Румен Христов: Ще сме конструктивна и много силна опозиция

Лидерът на СДС не вижда дълъг хоризонт пред евентуално ново правителство
22 юли 2021 21:47, Красимир Ангелов
20

Демократичната държава има нужда не само от управляващи, има нужда и от опозиция. Силната опозиция значи качествено и добро управление. Смятаме да бъдем конструктивна, последователна, отговорна, но много силна опозиция. С експертизата, която има ГЕРБ със своите министри и експертизата, която има СДС, ще отговорим на очакванията за една силна опозиция. Това заяви депутатът от ПГ ГЕРБ-СДС и лидер на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Едно от първите действия на ПГ ГЕРБ-СДС в 46-ото Народно събрание бе да бойкотира последните гласувания по време на първото редовно заседание и да напусне пленарната зала. Христов определя тези действия като нещо "обичайно за парламента".

Още по темата
"Това, което ядоса ПГ на ГЕРБ-СДС, беше неодобряването на едно от имената на комисията, която ще разследва сблъсъците между протестиращи и полицията - Младен Маринов. Всяка ПГ да предлага членове на комисията по свое усмотрение, но това не бе спазено", обясни лидерът на СДС.

Причината за неодобрението е "конфликт на интереси", но според Христов би следвало и други участници в същата причина да не бъдат одобрени, тъй като били активни участници в протестите миналото лято.

"Ние сме с разбирането, че когато се обсъждат въпроси, които са популистки и за пред медиите, ние винаги искаме пряко предаване по националните телевизии и националното радио. Много им се иска явно на някои нарочно представители да поговорят от трибуната и да ги покажат по телевизията, и да ги чуят по радиото", посочи иронично депутатът от ПГ ГЕРБ-СДС.

По отношение на отново създадената комисия по ревизията, известна като комисията "Манолова", Румен Христов смята, че разглежданият срок трябва да не е 5, а 10 години, като по този начин ще бъдат включени и първото правителство на Борисов, правителството на Орешарски и второто правителство на Борисов.

"Нямаме притеснения да бъдем проверени като част от "Реформаторския блок". Предполагам, че и Христо Иванов, който беше министър в "Борисов 2",  няма", каза лидерът на СДС пред Bulgaria ON AIR.

Христов даде задоволителна оценка на служебното правителство: "Свършиха в известен смисъл ангажимента си по отношение на изборите. По отношение на здравната реформа и ваксинацията - провал."

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, един фосил оживял и даже квака от блатото! Бяхме забравили що е туй СДС и как премина gloria mundi.
15
2
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Второ качество си ти робе!!
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен В България останахме смелите и можещите, а емигрираха алчните, слабите и страхливите. Вярно е няма хора за работа, за което са виновни правителствата след 1990 г, но е по-хигиенично за държавата напусналите да не се връщат никога. Те са второ качество българи.
13
3
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
СДС умря преди 20 години веднага ревизия за фалшива партия и да го закриват :))))
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия погребаха ГЕРБ, а и други преди тях. СДС е най-вредната чума.
11
2
 
2
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
СИК , ВИС и Коронаинс бяха Проект на СДС - Някакви селски Бекове се избиваваха по Улиците , избиваха случайни хора и деца - Илия Павлов , Васил Илиев , Мето Илиенски , Мултигруп , Карамански , Сръбски мафиоти на Черно Море - направете сметка че руската мафия се оттегли от България . СДС трябва да Съди като марка
10
4
 
7
 
! Отговори
Господина преди 2 години
на снимкта е бивш член на БКП!!! Всички от гроб и СДС пребоядисани комунисти и голяма част от тях бивши членове на държавна сигурност каква наглост
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Езикът на една нация говори за културата и. Паднахме много ниско. От страната излязоха най-знаещите и можещи млади хора. Тук останахме пенсионери, работещи в предпенсионна възраст, млади хора, които ще завършат образованието си и ще излязат зад граница, аутсайдери. Най-лоша е позицията на българите в предпенсионна възраст. Младите български мъже като оперативно умение се изравниха с ромските. Някои роми са по-добри таксиметрови шофьори, защото не пият и по-добри строителни работници от българите
8
4
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
А къде изчезна учиндолската мутра?Май утече ?Това ги очаква всички мошеници,защото наглостта и лъжите им минаха всякакви граници
7
4
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Може и да сте у пандиза с Тиквата на третите избори :)))
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек Тиквата ще продължи да се блещи пред камерите и да ръсни неадекватни простоии, докато крадливите му калинки се кокорят зад гърба му...
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се крадете и избивате посред бял ден за 5 лева, ***.
4
4
 
7
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
СДС продаде Цялата Държава на Мафията начело с Борисов .Бягайте далече от тези - ще има Народен СЪД .
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е стъпила на пътя на гражданската война.
2
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
И тоя е куц кон с патерица като Слави ама много крадлив :)))
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем колко конструктивна е Тиквата...