Валери Симеонов поиска незабавна триседмична карантина у нас

Трябвало да се затворят училищата, здравеопазването рухва
22 ное 2020 13:23, Александър Попов
539
Валери Симеонов поиска незабавна триседмична карантина у нас
Снимка: БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска затваряне на училищата и незабавна триседмична карантина.

"По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва", заяви Симеонов пред телевизия Европа.

Още по темата
Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.

"Няма нужда да откриваме топлата вода – нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави, подчерта Симеонов и посочи Белгия. Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината", каза Симеонов.

Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.

Решението на Столична община за отваряне на Коледните базари той определи като престъпление.

Валери Симеонов гневно реагира срещу нарушението, извършено от заведение – да заключи 200 души клиенти вътре след 23:30 ч., за да не дойдел някой и наложи санкция за неспазване на мерките. Според него това заведение трябва да бъде затворено.

Валери Симеонов заяви, че е изразил неколкократно позицията си  пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново - на Политически съвет следващата седмица. Лидерът на НФСБ е за налагането на временни ограничения, но съобразени с това икономиката да продължи да работи. Държавата трябва да компенсира поне на 80 % затворените бизнеси, подчерта Симеонов.

След гласуването на Държавния бюджет за догодина заместник-председателят на НС Валери Симеонов ще предложи и разпускане на парламента и възможност за дистанционна работа на депутатите. Сега Парламентът работи, взимат се важни решения с дистанционно гласуване на карантинираните депутати, посочи той и определи като дребнав партиен егоизъм това, че БСП и ДПС саботират важни решения като това за бюджета, данъчните закони, промени в Закона за здравето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
467
0
 
0
 
! Отговори
Дал-Аверко, преди 3 години
Както викаш "карантина+, знаеш ли що е туй нящо?Или може би имаш предвид пълното затваряне от пролетта?*** молА ти сА - това става само с въвеждане на Закона за извънредното положение. Обаче няма да го направите, защото при ИП не получавате заплати. Не че сте опряли до заплатата вие ду петатите, ама все пак.Не ръси бисер след бисер, умнико! Заместник-председател си на Народното събрание.Разберете се под юргана с твойта па чавра, дето все за ски-сезони прикказва-
466
0
 
0
 
! Отговори
Mr.Twitter преди 3 години
Като ни пуснат в неплатен отпуск,кой ще ни плаща сметките?
465
0
 
0
 
! Отговори
дано ва чумата тресн преди 3 години
Тото пунктовете ще работят ли,бре гангстери ниедни
464
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До само БКПсибир е по добре от България
463
0
 
1
 
! Отговори
само БКП преди 3 години
И тоз е за Сибир,блатная
462
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До ДоДремния проблем че болниците не са оълни заради "коронавируса", а заради това че тиkвуян го направи свръхизгоден бизнес - гушваш 1200 лв за нищо работа. Да не са луди да работят с пациенти за някакви си 200 лв?
461
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много храчите по държавните служители, ама като си прибирате половината заплата с плик под масата ви е хубаво, а? И като декларирате доход от 1 лв. и децата ви първи в класирането за стипендия. Мушмуроци, като хленчите за пари от държавата, мислете какво сте дали! Всеки гледа да прецака системата, после *** то няма пари.
460
1
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Абе виде се кое е по-важно - алъш - вериша и корупцията победиха!!!!!
459
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валерка, хубаво е да се затвори всичко и да сме с три катинара отвън, ама ако си на държавна хранилка. А какво мислят безработни и самотно живеещи хора? Мисли малко.
458
4
 
6
 
! Отговори
До преди 3 години
Хората който си мислят че това не ги касае. Заради вируса болниците са пълни и НЯМА места дори за елементарни проблеми. Ако ви се възпали апендицита сте мъртвец. Ако катастрофирате - пак. Това е положението. Така че от общ интерес е тази зараза да бъде спряна и болниците отново да са достъпни.
457
1
 
9
 
! Отговори
Затваряне но как? преди 3 години
Без ясен план това ще е не лекарство а отрова. 1. Кое точно ще се затвори? Има производства които са жизненоважни2. Където може да се работи от вкъщи - да се задължат - това ок.3. Как и кой ще плати на хората които не могат да работят от къщи да оцелеят? Това трябва да се помисли.4. Бациларниците училища е ясно че трябва да минат на ДО, не е перфектно но все е нещо.5. Болниците - електронни рецепти, планиране на линейки итн - това също трябва да се измисли.6. Ясен отчет на парите за корона
456
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората , които искат да се затварят не разбирам , кой им пречи да го направят?
455
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък искам арест за теб
454
1
 
9
 
! Отговори
ШКАФА С ПАРИТЕ преди 3 години
ВАЖНО Е ЕДИНСТВОТО НА НАЦИЯТА И ПРАЗНИТЕ МИ ПРИКАЗКИЕДНА ПОЛЕВА БОЛНИЦА НЕ МОЖАХ ДА НАПРАВЯ *** ТОЙ МАТРЕАЛА Е ТАКЪВИНАЧЕ КАК ЩЕ СЪМ НА ВЛАСТ
453
0
 
3
 
! Отговори
Лидер на кое???????? преди 3 години
На кае???????????
452
1
 
14
 
! Отговори
ПИДИСЕ ЛЕВА преди 3 години
ТИКВАТА ЦЯЛО ЛЯТО ВЗЕ МЕРКИ ОТНОСНО СКРИНА
451
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 472Когато си неспособен да осъзнаеш ЗАЩО трябва да се затваряме значи че си дебилени никой не е способен да ти го обясни.Това е като да обясняваш на магарето какво е гравитация а то си "рупа ли рупа".
450
8
 
16
 
! Отговори
обикновен гражданин преди 3 години
този искам да го срещна на улицата и да имам едноминутка безнаказаност
449
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА ТЕ ЗАКРИЯТ ТЕБЕ И СКАПАНАТА ТИ ПАРТИЯ МРЪС-НИК НЕ-ДЕН,!!,,,,
448
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
затваряйте и закривайте, ние с години това казваме..