Раздор в ДСБ: Защо младежите напуснаха партията?

Това значи, че в партията има живот, посоми Кристина Петкова
Обновена: 18 фев 2022 22:45 | 18 фев 2022 22:09, Красимир Ангелов
45

Сериозен раздор се случи в ДСБ след преизбирането на Атанас Атанасов за лидер на партията. Младежката структура се саморазпусна, а като мотив бе посочен партийният апарат, който бил "компрометиран, амортизиран и вреден".

"Факт е, че имаше прекалено много емоции и на самото събрание, и след това. Но това в дългосрочен план е добро и означава, че в партията ни има живот, има стремеж. В ДСБ никой не гласува под строй, това е партията, в която членовете гласуват по съвест", коментира новият зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова пред "Денят ON AIR".

По думите ѝ младежката организация и други членове са се подвели под емоциите си. И даде пример за промяна в партията: "В крайна сметка това е партията на Костов, а аз съм на 31 години и съм зам.-председател".

Според нея започва процес на обновление, който не касае само ДСБ, но и цялата коалиция "Демократична България".

"Преизбирането на Атанасов? Винаги е добро решение, когато е взето от мнозинството. Не мога да бъда съдник на множеството! Така са преценили, така са направили", изтъкна Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на ДСБ вижда в управленската коалиция възможно най-трудната конфигурация, в която ДСБ и ДБ са длъжни да бъдат десният коректив.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Комунистическа работ преди 2 години
Въпрос: какво е общото междуКорнелия НиноваХристо ИвановАтанас АтанасовОтговор: и тримата са несменяеми, и тримата са комунисти и тримата са в коалиция хахаха много забавно.
26
1
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
ТИЯ ОТ ХОРАТА НА ПИНОКИО , НЕМА ДА ИЗКЛАСЯТ ДА ЕСЕНТА.....ГНОМА ШЕ ГИ РАЗТУРИ!
25
2
 
6
 
! Отговори
да преди 2 години
Това епартията на Костов, но ДБ е партията на Прокопиев.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаха хора общ.съв. пасивни за далаверите.На протести никой не ги видя.По телевизиите мън кат,заекват със сложни изречения .Народа пълен с проблеми -нищо.Абс.инфантили.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младежите са животът на една партия. При ДСБ животът напусна тялото.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДСБ имаха цяла София на своя страна когато ги остави Костов.Имат и от години хора в соф. община.ДокРаха се да слугува на ДБ.На последните избори за кмет пасивни. На протестите пасивни,. По избори и фантилни
21
5
 
16
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Само младежите ли напускат?? Аз очаквам всички да напуснат. С какво се свързва ДСБ- ИВАН КОСТОВ - премиерът най-много навредил на България, разпродал всичко за жълти стотинки. Преподавател по ПОЛИТИКОНОМИЯ НА СОЦИАЛИЗМА- АТАНАС АТАНАСОВ-най-меко с доста спорна репутация във всяка една от дейностите с които се е захванал- ХРИСТО БОЙКИКЕВ-ортак и "съпредседател",вечно жалещ се, винаги другите са му виновни, цялата кариера е в някакви НПО. Нагло признава, че бюджета на съда е орязан заради Гешев
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДСБ=БКП
19
0
 
16
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Какво прави най-дясната партия,чиийто създател разруши комунистическата икономика и извърши приатизацията,свали реално от власт ***,а сега е в съюз с тях и управляват заедно по комунистически.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То па една партия :)))
17
9
 
8
 
! Отговори
и те така преди 2 години
видели са че нема далавера за тях и напускат .
16
1
 
29
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Тея от двайсе години трудно събират два файтона хора, и продължават да се люспят. Сега вече не е и файтон а велосипед. Обаче искат да управляват
15
1
 
19
 
! Отговори
открито обръщение преди 2 години
Рашков! Катафалките нямат ремаркета. Не ти трябват толкова много имоти. Стига си се занимавал с глупости. Почни да си вършиш работата. Опитай да живееш достойно!
14
0
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Костов ни остави партия да пази заветите на онова СДС, което беше на Цариградско шосе през юни 1990 г. Тези дърти *** я проиграха на политически комар! Сдружиха се с американските троцкисти и протежетата им наречени остапбендеровци. Избраха отново Атанас Атанасов - един политически пигмей!
13
0
 
15
 
! Отговори
Младеж преди 2 години
Няма кинти. Приключваме темата.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най вероятно, Радан Кънев ще се отцепи и тези са към него. Буболечки в главата има някакви, но ще видим.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стари комунистически *** събират балъци за членове на партийките им.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой вярва ли, че в тази държава е имало сини политици? Ако е имало такива, се броят на пръстите на едната ръка.Всички останали претендиращи за такива са вапцани със синкя, със срок на годност около 5 г.макс.Жалко за пропилените надежди!
9
4
 
28
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Напускат,защото са умни хора с чест и достойнство и не желаят да бъдат употребявани от едни стари мошеници
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кражбите, далаверите на Христо Иванов (Бойкикев), който няма един ден трудов стаж са ги изгонили. Отделно подкрепата за Радев и Нинова.