Манолова зове политиците да забравят за партийния егоизъм

Нямало значение за кого ще е третият мандат, а да има правителство
Обновена: 19 авг 2021 11:21 | 19 авг 2021 11:08, Камелия Цветанова
104

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според Мая Манолова от ИБГНИ отговорността на партиите трябва да е по-висока от партийния егоизъм.

"За нас няма значение на кого ще бъде връчен третия мандат, за нас това е технически въпрос", коментира тя.

Манолова смята, че президентът Румен Радев не трябва да бърза с връчването и на втория мандат, който ще отиде при ГЕРБ като втора политическа сила, за да има време парламентът да актуализира бюджета.

Още по темата
Процедурата по актуализацията върви бавно, така че е нужно НС да има време и хората да са по-спокойни за рисковете, пред които е изправена страната, посочи Манолова.

А председателят на ПГ и ИТН Тошко Йорданов повтори позицията на лидера на партията Слави Трифонов, че от политическата сила няма да подкрепят правителството нито с втория, нито с третия мандат.

"Предложихме кабинет, не получихме подкрепа. Ние сме в опозиция, защото всички партии казаха, че не могат да го подкрепят", каза той.

Христо Иванов от ДБ съобщи, че ПГ ще обсъдили дали да стане инициатор на разговори между парламентарните сили, защото разумът трябва да надделее в настоящата ситуация.

В противен случай отново ще има предсрочни избори, което не било разумно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Тая па некадърница, посредственица,трепери от страх дали ще я огрее парламента при следващи избори и сега го играе миротворец.Я се разкарай *** лицемерке,приключи с баламосването
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре, че другия път съм под 4% - каза Майчето, след като се ...!
68
1
 
6
 
! Отговори
Мая преди 2 години
много, много иска да е премиер! Болна е за власт.Няма да я огрее обаче.На бас, че ще се кандидатира за президент.Последен влак ще гони, ужасяваща патология!Много е компроментирана и като жена и като "политик", но не го осъзнава.Тежка патология!
67
1
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
зове,защото ѝ е ясно,че при следващи избори може и да не мине долния праг за влизане в парламента!
66
2
 
9
 
! Отговори
немога преди 2 години
Не мога да приема Мая Манолова и комунистите да провят промяна, разбирате ли, противна ми е дори мисълта.
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз па не спря да вика и да подскача като пчела на рапица...
64
0
 
9
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Всичките тези лицемерни пирказки на су-льо и пу-льо са предизборни кьорфишеци от които печели единствено ДПС и то без да прави никакво усилие.
63
1
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Права е Мая Костинбродска да им даде пример със себе си, отказа да излъчи председател за комисиите, но недвусмислено подсказа, че ако Румбата и даде третия мандат ще се опита да сформира правителство, като предложи слежубното на фигуранта за редовно и разбира се с Премиер самата Сестра Галев, само че и Импексова реши да го изкуши със същото, та ще мидим де ще му илезне края ... А междувременно може да обещае и нещо на Христо Иванов, което после да не изпълни ... !!!
62
3
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"Късно е либе за китка", лъснаха ви з***и*ите на т.х. протесръри и т.н променители на статуквото
61
1
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
мая общата , импексова , славчу , плажуващият ицко и всички около тях имат само предложения но не и решения за какъвто и да е проблем или справяне с криза . те могат само да създават проблеми и кризи . знаят кой може да оправи нещата но не им е изгодно , за това и измислят лъжи , като се надяват да заблудят хората че те са тези които ше им оправят живота .
60
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом като такива хамелеони и наглеци като Мая Манолова или сестра Галева са депутати и дават акъл Държавата загива.
59
2
 
22
 
! Отговори
язък преди 2 години
Здравейте космонавти, какво стана, май ще ви се размине ходенето в космоса, Язък, тъкмо ви настроиха, сега обаче викат не. Нищо, на следващите избори пак ще ви обещаят космоса.
58
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Др. Манолова-Галева-Мая-общата е еталон за наглост и безочие. След всичките и простотии, които направи през годините сега говори като морален ментор, ето това е ужасно. Мъжът и избяга с 200 от нея и е прав .
57
2
 
25
 
! Отговори
махни се ма преди 2 години
Не го слушайте това плямпало, то е като празна мелница. Галевица е ист.ерич.ка. и говори само глупости. Чака само да се добере до микрофон и започва старата песен на нов глас. И никой не може да я спре.
56
2
 
26
 
! Отговори
питанката преди 2 години
Тая политическа нула непрекъснато е облещена в някоя медия, непрекъснато раздава "мъдри съвети". С нещастните си 13 депутати дали може да направи някакъв смислен ход. Кой нормален човек би избрал това н*ищожество да ни управлява. Няма ли начин да я накарат да млъкне, тя винаги се бута най-отпред и е готова да продаде и майка си, но да не загуби депутатското място. Може вече да не плучи тия благини
55
2
 
22
 
! Отговори
българин преди 2 години
Аз чакам да видя какво ще каже ТОШКО АФРИКАНСКИ и Станев със скъсаните кюлоти, от които му прозира памперса. Та те ще оправят нещата!! Ама май ще се наложи ВАНКАТА СИНОПТИКА ДА ПОМАГА ...
54
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ще ми е интересно да науча защо и срещу какво Славчо Чалгара, който сега уж иска изчегъртване на ГЕРБ, е искал да убеди Мая да не се кандидатира на кметските избори срещу Фандъкова.. Някой трябва я попита, за да си обясним доста неща за поведението на Чалгара сега и нежеланието да прави кабинет
53
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб можеше да направи кабинет, щеше да има спокойствие , развитие на държавата, бизнеса, строителство, работни места, пари за лекарите учителите и пенсионерите, но хората решиха слави наркомана и бсп. Еми хубаво
52
3
 
24
 
! Отговори
смееех преди 2 години
Бойко бил еднокнижен, а Слави с купеното висше за виола на 40, какъв е?
51
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България загива ,а тесе надпреварват дасе плюят . Така ли не разбраха , че правителство на една партия няма да има . Слави и Бойко искат диктат , но това няма да стане . Само правителство от експерти независимо от партиите гладни запостове .