Каракачанов: Не се подвеждайте по манипулациите на Скопие!

Не можело да се променя политика, за да се направи добро впечатление
35
Каракачанов: Не се подвеждайте по манипулациите на Скопие!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев да не се подвеждат по манипулациите на Скопие.

„Не може да си плюеш на сурата и достойнството като загърбиш ей така, с лека ръка, едно решение, което като министър-председател си защитавал, само и само да направиш добро впечатление на някои фактори на Запад. Политиката, която заедно отстоявахме до вчера, и най-вече националните интереси на България и паметта на всички онези, дали живота си за българщина в Македония, не са за продан, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен“, категоричен е Каракачанов.

Още по темата

Той заявява също, че няколко гласа повече на каквито и да било избори не могат да бъдат цената на националния интерес.

„Ние, патриотите, и аз лично, воювахме 4 години за една достойна българска позиция, за да не допуснем РС Македония към преговори за членство в ЕС, докато политиците там не признаят простичкия факт, че историята ни до 1944 г. е обща, докато не изчистят учебниците си по история от езика на омразата и лъжите, насаждащи омраза към българите и България. Докато нашите сънародници около Вардара не получат своите законни човешки права. Това е една политика, която налагахме като българи и аз не се отказвам от нея, подчертава също така Каракачанов.

„Какви два народа, какви две нации? За какво сближаване и съвместни младежки мероприятия става въпрос? Тук водещ е въпросът защо народът от двете страни на границата се мрази? А отговорът на този въпрос е много простичък и съм го обяснявал стотици пъти, ако не и хиляди пъти. Защото Коминтерновският проект на Сталин и Георги Димитров, който създаде Франкенщайна на Балканите, наречен „македонска нация“, насади една напълно вредна и опасна теза. Тезата на македонизма! Един македонизъм, който съществува само на базата на създаване на омраза към българите и България. Този македонизъм, в името на който след 1944 г. бяха избити хиляди хора във Вардарска Македония, а десетки хиляди други бяха репресирани, само защото продължаваха да наричат себе си българи“, посочва лидерът на ВМРО в социалната мрежа.

Според него политиците в Скопие възпитават поколения наред в омраза към българите, умишлено подменят историята и подмолно и чрез подставени говорители и платени лобисти манипулират европейските лидери, няма как да очакваш приятелско потупване по рамото от страна на България.

„Тази омраза срещу България съществува и до ден днешен. Отказът на Скопие да промени каквото и да е в историческите си лъжи е за да се запази тази омраза, върху която да продължат да градят своята държава и „идентичност“. И тази омраза, искам да подчертая, е едностранна – от страна на македонските политици. За нас Македония и братята ни, които живеят на тази земя, винаги са били нещо много скъпо, те са част от нас. Не може да си плюеш на сурата и достойнството като загърбиш ей така, с лека ръка, едно решение, което като министър-председател си защитавал, само и само да направиш добро впечатление на някои фактори на Запад. Политиката, която заедно отстоявахме до вчера, и най-вече националните интереси на България и паметта на всички онези, дали живота си за българщина в Македония, не са за продан, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен“, отбеляза Каракачанов.

Той припомня, че България подкрепи Северна Македония за НАТО, както и интеграцията на Западните Балкани в ЕС.

Според него е от стратегически интерес на България  Северна Македония, Албания и другите страни от региона да бъдат част от НАТО и ЕС.

„Но какво направи Скопие в замяна на нашата подкрепа - едно голямо нищо. Нещото, което продължава да прави е тормоз, репресии срещу хората с българско самосъзнание, унищожаване на българските паметници, насаждане на език на омразата чрез образователната система и медиите, клевети и злепоставяне на България на сцената на международната дипломация и т.н. Затова позицията на България не трябва да бъде променяна. България има рамкова позиция, гласувана от предишното правителство през октомври 2019 г., която е потвърдена два дни по-късно с решение на 44-ото НС. Така че призовавам и  служебния кабинет и президента да се придържат към утвърдената държавна позиция и да не се подвеждат по предложенията за т.нар. нови „пътни карти“ и реализиране на „инфраструктурни проекти“, с каквито Скопие идва на среща днес“, посочва Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обясня на русофилчаата! СССР-ше умре поради бедност. Русия на Путин ще умре по същата причина. Брутният вътрешен продукт на Русия е по- малък от БВП на Тексас. Америка има още 49 или 50 щата он топ. Закъде сте тръгнали? Стойте с българите!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата като подписваше с Македония и ги буташе в НАТО и ЕС, си мислеше, че ще го предложат за Нобелова награда за мир.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и Каракачанов като подписвахте договора с РСМ поне да го бяхте прочели. Сега пак патреотски изблици преди изборите.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 години БГ води супер неадекватна политика към Северен Фиром и чак сега се усетиха, че ония нямат никакво намерение да променят южносръбския си исторически наратив. С кой акъл подписвате, че БГ има споделена история с наследниците на сръбските колонисти между двете световни войни - само им погледнете имената или фамилиите на така наречените "македонци", кое от кое е сърбохърватско. Каква обща история има БГ със сърбия или хърватия ?
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишо Константинов да бъде освободен незабавно!
20
2
 
13
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Докато са министри са вечно лъснати ,изкъпани,подстригани свежи като репички,а като паднат от власт са като препикано мушкато.Така беше и с предишни управляващи.Явно докато са на власт всеки ден козметици и стилисти се грижат за тях като за богове.
19
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шкембе войвода////агент Иван дава акъл предизборно....
18
0
 
10
 
! Отговори
Ау преди 2 години
До Анонимен 12на САЩ обяснения не дължим, дължим на ЕС
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вмро обърка политиката за Македония за още 100г.Абсолютни некадърници.Закрийте я тая смешна комисия на омразата и вържете всеки историк завършил преди 2000 година
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Популист или не, точно тези негови думи относно РСМ са пълна ИСТИНА!
15
10
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Грухчо,вече си никой.Престани с отровните си инсинуации и се погрижи за килограмите си.*** на почивка в дальний восток...
14
15
 
21
 
! Отговори
22 преди 2 години
напълно подкрепям г-н Каракачанов
13
3
 
31
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
До тук:1. скандал - обида към България - заев, вместо да е посрещнат от Янев по протокол, решава да се срещне с "партийни лидери"2. скандал - обида към всички БГ политици - среща се само с двама партийни лидери и то не най-значимите3. скандал - обида към собственото си партийно семейство - среща се първо с герб, при положение, че са сестрински партии с бсп4. скандал - Бойко говори противоположното на позицията си до скоро5. скандал - Бойко зае позиция против твърдата позиция на народа си
12
3
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Обаче как статията деликатно подвежда-от заглавието, подзаглавието и начина, по който са споменати цитати, НЕ става ясно, че той визира БОЙКО БОРИСОВ! Именно към него и неговата обърната лопата са насочени думите. А така "отразено" излиза, че е насочено към Президента и служебното правителство... Сега това опит на сайта да манипулира в дадена полза ли е или некомпетентност на екипа?Иначе за рсм - позицията на смазващото мнозинство от народа е ясна - никакво започване на преговори!
11
31
 
18
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
Не се подвеждайте по манипулациите на ВМРО и Каракачанов. Омразата на Македониа спрямо България е заради ВМРО и Каракачанов.Доказани ченгета крадци и манипулатори. Да връщат всичко откраднато като имоти от Македонските дружества в България и да закриват партията ВМРО създадена да подържа Македонски въпрос и да съществува самоцелно.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каракачанов войвода, да бяхте защитили и обяснили българската позиция в ЕС и САЩ. А не да излиза, че ние сме лошите от блокадата на РСМ. Ама как да обясните като Баце знае конграчулейшън на английски...
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическата върхушка на Скопие прави всичко възможно, за да няма сближаване с България, но и влизане в ЕС. Те не искат наистина отстъпки, затова и поддържат крайни позиции, което поставя БГ в невъзможност въобще да направи някакъв компромис. Такава е волята на Сърбия и Русия. МК си е сръбска сфера на влияние, в ръцете им са културно, манталитетно, емоционално, ако щете; а последното нещо, което иска Русия е мирни Балкани.
8
15
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Парламент чао,другарю Каракачанов !!!!
7
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шкембе войвода какво направи за 4 години?
6
17
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
Брей ,тия от "БИЛЛА"голем маникен имали,"разбирал"не само от паспорти.