Борисов: ИТН бяга от отговорност, това са политически страхливци!

Имали подкрепата на 165 депутати, но искали 240
Обновена: 26 апр 2021 09:52 | 26 апр 2021 09:48, Камелия Цветанова
476
Борисов: ИТН бяга от отговорност, това са политически страхливци!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов определи като бягане от отговорност решението на ИТН да върне мандата за съставяне на правителство. В мотивите си лидерът на ИТН Слави Трифонов посочи, че политическата сила нямала достатъчно депутати, за да управлява, въпреки че останалите партии в НС декларираха подкрепа за кабинет на ИТН.

Още по темата

„Имат шанс да направят правителство. Никой не ги кара да бягат от отговорност, да са страхливци. Това се казва политически страхливци. Защо не може със 165 депутата да управлява, иска 240. То и Тодор Живков не е имал толкова, имало е БЗНС и други малки партии. Има коалиционни парти, но носиш цялата отговорност“, каза Борисов.

„Не знам как българите считат, че е редно с генерално пълномощно да се управлява, защото, ако Антоанета Стефанова е премиер, ще ходи за всяко нещо да пита депутата Трифонов. Ето това е бягане от отговорност“, отсече още той по повод номинацията на шахматистката за премиер от страна на Слави Трифонов.

„Когато от телевизионния екран си говориш каквото си искаш, безнаказано и дори и СЕМ не се санкционира, и в същото време да продължиш по този начин, вече като носиш отговорност, това е друго“, добави Борисов.

Той призна, че е искал да види  предложенията на ИТН за министри.
 
„Сега ще трябва да си говорим само за шах, но малко са специалистите по шаха, които да оспорват знанията на Стефанова, които безспорно са големи в тази област“, коментира премиерът в оставка.

Борисов поздрави и актрисата Мария Бакалова, която беше номинирана за Оскар.

„Браво на нашето момиче! В бъдеще може и тя да е е премиер, явно по това ще се определят знанията и уменията на бъдещите премиери“, иронично коментира той. 


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 месец
В деня на изборите бях на работа.Сутринта към 7:15 отвън секцията имаше 15-20 възрастни избиратели и нямаше кога да гласувам.Предишните избори бяха все от 6:00 и тогава успявах.
389
9
 
14
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО..... преди 1 месец
ЩОМ СЛАВИ Е СТРАХЛИВЕЦ ВИЕ Г-Н БОРИСОВ КАКЪВ СТЕ?????ЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА НЕ ХОДИТЕ В ПАРЛАМЕНТА И СЕГА ПАК НЕ ОТИДОХТЕ ОТ СТРАХ /то какви ли номера не бяха че коляното преди това друго/ ИСКАМ ДА КАЖА НА СЛАВИ ВСИЧКИ ИСКАТ ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕШЕ ДА ИМАШ ПОДКРЕПА ЯВНО ИМА НЕЩО ДРУГО ДА БЕШЕ КАЗАЛ ИСТИНАТА ЗАЩО???? ТИ ИЗЛЪГА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ДОСТА ВАЖНИ НЕЩА ЯВНО ПОМАГАШ НА БОРИСОВ ХОРАТА ГО КАЗАХА И СА ПРАВИ-ПАРЛАМЕНТ ВЕЧЕ НЯМА ЗА ТЕБ
388
5
 
8
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До Диана 391В ситуацията прави впечатление и факта, че БСП заговори за "честност", попитана за отношение към нея, което в последствие се пояснява, че става въпрос, че никой не искал да управлява с тях и затова било ЧЕСТНО, значи, и те да били върнели мандата за съставяне на правителство..УЖАС! БСП заговори ли за "честност" ме побиват тръпки..Значи били притиснати от обстоятелствата, но щели да са много честни - логика БСП! Мръс.ни хора са си, ма.нип.улатори и нег.о.дници и такива ще си останат
387
1
 
2
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До Диана 390страната на играта и интригата, не на ПОЛИТИКАТА /която НЕ Е просто местене на фигури по шахматната дъска с предварително известни възможности и ограничения, а дълбок ПОЛИТИЧЕСКИ анализ на ситуацията и синтез на най-доброто й решение с оглед развитие в оптимално най-добрата ПОЛИТИЧЕСКИ посока/, което е отново липса на политически хоризонти, а и може да хвърли светлина и върху решението на Слави да не образува правителство сега...Продължение следва
386
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До Диана прод. от 389сочи как той оценява своето участие, място в политиката, а то не е такова на политик, водач, а войник, пешка, изпълнител на волята на някой /камикадзе!/, което е не само смущаващо, но и много жалко за "сценария" му! Факта, че и шахматистката, определена от него за проекто - Премиер в негово правителство, заяви че била доволна, но знаела, че имала да работи още много върху ИГРАТА СИ и се НАДЯВАЛА да ИГРАЕЛА по-добре ДОГОДИНА,показва ясно "политическата" й съпричастност на
385
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Според мен, в случая Слави демонстрира не страх, а плодовете на своята политика - той заяви "всички против ГЕРБ"/не лично той, но неговата партия и се предполага, че това означава и "той"/и сега очаква, че и ГЕРБ е решил че всички те ще бъдат против него..Той ще решава какво ще правят другите! Забележете - не "предполага"!Това ако е политик, аз ставам трамвай..Думите не Слави, че бил "камикадзе", който искал да се самоубие и затова той не приемал определението за себе си като "страхливец" прод.
384
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти що не внесе карикатурния си кабинет в НС, като си толкова смел? Щото можеше тебе да те сложат на пангара и да управляваш в малцинство и да ти шокат репата всекидневно и накрая да те заколят ритуално...
383
9
 
11
 
! Отговори
Пишман Анализатор преди 1 месец
аз ви гарантирам, на следващите избори, ИТН и ДБ ще имат мнозинство.
382
9
 
7
 
! Отговори
Фалуса преди 1 месец
Браво Бате Бойко! Прав си както винаги, ти си велик Българин! Без теб сме загубени! Сега ще ги размажеш дупльовците с 200!
381
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН няма подкрепата на 165 депутата. Тиквочът пак лъже. БСП няма да даде подкрепа без постове.
380
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЯворА не са ли мисирки?
379
3
 
1
 
! Отговори
ОпълченецаОтПандора преди 1 месец
Е слугата на Европейските Народни П..али какво да каже опитва се да политиканства, ама този път сте ти вдигнали мерника и вече няма кой да излъжеш освен недалновидни и простовати хора подобни на тези, които предните избори гласуваха за Марешки...
378
3
 
6
 
! Отговори
Опълченец от Пандора преди 1 месец
Айде шат ап - крадеца вика крадеца, виждам един загубил надебелял слабохарактерен политикан да джафка постоянно - Славчо досега печели точки - перфектно играят, а надебелелия банкенски аматьор пак пропада в 4 регионална, където му и мястото явно.
377
8
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 1 месец
Борисов , голям си преструван !Славчо непрекъснато е в услуга на вас мутрите , какви ли не свивки прави , колко хора излъга , а ти така го обиждаш!Не си прав!
376
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Некой - И това го говори този, който не се е показвал в нормално интвервю от 2019г.?Какво инертвю? На кого да се показва кайш?Цялата страна вижда, че се показва пред хората. Сред тях, на работните им места. Ама ти, нали си ослепял от злоба, нищо не виждаш повече от носа си!
375
7
 
13
 
! Отговори
Eдин От Навалицата преди 1 месец
Никога не съм гласувал за теб, и ако ще да ми опрат дулото на танк в главата - пак няма да гласувам за ГЕРБ!
374
4
 
11
 
! Отговори
Некой преди 1 месец
И това го говори този, който не се е показвал в нормално интвервю от 2019г.?
373
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герб са манталитет.Манталитет на бездушните човекомразци. Вярват само в парите си и силата на сопата. Светът са само те . И отдолу В калта всички останали.Да да ама тъй вярно.
372
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти какво искаш?Слави да направи кабинет на малцинството?Ти защо не направи а върна мандата?Цлави каза ,че няма да се коалира с никой от статуквото и спази обещанието си.Точка.П.С.Не съм гласувал за Слави.
371
8
 
13
 
! Отговори
гост преди 1 месец
Аман от този ***, нагъл и страхлив престъпник. Няма да ти се получи номера на Доган - почетен председател на всичко.