Българи поканиха Румен Радев в "руския Крим"

Там щял да го очаква топъл и радушен прием
21 ное 2021 20:18, Нели Христова
67
Българи поканиха Румен Радев в "руския Крим"
Снимка: БГНЕС

Председателят на кримската българска национално-културна автономия Иван Абажер заяви, че президентът на България Румен Радев трябва да посети руския Крим, където на него ще му бъде оказан топъл и радушен прием. Това пишат от руското посолство в България на фейсбук страницата си.

"От Балканите дойдоха славянската писменост и православието. Затова тъкмо от Балканите трябва да дойде и признаването на Крим като законна и неотделимата част на Русия. Ако Президентът на България вземе решение да посети руския Крим, сигурен съм, че ще му бъде оказан топъл и радушен прием". Този цитат на Абажар пред РИА Новости публикува амбасадата в София.

Повод за поканата са думите на Румен Радев при дебата с проф. Анастас Герджиков, на който Радев заяви, че "Крим в момента е руски". Радев също така изрази мнение, че санкциите в резултат на Крим не дават резултат.

"Колко години нямаме промяна и ефект от тези санкции. Заради това и ЕС вече търси прагматични подходи как да се решат тези проблеми. Германия извършва огромни инвестиции в Русия. Как стават тези неща? С прагматична политика. Да не забравяме и, че Русия е фактор в борбата с тероризма", заяви Румен Радев на дебата в четвъртък.

Думите му предизвикаха дипломатическо напрежение между България и Украйна - в петък външното й министерство привика българския посланик Костадин Коджабашев, за да го порицае.

На българския дипломат е била предадена позицията на Киев относно“ некоректното и неприемливо изявление” на президента по отношение на Крим.

Подчертано е било, че думите на настоящия български държавен глава не допринасят за развитието на добросъседските отношения между Украйна и България и са в рязък дисонанс с официалната позиция на София за подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници. От външното министерство на Украйна заявяват още, че очакват Румен Радев да коригира изказването си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Иван преди 2 години
До Сюлейман пашаСюлеймане , върви на *** си у двора !
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите партньори от Европа в момента разбират, как на България не може да се вярва и в бъдеще и ние няма да можем да разчитаме на тяхната подкрепа, нито на тази на Русия. Ще се самоизолираме ако продължаваме така.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев трябваше да поддържа официалната позиция на ЕС и този гаф, който направи определено навреди на България.
47
0
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До Иван!,,...важното е какво знаме се вее..."И на моя покрив(плюс вьв всички стаи,общо 5 броя) в Делиорманската ми кьща се вее знамето с полумесеца...По твоята логика имам право да обявя поне територията от 3 дк за Турска автономна област,нали?! Не,че някой ден няма да стане,но аз сьм по бьрзите процедури-не мога да чакам още десетина години!!!! Половината ми село са татари,прогонени от родината си Крим от миризливите алкаши! По турци и по мюсюлмани са и от самите нас! Крим е натурците иТурция!
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Centurion.....Ти изнасяш на центуриона гърнето от палатката! Не си добре с историята! Аз пък ще кажа, че Генуа има пълното основание да си иска Крим. А столицата на Велика България - Фанагория е била в Крим! Та на кого по-напред да го върнат руснаците? Добре, че не пуснаха янките в Севастопол, че тогава щеше да има Трета световна! Унизително ги пресякоха на последния завой! Укрите сами са си виновни!
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До wtf------Тогава защо квичахте, че гледали с жена си "Дон Жуан" в Залцург? Ами покани го Президентът Ван Белен! Макрон го "почерпи" с пилотиране на "Рафал". Нещо негодувахте и когото сбърка и отиде в Талин за факаните "Три морета". Като решиш до пишеш нещо, провери, за да не ставаш за резил!
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко Алеко......Клекало Алеко, Радев не отиде на парада в Москва, а трябваше! преди НАТО да оссерат отношенията си с Русия, една грамадна трибуна на Червения площад беше пална с натавски офицери на всеки парад, при това не само военни аташета! Сега *** третополови "играют под дудке амерканцев"! Нека Радев поне посети прекрасния Крим! Той е част и от българската история!
43
8
 
13
 
! Отговори
Крали Марко преди 2 години
Къде се е чуло да има държава,, украйна,, . Това си е територия от Великата Руска Империя !!! Бог да пази Русия и България като две братски неразделни страни !!!
42
8
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Махнете кавичките.Крим наистина е руски.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 48 АнонименДошла е от македонските земи а не директно от българия
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което знаме се вее, негова е територията, Гибралтар, Фоукленски острови, Крим, кво има да коментираме кой какво признал, не признал, дрън дрън
39
4
 
4
 
! Отговори
Деса преди 2 години
Ще може да им покаже новата си рокля от Шанел.
38
7
 
12
 
! Отговори
КЬОРЧО преди 2 години
ПЛАЧЕТЕ МИШКИ РАДЕВ ОТНОВО Е ПРЕЗИДЕНТ
37
11
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
"Българи" като него, дето изразяват българщината си с руски акцент, миналата година преди ковид вълната беше приел да гостува на товарищ путин в день победы на парада на хвърчилата, а сега да отиде в Крим като го канят, да видят там колко струва честта на един "Натовски офицер" в негово лице ... !!!
36
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни скара с абсолютно всички тоя гл'yпен'дер плешив...
35
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни скара с абсолютно всички тоя *** плешив...
34
3
 
19
 
! Отговори
Честито! преди 2 години
Промяната продължава. Кога да чакаме ние да поканим Червената армия в България като реципрочен жест?
33
12
 
10
 
! Отговори
wtf преди 2 години
Тоя най-сетне го поканиха някъде, след 5 години...
32
10
 
28
 
! Отговори
Руския преди 2 години
Крим е Руски. Ако някой не го е разбрал да отиде там на място и ще разбере веднага!
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След такава покана психушките русофоби истерясаха. ГолЕм смЕх пада...