Лидерът на АБВ Румен Петков предложи изборите да са на 15-16 май

Основната грижа трябва да е за здравето на хората
Обновена: 10 яну 2021 12:06 | 10 яну 2021 12:04, Елка Василева
44
Лидерът на АБВ Румен Петков предложи изборите да са на 15-16 май
Снимка: БГНЕС

Според лидера на ПП "Алтернатива за българско възраждане" /АБВ/ Румен Петков приемливите дати за провеждане на парламентарните избори са 15-16 май. Петков каза това по време на среща при президента Румен Радев във връзка с предстоящите избори.

Държавният глава се среща с извънпарламентарни политически партии на "Дондуков" 2. Разговорите са част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот.

Лидерът на АБВ смята, че трябва да има прецизиране на понятието "удължен изборен ден". Той предлага стартиране на изборния процес на 15 май в седем сутринта, прекратяване в 19.00 часа, подновяване на другата сутрин в седем и окончателно приключване на изборния процес на обяд, което ще даде възможност избирателните комисии да приключат работа в светлата част на деня и да не са преуморени.

Датите 15 и 16 май ще създадат предпоставки за по-малко хаос в изборния процес, допълни той, цитиран от БТА.

Още по темата

Според президента Румен Радев трябва да е ясно как ще бъдат запазени гласовете на хората, ако изборите се проведат в две дати.

Изцяло споделяме притеснението ви, че изборите ще бъдат в особена среда заради пандемията, се обърна Петков към президента Радев и допълни, че от партията имат и притеснения, че ГЕРБ и Борисов ще се опитат да ги направят традиционни, с купуването на гласове, корпоративния вот. Той допълни, че основната грижа трябва да е за здравето на хората, на участниците в изборния процес.

Президентът Румен Радев заяви, че целта на тези консултации е да се мобилизират институциите, граждански организации, партии да намерят решения за доверие в изборния процес, което да доведе до по-висока избирателна активност и легитимен парламент. По думите на държавния глава не трябва да се допуска зад паравана на здравните мерки да има по-широка възможност за манипулация на изборния процес.

До момента има консенсус, че трябва да има законови промени, които да гарантират правото на глас на българите под карантина и изолация, ясно разписан здравен протокол, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 3 години
Той днес каза и че са паднали 20 кубика вода на квадратен метър не е достигнал средно интелигентно ниво дори на ром.
34
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Политически трупове!
33
1
 
2
 
! Отговори
нн преди 3 години
Изборите трябва да са на възможната крайната дата, м.Май т.г. Защо, просто, трябва да има достатъчно време да се организират при тази епидемична обстановка. До тогова много хора ще изкарат заразата и ваксинацията ще помогне. Президентът какво толкова му мисли по този елементарен въпрос?
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка на Рубашкин с маргиналите продължава!Те ли са фактора в България!
31
1
 
2
 
! Отговори
окончателно преди 3 години
На президенти и на БСП изборите минаха нали бяха предсрочни на 28 март се явяват ГЕРБ и ДПС останалите в Б група.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
М.ръсната к.омунистическа с.*** събира редиците. Съберете се всички на площада на 6 май, така че да ви минат танковете през т.ъпите к.омунистически глави.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На топло по-лесно се уринира. Не замръзва.
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ш.ибаните к.омунисти се чудят как да се докопат до властта, че много стабилност ни се събра, искат пак да направят Виденова зима.
27
1
 
12
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
АБЕ РУМКА ? ДАТА ,,,,,А И ДЖИБРАТА !!!!! ФУНТАН СМОТАН !!!!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вземи Румен Галев и го блъсни в Румен Рубашкин!
25
2
 
9
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Кой Милениум?
24
4
 
19
 
! Отговори
Бивол преди 3 години
Румен Петков не беше ли във властта, даже министър на МВР при тройната на Станишев, после в коалиция с ГЕРБ. Тази политическа *** с колко партии ще си легне.
23
3
 
19
 
! Отговори
анти майна преди 3 години
Петков е изключително добър пикач, особено в фонтани преди хотели в град Плевен
22
1
 
18
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Предлагам изборите да са на 9 май, День Победьi.
21
9
 
22
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ГЕРБ ЩЕ ВИ ОТНЕСЕ КАТО БРЪМБАР СЛАМКА ТОВА ГО ЗНАЕТЕ - ЗА ТОВА ТЪРСИТЕ ДРУГИ НА4ИНИ ЗА МАНИПОЛАЦИЯ- АМА ЩЕ ДУХАТЕ СУПАТА !!!!!!!!!
20
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък предлагам да започнат на 28 март 2021 и да приключат на 28 март 2059. Така ще могат всички да гласуват даже и родените днес а и Боко ще управлява още 38 години и България ще наброява население 1 човек - Боко.
19
6
 
22
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТЕЗИ ЗАЕДНО С ФИГОРАНТА НЕ ИСКАХА ПРЕДСРО4НИ ИЗБОРИ- А ИСКАХА ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТА 4РЕЗ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ- ИНА4Е НЯМАТ ШАНС !!!!!!! ЗА ТОВА СЕГА ШИКАЛКАВАТ
18
2
 
21
 
! Отговори
Погнуса преди 3 години
Както казваше Васил Михайлов в една реклама "Събрахме се".Маските са паднали, буквално. Не че и през тях не прозираше Путинската пропаганда, но сега поне се гледат като влюбени младоженци очи в очи.
17
2
 
22
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ПЕТКОВ ИСКА ДА СА ПРЕЗ МАЙ ЗА ДА НЕ Е ЗАМРЪЗНАЛ ШАДРАВАНА - ЗА ДА МОЖЕ СПОКОЙНО ДА СИ ПИКАЕ В НЕГО БЕЗ ДА ОСТАВЯ СЛЕДИ !!!!!!!!!!
16
3
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Румен, Жив ли си още ?ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА