за настоящата година.

"При всички случаи може да го наречем по-социален бюджет, което предвид ситуацията в момента в страната не е лош вариант. Всяка година наблюдаваме бюджет, който се прави, така че в края на годината да остане излишък, който се разпределя с много спорове между управляващи и опозиция", каза депутатът от "Воля" Пламен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той подчерта, че тази година може би няма да има такъв излишък.

"Тези пари ще отидат за преодоляване за затрудненията, които хората изпитват с коронакризата. Ние от "Воля" имаме повече от 10 предложения. Искрено се надяваме да бъдат приети. Последователни и упорити сме. 4 години продължаваме да си отстояваме тезите", допълни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Като пример той посочи предложението им за безплатните лекарства за възрастните хора над 65 години и децата до 14 години, които да се поемат изцяло от бюджета на Здравната каса.

"В тази ситуация това би било от особено значение. В същото време и помощи за първо, второ и трето дете на образовани родители. Естествено, нашето предложение за една достойна пенсия. Смятаме, че тя трябва да стане 350 лв. Ако ние имаме минимална пенсия 350 лв. в момента, която трябва да е доста повече, всички пенсии оттук нататък трябва по справедлив начин да бъдат индексирани", категоричен е Пламен Христов.

Народният представител подчерта, че максималният осигурителен доход също е производна от сложна схема.

"Парите, които се дават за здравеопазване, всяка година нарастват. В началото на прехода имахме много повече население в България с много по-малко бюджет, но се постигнаха много по-големи успехи в здравеопазването. А сега парите все повече не стигат. Но няма как да стигнат, ако не се реформира секторът", добави Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
7
 
! Отговори
оцелял от българин преди 3 години
Ако все още има държава,този призив няма да отърве Марешки от панделката.
14
3
 
15
 
! Отговори
Ицака преди 3 години
Абе хора, не знам дали някой чете тук от управляващите, ама същите не сте нормални. В евросъюза сме от 2007г и колко напредък има България оттогава???Аз не съм политик, не съм икономист, инженер съм. Смея да твърдя, че бих се справил САМ по-добре, ама мнооого по-добре от цяла партия. Може би ще ми трябват две секретарки само:)))Мин пенсия 350лв!!! Е какво е това. Цял живот няма и накрая пак няма. Спрете износа на това злато накрая!!! Докато още има... :(
13
2
 
11
 
! Отговори
Valerri Nikolov преди 3 години
Минималната пенсия да стане500Евро
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Воля били живи - интересно Осъденият им наскоро шеф , къде се покри Скоро не се е мяркал Брои си пачките от лекарствата може би
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям с 20 години вноски на максималния осигурителен праг. Не подкрепям 15к президентска и заплатите на останалите, които не са постигнали това което очаквам от тях.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВОЛЯ,АЗ ЩЕ ГЛУСУВАМ ЗА ВАС!МНОГО ОБИЧАМ ДА МЕ РЪКОВОДЯТ ОСЪДЕНИ ПОЛИТИЦИ И МУТРИ ОТ СИК!СПЕЧЕЛИХТЕ МЕ ОТ РАЗ И НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ!ВЕЛИКИ СТЕ!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Воля що не вземат да намалят цените на лекарствата с 10-15% ? Пък може и с повече,никой няма да им се разсърди?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избори идват ако може да си осигурят възрастните че те повече от младите всички парти се бият за тях пари за пенсий няма те ще увеличават само знаете да кра дете качествено ако спрете един месец да крадете то ще бъде чудо.
7
2
 
7
 
! Отговори
Минималната преди 3 години
Пенсия трябва автоматично да се актуализира според границата на бедността. В момента тя е 363 лв.
6
0
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Ми то мои човек след десетина години в държавата интигриращите ще са мнозинство и фонд пенсий ще е само за тях а за тия дето са внасяли осигуровки няма да има
5
0
 
11
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Защо работихме по 40 години тогава ?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз настоявам да стане 351лв.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня ден един икономист правилно каза човека всяка година да вдигат минималната заплата и пенсия няма файда защото няма производство нямаме износ а в която държава няма кзнос инфлацията расте и яде заплати и пенсий
2
3
 
12
 
! Отговори
Мисирките преди 3 години
ВОЛЯ, марш толупи
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
i tesi sa za kolene. :-)