Комисия "Ревизия" в НС ще проверява стотици обекти

Манолова не вярва да успее да си свърши изцяло работата
74
Комисия "Ревизия" в НС ще проверява стотици обекти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Временната комисия по проверка за разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години се събра на първо заседание. Депутатите приеха вътрешните правила за дейността на комисията и в момента обсъждат приоритетите й.

Още по темата
Временната комисия по ревизията е факт. Очакванията на българските граждани към работата на тази комисия са огромни. Хората очакват истината за харченето на публичните пари, коментира председателят на комисията Мая Манолова.

Обхватът на комисията включва около 40 сектора с висок корупционен риск и реално стотици обекти за проверка от страна на комисията, каза Манолова, цитирана от БТА.

Тя допълни, че трябва да бъдат проверени стотици дружества, държавни органи и различни проекти и сделки за период от 10 години. Предвижда се днес комисията да приеме стартов списък, с който да започне работата й.

Манолова обърна внимание, че трите месеца за работа на комисията, а най-вероятно един много по-кратък срок, който е обвързан с живота на 45-ия парламент, няма да даде възможност да бъдат проверени тези стотици дружества и институции за десет години назад. Но, по думите й, в ръцете на членовете на комисията е да покажат наистина воля злоупотребите да бъдат извадени.

Манолова посочи, че ще работят с документи, по сигнали, комисията ще може да се самосезира по медийни публикации и от публична информация за корупционен риск. Тя каза, че ще бъдат поканени и могат да се включат в работа на комисията различни неправителствени организации, експерти, граждани, отделни журналисти. Вече има постъпили десетки сигнали от отделни лица и граждански организации, съобщи Манолова.

Комисията ще заседава публично прозрачно, излъчвайки онлайн своите заседания, заяви още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ЩЕ ЗАПО4НЕ ОТ ВАНКО 1 И ЩЕ СВЪРШИ С ПЕЕВСКИ ЗА ДАНС - А ПРЕДИ ТОВА В КОСТИНБРОТ СА ПУСНАЛИ ФЛШИВИ МАШИНИ ЗА ИЗБОРИТЕ - ЩЕ ГИ ТРАНСПОРТИРАТ С ФАЙТОНИ А НЕ С АВТОБУСИ !!!!!!!!!!!
55
1
 
2
 
! Отговори
Мая преди 2 години
Чакаме те в община Тервел.саниране, свлачища, асфалтиране с пътни знаци като за детска градина.общински земи,пасища и други, други .
54
0
 
8
 
! Отговори
Много правилно преди 2 години
Ще работят по сигнали, ако няма сигнали ще си ги създадат. Ако не успеят да ревизират тези 10 години сега, то ще ги ревизират в следващият си живот! То при тях няма отстъпление, дори и от отвъдното! Важното е да работят! Дано да започнат ревизии още от началото на прехода за 30 години назад, та да видим кой, какво е откраднал! Тогава ще има смях в залата!!!!!!!!!!!!!
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова са прости, че няма накъде.Те имат ли си на предстана как се проверяват "стотици обекти"?Това са купища изчисления особено в строителството.Освен това при строителството има непредвидени разходи.Трябва да направят ново ведомство ако искат всичко да е точно,а това означаво нови заплати и материална база.То не е като да хвърляш яйца и да викаш "оставка"
52
1
 
1
 
! Отговори
До коментар 56 преди 2 години
Абе те всички прокурори и съдии са корумпирани.аз като няма какво да им дам и ме осъдиха.на окръжен съд спечелих,но висшия се дадоха много пАри от община защото не са техни от народа.няма оправия в тая държава.за кокошка няма прошка.така е.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само прочетете коментарите: "Ето това е най сладката част от играта", "Еххх и аз искам да съм ревизьор". С такова корумпирано мислене на къде сме тръгнали? Какво очаквате от политиците, като голяма част от народа е със същото възпитание?
50
1
 
7
 
! Отговори
СС преди 2 години
Къде са прокурорите,съдиите и другите калинки да се самосезират и поработят ???
49
0
 
4
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Ето това е най сладката част от играта на народен представител - да бъркаш в кацата с меда. На по-завистливите и лакомите ще им се услади най-много да пляскат по ръцете другите които са бъркали преди тях. Всичко това маскирано под термина ревизия.
48
4
 
4
 
! Отговори
истина преди 2 години
Стотици обекти които са построени при управлението на ГЕРБ - дано да има какво да се проверява и след управлението на сегашните смешници
47
0
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
ПО КОМПЕТЕНТНА ЛИЧНОС ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ ОТ ЕКСПЕРТА МАГИСТЪР В ТАЗИ ОБЛАСТ ЗАПОЗНАТА ИЗТЪНКО С ВСИЧКИ ДЕТАЙЛИ НА КОРУПЦИЯТА ОТВЪТРЕ И С ОГРОМЕН ОПИТ В ТАЗИ СФЕРА ДРУГАРКАТА МАЯ ПО ИЗВЕСТНА КАТО СЕСТРА ГАЛЕВА. ОЧАКВАЙТЕ ИЛИ ПО СКОРО НЕ ОЧАКВАЙТЕ НИКАКВИ РЕЗУЛТАТИ.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще, ще.На тези им остават още няколко дни...
45
1
 
3
 
! Отговори
СЪВЕТСКИ ВИЦ преди 2 години
РЕБЯТА ДАВАЙТЕ ПЯТ МИНУТ БУДЕМ РАБОТАТ РАБОТАТ РАБОТАТ А ПАТОМ ЧАСИК ОТДАХНЕМ.
44
1
 
12
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
защо нямаше такава комисия до като управляваше бсп ?
43
0
 
5
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
А , ШЕ ИМА ЛИ ВРЕМЕ ТАЯ КОМИСИЯ...??!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно нещо полезно, което са направили до момента протестърите за България?
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38А за такива като теб - бесилка!
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е да компрометира герб, а не да търси далавери изобщо. Да не говорим за рушветите, които ще прилапка.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започнете от мини марица изток. Кражби на всички нива.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко че няма да проверяват обекти на отговорни другари, а ще се занимават само с аматьори.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само ще ревизират няма да управляват!"Ревизията е началото на управлението. Следват съдебни дела и реални наказания. Ако не се започне със спазване на закона, всяко ново управление ще бъде като старото.