МК чакало над 235 000 лева от дружеството "Южен кръст"

То преотдало под наем помещения за редакцията на в. "Труд"
57
МК чакало над 235 000 лева от дружеството "Южен кръст"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече от 235 000 лева неустойки и невъзстановени консумативи дължи дружеството "Южен кръст" за ползването на помещения, собственост на културното министерство, в които се намира и редакцията на в. „Труд“.  Това се посочва в позиция на МС.

Още по темата

От министерството посочват още, че задълженията се трупат от 2012 та година насам.

Още през лятото на тази година до дружеството, което ползва помещенията, е изпратено едномесечно предизвестие от културното министерство за прекратяване на два договора за наем поради неплащане на двумесечни наемни вноски и/или консумативи.

На 12.07.2021 г. Министерството на културата е изпратило до ,,Южен кръст“ ЕООД едномесечно предизвестие за прекратяване на два договора за наем, поради неплащане на двумесечни наемни вноски и консумативи. Предизвестието е получено с обратна разписка на 14.07.2021 г.

Друго нарушение на договора е преотдаване на помещенията, при положение, че има изрична забрана за това. Помещенията са необходими за настаняване на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), тъй като сградата е построена изрично за тях, посочват от МК.

 


57
Още по темата: наемТрудЮжен кръст
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Блъсков! преди 1 месец
Пред ФАКТИТЕ И ДОКУМЕНТИТЕ и МИСИРКИТЕ мълчат, замълчи и ти п0дл0га на ГРОБ!
52
1
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 1 месец
Имам решение на тоя "проблем" - вестник "Труд" и вестник "Пик" се сливат и заживяват в общо помещение. На бас, че никой няма да забележи някаква промяна или липса.
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото по-скоро ликвидират тоя "вестник", толкова по-добре. А и не е лошо да направят едно по-задълбочено разследване и на другите далавери на Блъсков.
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама купува ли някой глупостите на Блъсков, напечатани на хартия??? Явно има луди хора още в България. Тука се изтъпанил с позиви, като партизанските листовки за сваляне на правителството, разпрасквани из София по фашистко време. Плен смях!
49
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ни пука за твоя вестник и гербаджийската ти пропаганда !! Промяна в нашият случай е като онова предаване "Нов дом" - влиза бригадата с големите инструменти , изхвърля мухлясалите мебели и *** дивани , и прави ремонт , за да заприличаме на нормална и цивилизована държава !!
48
16
 
9
 
! Отговори
1984 преди 1 месец
Радево-харвардската промяна продължава с пълна сила по изпитани ДС-КГБ методи. Отново ще ни "оправят" старите агенти на ДС със съдействието на харвардските измамници-внуци на агенти от ДС + чалга шутовете на мафията + уж десните от "дай България" и активното участие на "променената БСП, начело Фалит Гечев, Социалка Масларова и Дамаджан тоталитаров под вещото ръководство на Фигурант Черепов. Честито българи, вие и мадурковите машини натресохте на България този робски хомот.
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"235 000 лева неустойки и невъзстановени консумативи дължи дружеството "Южен кръст" за ползването на помещения, собственост на културното министерство, в които се намира И редакцията на в. Труд. Значи, МК претендира за 110 000 лв. от Труд, като сумата от 235 000 лв. е от неплатени сметки И на други наематели. Защо Минетов гони само вестник Труд? Защо не изгониха И други нередовни наематели? Има ли съдебно решение, съгласно което в офиса на Труд нахлу полиция при висящо дело с МК??? Терор!!!!!
46
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наред са пик,близ и бо к луците от Алфа
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До радевщина в действие - НЕ ГЛУ.Пако - Чистим *** от ЛА..ТА които Вие пр.стите гербаджии 12г. ср.хте !!
44
2
 
13
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Задълженията трябва да се плащат. блъсков да не употребява гръмки фрази за посягане на свободата на словото или убиване на т.лупския му вестник и подобни, щом е виновен. Само се излага още повече.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Домуша, като купи Нова телевизия и веднага уволни всички разследващи журналисти, практически унищожавайки публицистиката, защо никой нищо не каза за свободата на словото?
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блъсков, брато, кажи от къде да си купя вестник Труд?
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето така изглежда и се държи един тарикат с дългове към държавата в размер 235 хиляди лева. Не че са много за наем, просто когато можеш да си ги сложиш в джоба, защо пък не?
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къдравата Сю е готова за всеки , който я пожелае. И най-вече чете вестник Труд!
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къдравата Сю ли виждам отзад ? Отишъл е да брани Лъсков .
38
1
 
25
 
! Отговори
ами преди 1 месец
Язък за хубавият вестник,четях го редовно преди появата на този шушляк блъсков.Той го превърна в по леката форма на ПИК-само нападки към тези,които не одобряват мутренското управление на боко и възхвала на групировката.това издание ми напомня на скорошен случай с австрийкият канцлер,дето е плащал на медия да възхвалява неговите "постижения".Сега го съдят,най-вероятно е да го осъдят и той се оттегля не само от управлението,ами въобще от политиката.Мога да кажа че не е случил къде дае раждан.....
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лефски от Подуене е същата работа , държавен стадион им подарен, държавата плаща данъците за него,а те само сменят имената за парета
36
2
 
24
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Най-после Петьо *** си намери майстора-В.МИНЕКОВ!
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до радевщшна в действие.......Значи според тебе Герберски запъртък когато си ползвал нещо и не плащаш но те задължат се води репресия. Това още веднъж доказва, че при управлението на ОПГ ГЕРБ е властвало безаконието. А такава теза може да роди само болната ти Герберска кратуна.
34
3
 
25
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Петьо , минавай в нелегалност , скрий се при зайците в банкянския зайчарник , една пишеща машинка и готово ! Баце ще те храни със суджучец , ,,Труд" пак ще излиза !