Стефан Янев: Ако се наложи, ще има още уволнения

Той нарече досегашното управление некомпетентно и корумпирано
16 юни 2021 19:34, Нели Христова
69
Стефан Янев: Ако се наложи, ще има още уволнения
Снимка: БГНЕС

Некомпетентно и корумпирано. Така определи досегашното управление Стефан Янев пред БНТ. Има елементи на дълбоко вкоренени корупционни практики, допълни служебният премиер.

Говорим за милиарди, раздадени непрозрачно и корумпирано, обясни още служебният премиер и посочи примерите дадени досега, като управлението на язовирите.

Хората излязоха на улиците, защото бяха недоволни от това управление, от начина, по който се управляват обществените средства, подчерта служебният премиер. Тези протести показаха и елемент на узряване на българската демокрация - тоест момента, в който гражданите най-после разбраха, че управлението зависи от тях, категоричен е Янев.

Самите граждани трябва да налагат своето мнение и да поставят дневния ред пред политическите партии, смята служебният премиер.

Целта ни не е само да търсим проблеми и да ги вадим. Това, което сме направили до момента е изваждане на най-големите проблеми, които са фрапиращи, обясни Янев.

Не можем да правим сравнение на политическото говорене и правене, при условие, че сме в това управление от 30+ дни. Тоест, въпросът е, че за 30 дни ние не можем да променим курса на държавата и схемата, по която работи институционалната среда, обясни Стефан Янев.

Там, където има данни за престъпления, тези сигнали ще бъдат предадени на прокуратурата, категоричен е премиерът.

За подслушванията той коментира, че тази информация по закон може да бъде предадена само и единствено в парламента на специализирана комисия.

Нашият проблем, на нашето общество е, че хората приемат управлението като нещо дистанцирано. Тази дистанцираност трябва да бъде преодоляно. Хората са факторът, който определя управлението. Те не са субект, подчерта премиерът.

Търсене на професионализъм и вършене на работа по възможно най-добрите стандарти и правила - от това се ръководим. В случая, при отстраняването на ръководителя на държавното разузнаване са нарушени принципи като спестяване на информация, обясни Стефан Янев.

Лоялността на този ръководител на служба и на всички други е само една - към държавата, категоричен е премиерът.

Конституцията е определила правомощията на всеки един служебен кабинет и ние не излизаме от тях.

Принципът за назначенията и уволненията винаги е бил един - професионализъм. Ако се наложи, ще има още уволнения, заяви премиерът.

Стефан Янев призна, че и неговият служебен кабинет прави грешки.

Разбира се, че виждаме грешки на служебния кабинет - те са навсякъде. Ние сме хора и грешим. Нашите грешки ние ги изправяме в движение и продължаваме напред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
На този българин,ми се иска да му стисна ръката лично! Ерудиран и зрял мъж! Без капка лицемерие! Можещ да нарича нещата с истинските им имена! Не ме натоварва никак! Не ме дразни през вечер появявайки се на екрана! Говори отчетливо! И не маха с пръст от екрана заплашвайки някого! -:) Май демокрацията в България дойде 31 г след като "уж дойде " през 1989 г! Да се огледа бъдещият кабинент за министър председател! Този мъж върши работа!!
55
1
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Служебното правителство се справя отлично: проваля изборите (а къде е Костинбродска да риве) като отнема правото на глас на местните избиратели чрез липса на машини и пълна непрозрачност при обработката на резултатите, чрез силово налагане на машинен вот и чрез стимулиране на гласуване в чужбина от хора, коити нямат МОРАЛНО право да определят живота ни, защото нито допринасят за формиране на бюджета, нито ги е еня за съдебната система, здравеопазването, инфраструктурата
54
2
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,хА ...ФАКТ преди 2 години
СПРАВЯ СЕ ,БЕ....61----------СЪЩО КАТО КУЧЕТО НА НИВАТА....
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трoловете на мутрите вият, значи служебното правителство се справя.
52
3
 
6
 
! Отговори
ЯНАКИ СТОИЛОВ преди 2 години
" ГЕРБ СА НАРУШАВАЛИ ЗАКОНИТЕ ЗАКОННО"- ТАЗИ ВИЗИОНЕРСКА ПРАВНА МИСЪЛ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОМНИ ОТ ВСЕКИ, ЗАЩОТО НЕ Е ЛЕСНО ДА ИЗМИСЛИШ НАРУШЕНИЕ,НО Е ЛЕСНО ОТ КОМУНИСТ ДА СЪЗДАДЕ НОВИ ПРАВНИ НОРМИ- ЕТО НА - НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА ЗАКОННО....
51
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев (комунист пропаднал) няма да е лошо да докажеш поне 1 нещо от това, което говориш...
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ...много милиони откраднали от всички министерства ,ББР подарява милиарди ,професорчета незаконни трансплантации ,и никой не е арестуван !!!
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами хайде уволни и Фърчилков тогава фуражка , нали голем го вадиш.По-*** си от милицЮнер.
48
3
 
11
 
! Отговори
Радев за смях... преди 2 години
Само в банановите републики в мирно време избират генерали за президенти и министър председатели.
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, задачата на служебното правителство е да се занимава с организацията на нови избори. Тези случайно избрани от Румен хора, не ги е искал никой, освен него самия и черепа от Дубай, за да си отмъсти, че го изхващаха
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, и чистачките да не забравиш да уволниш!
45
2
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Какъв военен си ти бе, Янев? Истински военни са старите. Както в "Швейк" - генерал-майор фон Шварцбург. При посещенията си в различни гарнизони питал командира: - Имате ли пистолет? - Да, разбира се. - Много добре! На ваше място аз зная какво бих направил с него, защото това, което виждам тук, не е гарнизон, а стадо ***. И наистина след негови визити имало случаи на самоубили се командири. Шварцбург го приемал със задоволство и казвал: "Много добре! Това се казва истински офицер!"
44
4
 
15
 
! Отговори
Мъдрец преди 2 години
Янев, уволнявай наред ! Я , за по-сигурно, уволни цялата администрация ! Знаеш ли какви икономии ще направите? ! Даже само ти и Фигуранта ще издавате документи. Доживяхме просперитета на държавата! Най-после да ни управляват умни хора! Също като в " Умно село" !
43
4
 
14
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Тоз генерал много скромен бе. Били откраднали милиарди а защо не трилиони още повече че никой не ти иска доказателствата щото трябва първо да ги съчините а за България с този бюджет е трудно и за 2 месеца дори харвадските отличници трудно щще се справят макар да се стараят милите но с тези малко пари дето има държавата е трудно но гледайте да не изкарате че са откраднали повече отколкото е имало.
42
2
 
18
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Дрън дрън дрън ура дрогаре, завзехме властта с преврат, манипулирахме изборите машинно, построихме развития социализъм, медийното затъмнение е на 100 % и вече тръбим успехи по всички фронтове! Ама сме били назначени, не избрани! Че кой ви пита вас, народа? Защо ще гласувате, вече ви завладяхме, кютайте и бачкайте за БСП, Чорапа и военната ДС хунта!
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едноличното управление на Боко сменяме с това на Радев . Да ви имам промяната.
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ДВАМАТА С РАДЕВ НА ВОЕНЕН СЪД .
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малкия *** ,да се прибира в казармата.Всеки ден с правителството ръсят невероятни лъжи и компромати .С това вдигнаха ГЕРБ -СДС до небесата...
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кога се зъбиш бе,другарю?
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да имаш вяра на военен, като те са били винаги на държавната хранилка. Тази професия не създава, тя само консумира. Тези хора нямат познания за управление на икономика. Те са добри в репресивния апарат. На 11 юли трябва много масово и мъдро да гласуваме.