Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

Това може да стане при сериозна мобилизация на изпълнителната и законодателната власт
Обновена: 10 яну 2021 11:52 | 10 яну 2021 11:51, Елка Василева
367
Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно
Снимка: БГНЕС

Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави – гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес.

Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП „Републиканци за България“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, предаде „Фокус“.

Още по темата

„Дотук има консенсуси в редица граждански организации и партии за законови промени, които да гарантират правото на глас на всички карантинирани и хора в изолация, законови промени, които да дадат възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват дистанционно“, допълни той.

По думите на председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов трябва да се даде възможност за добра конкурентна среда. Той предложи времето в обществените медии - БНР и БНТ, за всички политически партии да бъде разчетено така, че да има равнопоставеност. Цветанов допълни, че от партията нямат доверие на изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Той подкрепи идеята за удължаване на изборния ден, но посочи като неприемливо гласуването да се проведе в два или три дни. По думите му това би могло да доведе до опорочаване на вота. Според Цветанов 28 март не е удачна дата за провеждане на изборите не от гледна точка на това, че партиите не са готови, а защото правителството и законодателят няма да успеят да се справят с новите предизвикателства в условията на пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
2
 
0
 
! Отговори
гого преди 3 години
Аз искам да гласувам със СМС. Защо не се обсъди този добър вариантЦИК трябва да направи АПП за гласуване и да го разпространи през Google Play
282
0
 
4
 
! Отговори
ДПС on top преди 3 години
Ние искаме по пощата. Чакаме поне 600 000 бюлетини от Турция и 100 000 от Германия
281
0
 
3
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 години
Нали има тайна на вота. Е като си изпратя данните и бюлетината в плик - какво правим. Баба Пена и бай Иван от комисията в пощата ще ги броят и ще ми защитят личните данни. А ако не го направят? Какво правим? Ще ги съдим, ще ги бием или ще ги..... Стига глупости бе Радев. Има закони създадени от юристи, изпитани правила и опит от достатъчно години
280
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай електронно ..така можем да гласуваме всички от чужбина ,затова партиийките не искат )
279
1
 
7
 
! Отговори
Поговорка преди 3 години
Комунистическите красти през 9 океана се надушват.
278
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глобалистката мафия на Сорос ще направи този начин на гласуване навсякъде!Щом в САЩ го направиха и измамата работи,не се изненадвам,че и този *** започна да иска от същия сироп на Байдъна.Иначе няма как да спечели избори!
277
1
 
8
 
! Отговори
Айдееее преди 3 години
И този байдъняса!
276
2
 
20
 
! Отговори
Веселяк преди 3 години
А гласуване с обаждане по телефона става ли? Аз ще диктувам, Радев ще пише в книгата...
275
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:D Тава, което Румбата твърди са халюцинации.
274
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във връзка с прогнозите, че на следващите избори ще спечели БСП на пазара се е появил дефицит за фризери и се е продал целия тираж на книгата "Лечебният глад".
273
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
319 Ти да видиш, рейтингът на Гумен Радев е едва 17%. Ще продължи да пада, докато удари дъното. Стъкмистиката в България не е най-надеждният източник на информация. Втори път няма да има.
272
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатите от изборите за президент, недвусмислено показаха, че светът може и да свърши, но баламурниците в него никога!
271
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народ, който вярва, че кола на 25 години (нов внос) може да бъде на 110 000 км., не може да бъде излъган на избори!
270
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите не обичат да мислят когато гласуват, те обичат да се оплакват когато гладуват.
269
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Американският сенатор републиканец Пат Туми каза днес,че президентът Тръмп трябва да подаде оставка,след като привържениците му участваха в щурм на Капитолия,приключил със смърт на няколко души."В България метежниците на Румен Радев на 2.09.2020г. палеха със слама полицаите по обед пред НС. Къртиха павета и замерваха полицаите.Вечерта след като Поп Зарята няколко *** каза: "Анатема"-ултрасите на Радев започнаха щурм над полицията. Мятаха бомби и гранати-имаше над 100 ранени. Радев ИМПИЙЧМЪНТ!
268
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички агенти на ДС са в Президенството. Радев е кукла на конци. Съд за държавна измяна
267
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТИ ДА ВИДИШТи си психарррр бе :))))
266
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 304 мнпго глупости пишеш не си исведомен достатъчно но аз ще ти каба че обръча от пирамиди и ограбването на българите кюлчетата който ги дават са на вашите приятели от червените комунисти така че сегашните партий като чалгатя Манолова Отровно трио са от тези *** който окрадоха България
265
1
 
10
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Пълен *** по пощата как ще станетова ами нали иска преброяването да го дават по телевизията какви глупости ги върши то затова баща му каза че от него президент не става
264
2
 
15
 
! Отговори
Антифигурант преди 3 години
Нали излезе и каза, че мутрите трябва да си ходят по най-бързия начин и насрочва изборите за март?! После ли е дошла телеграмата от Масква и та сега взе другите да ги говори. Среща се днес с някакви ПП мир? Която никога не е била и няма да бъде и в парламента. Някакви голобради момчета даваха съвети как трябвало да стане избира. Боже, този още една година що ли глупости ще натвори?!