Крум Зарков: С ИТН имаме голямо припокриване в приоритетите

Служебният кабинет се ползва с обществено доверие, заяви депутатът от БСП
Обновена: 28 юли 2021 22:11 | 28 юли 2021 22:02, Анисия Иванова
63

БСП с условия към "Има такъв народ". Ще подкрепят кабинет, след като разберат имената на министрите. Но това ли е единственото условие?

"Не, това не е единственото условие. Това е следващият етап от разговори. В момента се намираме в период на преговори по политики. С радост мога да кажа, че от първите серии, които се проведоха между БСП и "Има такъв народ", имаше добри новини, получи се припокриване в голяма част от приоритетите ни", каза депутатът от БСП Крум Зарков в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че утре ще водят преговори в сектор "Правосъдие".

"Веднъж, когато свършим с тези разговори, тогава мандатоносителят трябва да предложи и поименния съвет на Министерския съвет. И тогава ние ще се произнесем окончателно върху политики и изпълнители на тези политики. Струва ми се, че служебният кабинет се ползва с голямо обществено доверие, защото в него работят почтени и компетентни хора, които през последните 2 месеца показаха, че освен всичко - не им липсва и кураж", допълни Зарков в ефира на Bulgaria ON AIR.

В тази връзка той смята, че е нормално някои от тях да продължат работата си.

"Националният съвет постави два общи въпроса - единият е в идеологически аспект. Ние сме противници и няма да подкрепим базова идея на отдръпване на държавата от всякакви икономически сектори. Още повече в момента, в който след две поредни кампании видяхме икономическото страдание, в което живеят българските граждани. Ковид вълната само утежни ситуацията. Вижда се, че "Има такъв народ" прояви чувствителност и реагира. От една страна сменяйки кабинета си", коментира народният представител.

Запитан дали БСП е склонна да оттегли подкрепата си във всеки един момент, той отговори:

"Когато БСП се разпише с подкрепата си пред дадени приоритети и ако те не бъдат изпълнени в дадения срок - естествено е, че ще бъде преразгледано решението за подкрепа. Има две неща, които трябва да се случат с пенсиите - едното е увеличаване на пенсиите, особено на тези, които са под прага на бедността. И другото е преизчисляване на пенсиите. Не само повишаване, а повишаване с цел справедливост."

Според Зарков с Конституцията не трябва да се бърза.

"Ковид-19 дойде в една страна вече раздирана от неравенства и още повече ги задълбочи. Ковид-19 дойде в една страна, в която огромна част от населението се осигурява от доход до 1 000 лв. Той дойде в страна, в която малките предприятия са се задушавали както от по-големите си конкуренти, така и от администрация, която не действа по най-добрия начин", подчерта депутатът.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Има си хас да нямате краставите магарета отдалеч се надушват а нали туй е целта на Фигуранта,ако Ви няма Вас кой ще гласува за него.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
112 НЕ Е EMERGEMCY NUMBER, А СУМАТА ОТ ДЕПУТАТИТЕ НА ИТН, ДБ и ИМВ. КЪМ ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ ДОБАВЯТ "ЗЛАТНИ" ПРЪСТЧЕТА ОТ ПАРТИИТЕ НА "СТАТУКВОТО". ПРАКТИКАТА НА "КОНСУЛТАЦИИТЕ" ПРОВЕЖДАНИ ОТ ИТН ДОСЕГА СЕ ОКАЗВА НЕ МНОГО ОБНАДЕЖДАВАЩА.БРАКЪТ ПО СМЕТКА, КОЙТО ОЧАКВАТ ДА СКЛЮЧАТ БЕЗ БРАКОСЪЧЕТАНИЕ, ЯВНО ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЯЛОВ.
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СУТРИН ЩОМ СЕ АЗ СЪБУДА, ИЧ СЕ АЗ НЕ ЧУДА, ЧЕ БУДА-КАРТОФКО МЕЧТАЕ СИ ЗА ГРАДИЕНТ, ОТ ПРОВАЛЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ! ЕХ, МЕЧТИТЕ НА ДОН БАНКЯЛОНИ - ОТ КАРТОФЕНИ ЗАКОНИ, ДА ИЗДАВА УКАЗИТЕ-МАКАРОНИ!!! А СЛЕД ВТОРИЯТ МАНДАТ ДА ОТКРИЕ РЕСТОРАНТ "ПРИ БУДА"- ОТВОРЕНО ЗА ПРОСТИ И ЗА УМНИ (ДЕМЕК TO ALL) ,А БАЛЕРИНИ ЩЕ СЕРВИРАТ СПЕЦИАЛИТЕТА - ЛАЗАНЯ С КАРТОФЕНА ПАСТА, ХАЛБА БИРА И ДЕСЕРТ ОТ ПЕЧЕНА ТИКВА С МЕД.
52
0
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
Очакваше се ИТН да излъжат и да влязат в коалиция със статуквото. Не са по-различни от него.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахахахаха. ИТН нямаше да работи със статуквото, но вече е в коалиция с БСП (а скоро и с ДПС, независимо дали ще имат "официална" подкрепа, или не). Как е, шаранчета, готино ли е Кремъл ПАК да ви управлява?
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парите от ЕС са много и всички гледат да са на хорото. Ще падне голямото грабене и приватизация на всичко, което се построи през последните години.
49
0
 
5
 
! Отговори
Виж ти. Опалаа преди 1 месец
Оказа се, че програмите на всички партии се припокриват, дори и на тези без програми. Всички са против ГЕРБ, ДПС и Гешев. Тогава защо са толкова много партии?
48
1
 
9
 
! Отговори
Шопендар преди 1 месец
На какво ли не сте готови за да участвате в управлението,позабравихте този занаят
47
2
 
9
 
! Отговори
Бозаджията преди 1 месец
Юруш на мандрите
46
1
 
0
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 1 месец
Имаш, ама няма те убоде то теле.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички партии са от една люпилня-БКП. Сега управляват техните деца, внуци и правнуци. Те са крадците и лапачите.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече от ясно е, че Радев е диригента, а вие всички сте мижитурки и лапачи. БСП не можеше да вземе властта, а сега ще се качат на каруцата на Слави. ВСИЧКИ МУТРИ, ПРИВАТИЗАТОРИ, ОЛИГАРСИ се намърдахте във властта. Прокуратурата погна олигарсите и мутрите и вие скочихте подплашени, че ще стигне и до вас, затова искате смяната на Гешев
43
1
 
10
 
! Отговори
Димо преди 1 месец
Абе те мошениците винаги се припокриват.Аз обаче като ви гледам хала и колко са непредсказуеми учиндолските рекетьори така ще се припокриете,че ще се затриете. А това ще бъде хубав ден за българската демокрация.
42
1
 
15
 
! Отговори
на мама левента преди 1 месец
крумчо , на мама комсомолчето той . седи мирен маме , че да не останеш безработен .
41
8
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Къде са припокрили - Да отмъкнат дружно чувала с пачки на Тиквата :)))
40
1
 
14
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Припокрили са значи Славчу е дърт комунист :)))
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
комунистите отново ще управляват.новото грабене на държавата е неминуемо.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми вземете се, бре ! Кой ше пристава ?
37
1
 
8
 
! Отговори
Правилно,бе преди 1 месец
..Парите от ЕС , са за големите играчи в политиката----малките ДГД.
36
1
 
12
 
! Отговори
Ами, нормално.... преди 1 месец
Като се разберат по политиките, после ИТН и БСП , ще си делтата парите от ЕС.....а другите ще обикалят, като мачки около месарница.....хахахаааа