Военният министър: Идва мигрантски натиск по границата

Имаме готовност да изпратим техника и хора, заяви Георги Панайотов
21 авг 2021 12:30, Петя Славова
91
Военният министър: Идва мигрантски натиск по границата
Снимка: БГНЕС

Следкато талибаните взеха контрола в Афганистан, се засилва и опасността от бежанска вълна. Страната ни има готовност за изпращане на техника и хора по границата за справяне с евентуален мигрантски натиск. "Трябват обаче четири милиона лева, които военното министерство няма", каза пред Нова тв военният министър Георги Панайотов.

Още по темата

"Очаква се мигрантски натиск на българската граница и ние се подготвяме за това. Вчера имахме координационна среща с участие на всички институти и министерства, агенции, които имат касателство по този въпрос. Ще трябва да се взимат допълнителни мерки. Освен тези, които са разписани по действащите планове, за да можем да сме сигурни, че българската територия ще бъде запазена", заяви Георги Панайотов.

"Министерството на отбраната има готовност, но не разполага с финансовите ресурси, не са предвидени такива финансови ресурси в бюджета и за да се реализира, за да бъде проведена тази операция по разполагане на военнослужещата техника по българската граница, на нас ще ни трябват средства", каза Панайотов.

"Разчетите са, че за един месец при максимално участие, на тази бройка, която споменах – т.е 1050 военнослужещи и 145 единици бойна техника, ще ни трябват около четири милиона и двеста хиляди лева", обясни военният министър.

Същевременно той обясни, че над 500 военни са участвали до момента в гасенето на пожари в страната. Скоро се очаква да имаме още един самолет, който да може да участва в гасенето


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 седмици
До предложение,е и,какво ще стане,като видиш някой брадатафганистанец,ще се нас..е..ре..ш,от страх,пред компа сте много смели,ти да не си от прайда на питриот-джамбаз
77
1
 
3
 
! Отговори
предложение преди 1 месец
славчу да направи кастинг за доброволци за граничари .
76
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Трябват обаче четири милиона лева, които военното министерство няма" -- най-вероятно няма да ги има, защото няма да има актуализация, герб отказват да гласуват, техният бойко ходи по сватби неканен и бръщолеви там глюпости. Типично за национален предател. Ще трябва да се намерят парите оттам откъдето досега България не си търси дължимото. Ако герб са откраднали половин милиард, България ще трябва да си ги търси, а не да го гледа как играе хоро.
75
2
 
0
 
! Отговори
до 74 преди 1 месец
Защо копирате на троловете коментарите? Натиснах минус само като видят първото изречение. В нета когато една лъжа се повтори няколко пъти се превръща във фалшива новина. Не копирайте какво са написали хейтърите! Игнорирайте ги! Не им обръщайте внимание! Не им повтаряйте плоските опорки!
74
0
 
1
 
! Отговори
От бореца преди 1 месец
Нищо добро от прокълнатите земи, както винаги.!.
73
1
 
4
 
! Отговори
България преди 1 месец
обяви прием на 70 афганистанци.НЕ забравйте, че всеки ще изиска по 50 души от семейството си!КАКВО ПРАВИМ?И ще започне едно РАЖДАНЕ...ПАРИ ОТКЪДЕ?
72
1
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
АЙДЕ , СЕГА ФИГУРАНТА ДА ХОДИ НА ГРАНИЦАТА И ДА ЧЕРПИ СЪС ШЕРБЕТ АФГАНИСТАНЦИТЕ...ХА,ХА,ХАААА....НАЛИ , ТАКА СЕ ПОДИГРАВАШЕ НА БОЙКО И ЕРДОГАН.........???!
71
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко Аверите на Толупа ,Динко и Перата ще спрат мигранския натиск.
70
5
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 месец
До Анонимен...... БОЙКО ОКРАДЕ 100 Милиарда........ Приятелю, жегите свършиха ама на теб още ти е горещо.
69
1
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 месец
До Анонимен...... защо не минираме..... Защото противопехотните мини са забранени, подписали сме Конвенция, както и Сърбия, Турция, Македония и Румъния. Особено пък ако сложим на границите първо те а след тях и целият свят ще скочи срещу България.
68
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОЙКО ОКРАДЕ 100МИЛИАРДА , ОТ НЕГО ДА ИСКАТ 4 МИЛИОНА
67
1
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 месец
До Анонимен..... Не ги закачайте. Те само преминават на път към западна Европа.... Нали знаеш, че като ги заловят в Сърбия, Македония или Румъния директно ги връщат в България?
66
2
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 месец
Борисов хубав-лош, но се справи с голямата емигрантска вълна, която беше на път да отнесе Европа. И когато Баце организира във Варна среща между лидерите на ЕС и Ердоган Фигуранта ехидничеше, че Борисов поднася шербет на Ердоган и води шербет-политика. Сега недоразумението от Дондуков 2 има цялата власт и може да покаже как се управлява и каква е алтернативната на шербет-политиката. Може би политиката на вдигнат юмрук и призив "Емигранти вън! "?
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защо не минираме?
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оградата ни дето е като колчета за домати ще ги спре гърците вдигнаха яка и масивна ограда за по-малко пари. Ние ще си берем плодовете на нашите колчета с малко бодлива тел
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пратете и цялото ВМРО на границата, и да не забравите Ангел Джинбазки
62
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Служебмото парвителство умишлено вкарва мигранти в страната.
61
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ги закачайте. Те само преминават на път към западна Европа. Няма да останат тук.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така като чета, тоя хич не е наясно за какво са си говорили на "срещата на всички, които имат касателство"... Разбрал е само че трябва да изпише едни пари спешно, до края на месеца, щото после - Киро на кирия. Милиони, а още по-добре - милиарди. Ама с тая малка армия и куца организация, пък и всичко е безплатно, щото вече неведнъж е платено... Нищо, ревизиите после ще покажат как се е крало тоя месец.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да влизат работна ръка ни трябва само да ги вардиме да не избегат от тука