Никола Минчев: Ще работим за пълноценен диалог със Скопие

Председателят на парламента се срещна с Димитър Ковачевски
25 яну 2022 22:15, Красимир Ангелов
14
Никола Минчев: Ще работим за пълноценен диалог със Скопие
Снимка: Пресцентър на НС

Ще работим за изграждане на пълноценен и ползотворен диалог между законодателните институции на Република България и Република Северна Македония, заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев на срещата си с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

В разговора участваха още заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, председателят на Комисията по външна политика Венцислава Любенова и заместник-председателят на Комисията по въпросите на ЕС Деница Симеонова.

Още по темата
Председателят на парламента поздрави Димитър Ковачевски с избирането му на поста и отбеляза, че визитата му в България е изключително важна за налагането на нов стил в отношенията между нашите две страни.

Необходимо е динамиката, която бележим в двустранните ни отношения, не само да бъде запазена, но и да положим усилия за задълбочаване на двустранния диалог по широк кръг теми и за активизиране на търговско-икономическите връзки, подчерта Никола Минчев.

По думите му резултатите от подписаните днес в София меморандуми между двете правителства в областта на земеделието, малките и средните предприятия, както и транспорта ще подпомогнат по-бързото развитие на двустранните отношения.

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски посочи, че е важно да бъде изградено взаимно доверие и да се води позитивен диалог в дух на разбирателство между нашите две страни.

По време на срещата Никола Минчев отбеляза, че очаква добри резултати и във връзка с разкриването на бюро на Българската телеграфна агенция в Скопие, както и на Македонската информационна агенция в София. По думите му това ще сложи край на опитите за дезинформация, налагане на език на омразата от някои медии и ще способства за по-добрите отношения и нагласи на гражданите на нашите две страни.

Важно е да се създаде среда на доверие, която ще ни позволи да се съсредоточим върху конкретните задачи пред нас, посочи заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин. Той изрази увереност, че законодателните институции на България и Република Северна Македония ще дадат своя принос за задълбочаване и активизиране на двустранните отношения.

Българските парламентаристи заявиха, че са готови и с радост ще споделят своя опит и експертиза с колегите си от Република Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради това кемененце ли протестирахте?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този гъгне като говори , какъв предеседател , прадедо му бил убит от Народния съд , обаче е бил цаковист /там с прогерманска насоченост и фашист / а сега правнука му пръв глобалист
9
1
 
2
 
! Отговори
Македон преди 2 години
Подобро е да се работи за враае на Пирин во Татковината. Македониjа на македонците - Гоце Делчев.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То досега не можахте да работите, та сега ще работите... Вашата работа като на кучето дето гледало, ама касапин не ставало. Никаква Македония в ЕС, докато не признаят историческите факти от общата ни история. Това е. Иначе таралеж вгащите за нас.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие ще работите, а те не искат да работят. Те си мислят, че някой ще им уреди работата за влизане в ес и ще си карат по старому. И този някой ви звънка от пиндоската амбасада. Тогава какво трябва да стане -- ще трябва да си ходите като неподготвени да действате адекватно и като предатели на националния ни интерес.
6
3
 
2
 
! Отговори
ном 9 преди 2 години
Не знам откъде Ви събраха, но никой, никой не иска да чува нищо за Северомакедонци, Северна Македония. Аз толкова съм се отвратил, че вече бойкотирам и не купувам техни стоки, въпреки че имат вкусни зеленчуци, имат едни безалкохолни, даже видях някакви технидивани и маси. Въпросът вече е принципен, не може така безочливо да краде от историята
5
3
 
9
 
! Отговори
Абе келеш преди 2 години
Ти първо трябваше вече да си си подал оставката, и второ - кажи на българския народ каква ще е Пълната цена за този Пълноценен диалог !
4
5
 
15
 
! Отговори
?1 преди 2 години
Затова ли бяха протестите !? Да ни натресат национални предатели !
3
3
 
10
 
! Отговори
Македонски Българи преди 2 години
Настояваме "Македония" да се извини на нашия народ за де-Българизацията на Вардарска България! Щом го направи, тогава работете заедно- инак "новия" ви подход ще заприлича на капитулация пред лъжците и крадците!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Пълни Простаци, нямате ли по важни задачи касаещи българският народ, та само за македонците слушаме дни наред? Тук стана батак, вие за макетата, ще се грижите!
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, ти падаш от власт до 3-4 месеца и летиш за Канада, хора продаващи БГ интереса нямат място във властта ( да не кажа по-силни думи)...