Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет

От ГЕРБ го обявиха за противоконституционен
256
Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След два часа и половина разгорещен дебат и взаимни обвинения и нападки партиите в НС, без ГЕРБ, наложиха мораториум върху решенията на правителството в оставка до назначаването на нов кабинет.

Още по темата
Предложението за мораториум дойде от червената шефка  Корнелия Нинова и Мая Манолова от ИСМВ.

С решението на НС се налага мораториум върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионно възнаграждение, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дългна нов държавен дълг, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие и др., извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация.

По време на дебата Тома Боков отсече, че решението е  противоконституционно, защото се отнемат правомощия от изпълнителната власт от страна на законодателната.

"Ако искате да спрете всички решения трябва да направите правителство, а не да занимавате хората с вашите неадекватни изказвания", отсече той.

"Страната се намира в здравна криза, имаме социални и икономически затруднения, намираме се на ръба на политическа криза, защото никой не е казал ще има ли правителство, предлагате ли някакви мерки освен неадекватните си изказвания, давате ли си сметка какво правите в този парламент в последните дни, защото имам чувството, че не си давате сметка", скочи още Биков.

Той предупреди депутатите от новите партии, че аргументът, че ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни за всичко, не върши работа, а хората очакват да кажат какви са намеренията им за властта.


256
Още от Страната
От КТ "Подкрепа": Пенсиите да се осъвременяват всяка година!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Предвид протестите от лятото и изказванията за смяна на властта означава ли, че: 1. Нито тогава, нито сега има ясна идея кой ще поеме щафетата от сегашното правителство или 2. Имало е и в момента има съвсем конкретен план, който се опитват да реализират. Поразбърканите след изборите фигури обаче им пречат и сега маневрират, за да постигнат своето. И ако го постигнат какво следва? Желанията за отмъщения до къде ще доведат?Просперитетът на България или личният просперитет ще е водещ?
223
1
 
1
 
! Отговори
БайХ преди 2 седмици
Корнелия Нинова и Мая Манолова. Звучат като съпартийнички.
222
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не разбирам защо тези новите се концентрират върху това ясно, че Борисов не иска да управлява и напира да го сменят, а тези загубиха 2 дена в лакърдии.. Та правителството е имало цял мандат да направи това, за което го обвиняват. Това в очите на хората изглежда като "трине" - опит за унизяване на едни хора. Такова поведение може да се хареса на част от избирателите на тези новите, но много други, които се колебаеха и гласуваха в последния момент уж за промяна вече размислят...
221
1
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 седмици
Сат, пусни сателита и провери из архивите. Има решение на конституционни съд, че подомен мораториум е противоконституционен
------

Може и да има, но съм сигурен, че казусът не е същия, а само ви се иска да е подобен.

Като искате, отидете на КС и ще видите, че съм прав.
220
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Избори до дупка обеща твоят вожд преди парламентарните през 2014. Думите му бяха-"никаква коалиция с никоя партия,трябва да се знае кой е отговорен".Само след 2 месеца ключи коалицинно споразумение с РБ,който се състоеше от "само" 4 партии,а тези партии бяха майки на общо *** по-малки партии.Та както думата "коалиция" я клеймеше като "гьОтВеРен.ско",твоят Винету се КОАЛИРА с има няма 20-на партии и бързо забрави за "избори до дупка"...Така че първо си погледни в твоята супа г-н НАБЛЮДАТЕЛ....
219
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Денят "Отворени врати за граждани" /улични чалгари и платенилузъри/в парламента, свърши. Порадвахте се, перчехте се, изляхте омразата си, друго и не знаете. сега всички заедно...вън.
218
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така са им наредили от Москва, западните инвестиции, да бъдат спряни и България да стане още по-бедна, отколкото е.
България, изправи се и измети червенитеорки от парламента!
Чалгари, вън!
217
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цялата страна ще се вдигне на протести, каквито не сте виждали от 1989 и ще измете руската пасминаот парламента, в лицето на антигерб коализия, и подкрепящата я БСП/Радев.
216
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
215 Като спрете проекти, на немски компании, как ще искате после пари от Германия, защото тя е най-големия с онсор в ЕС.
Фигуранга, срича днес пред германския посланик...
215
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
217 Да не стане обратното наесен.
214
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 217
В затвора се влиза след съдебно решение, на всички инстанции, по дело образувано след повдигане на обвинение от прокуратурата в съответствие с НПК и ГПК. Как Н.С. се вписва в това? Да не си мислиш, че НС може да изземе функциите на съд, следствие и прокуратура? Или се ***, или си тролясъл измамник, който търси начин да създава политически хаос в България. Какъв си, а???
213
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей ,не се мотайте ,гласувайте и Цялото герб в Затвора Веднага !
първо министрите и тея в парламента !
Не спират гадовете му да правят мизерии - Спрете ги овреме !
212
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов създава напрежение в цялата държава с поведението си като се стреми да се докопа отново до властта и да се преструва, че нищо не се е случило.
Иска да си кара както беше преди и да си върти задкулисните игри с дпс.
Колко заменки направиха и колко хора излъгаха, колко берон и асфалт пропадисаха, само да отчетат дейност, колко милиарди изпокриха от МВФ и ЕС...
Докога!!!
Марш, крадливи калинки!!!
211
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мораториум на решенията на МС и арест за мутрата и селските му бабаити.
210
12
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 3 седмици
Абе те трябва да наложат мораториум върху ВСИЧКИ техни решения!
209
8
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 3 седмици
"По време на дебата Тома Боков отсече"-тома бОков-колко правилно написано!!!!!!!!!!!!!!
208
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това значи ли, че налагате мораториум върху представянето на плана за възстановяване пред ЕС и други подобни за Евросредства, с краен срок 30 тоя месец?
Иначе казано - май тоя път ще фалирате държавата още преди официално да стъпите на власт.
207
13
 
9
 
! Отговори
тома биков преди 3 седмици
тома биков от коя партия е, че нещо не се сещам ?!?
тома биков е точния съвременен пример за политическа прocтитутка.
продава се за пари, душата си продава за пари, а не тялото, което всъщност е по-лошо и то много по-лошо.
Е, тоя ли ще ми чете морал от трибуната ?
от коя партия си - от която плаща най-много. Е това си ти - нищо и никакво нищожество
206
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Няма вариант да има такъв *** народ би казал песимиста, а оптимиста - може, може!
Заслужавате си съдбата и така ще е докато чакате някой да ви "оправи"!
205
10
 
11
 
! Отговори
До НАБЛЮДАТЕЛ преди 3 седмици
Избори до дупка обеща твоят вожд преди парламентарните през 2014. Думите му бяха-"никаква коалиция с никоя партия,трябва да се знае кой е отговорен".Само след 2 месеца ключи коалицинно споразумение с РБ,който се състоеше от "само" 4 партии,а тези партии бяха майки на общо 17 по-малки партии.Та както думата "коалиция" я клеймеше като "гьОтВеРен.ско",твоят Винету се КОАЛИРА с има няма 20-на партии и бързо забрави за "избори до дупка"...Така че първо си погледни в твоята супа г-н НАБЛЮДАТЕЛ....