Борисов: Не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат

Лидерът на ГЕРБ: Единственият начин да бъде спрян Путин, е с оръжие
Обновена: 21 апр 2022 18:05 | 21 апр 2022 16:51, Нели Христова
209
Борисов: Не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат
Снимка: БГНЕС

Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва”.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днешното посещение на Кулеба в парламента и отказа на депутатите да разгледат тяхното и на ДБ искане да се даде военна помощ на Украйна.

От няколко дни украинският външен министър Дмитро Кулеба е в България, а днес депутатите се занимаха с всичко друго, но не и с важното за българите и международната общност.

"В същото време тези хубавци си гласуваха 10 дена ваканция и си заминаха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да е били цени. Отидоха да си почиват със скъпоплатените от данъкоплатеца нови БМВ-та седма серия, вместо да ходят пеша. За три месеца вече и джипките не им харесват, станаха на 15 години - седма серия, чисто нови", каза Борисов.

Единственият начин да бъде спрян Путин, е с оръжие, смята още лидерът на ГЕРБ. Той настоя парламентът бързо да гласува решението за военна помощ към Украйна и изчисли, че гласовете на ГЕРБ, ДБ, " Продължаваме промяната" и останалите заявили се "за", ще стигнат за предвижването му.

"Даваме им 57 депутати, че двама са с ковид", заяви Борисов.

"Какво значи техническа помощ и защитни средства? И кондомите са защитни. Външният министър на Украйна каза какво иска, те шикалкавят", ядоса се Борисов. Според бившия премиер, когато България трябва да е проруска говори Корнелия Нинова, проамериканска - Христо Иванов, а за Македония - ИТН.

По думите на Борисов въпреки всички приказки, никой няма да напусне "тази сладка коалиция, където цялата рода и приятелски кръгове назначихте".

Борисов призова "Демократична България" (ДБ) да излезе от това управление. "Какво не разбрахте, какво още общо имате, защо стоите, защо се унижавате, нямате ли принципи", обърна се лидерът на ГЕРБ към съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че сините партии са партии на евроатлантическите ценности. Г-жа Нинова е много по-мъж, тя на 10 април е казала, че няма да се подпише за оръжие за Украйна, докато Христо Иванов търси коалиционни съвети, направи сравнение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За чий ще ходи тая делегация в Киев? И може ли да стои с малко по- неухилена физиономия нашият Петков, че не е прилично.
149
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
да откажеш хляб на гладния и средства за защита,оръжие на убивания...е грях...останалото са руски манипулации на възраждане-бсп!!!ок превземате Украйна...Слава на Украйна...и какво?партизански войни,атентати в русия...смърт!!!45 милиона патриоти са...доказаха го с дела не във фейса като костя!!!Позорите България като отказвате хляб на гладните...не сме ви упълномощавали за подобно нещо нинова и костя,копейките вече не са платежо...следващите 1000 г.залудум си товарите грях...и на България!!!
148
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
' "Външният министър на Украйна каза какво иска, те шикалкавят", ядоса се Борисов.' -- трябва да бъдеш натикан в затвора за национално предателство и криминални престъпления. България няма да играе по свирката на външния министър на украйна.
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще върнеш парите от бюджета, които завлече? Това оръжие е на държавата -- кой си ти, че да го даваш на чужда държава?
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската демокрация отсега тръгва по друг път -- никакво чуждо влияние, тя ще бъде подчинена само на българските национални интереси. Не сме длъжни да следваме външни нареждания, те са вредни за нас.
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 щатски долар е равен 77,77 руски рубли.
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо Путин трябва да бъде спиран? Селската мутра може ли да обясни смислено? Така са му казали отвън? Сам не може да разсъждава или се страхува да разсъждава? Я се скрий в дупката си! България няма да става колония на сащ както ти се иска на теб и на шайката предатели от всякакви псевдодемократични партийки.
143
2
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Силни обидни думи за Борисов пишеш НО защо не наричаш още толкова много други отговарящи наистина на твоите думи Като пишете против Борисов тези обиди нищо няма да се промени ДА бяхте предложили добри действия за развитието на страната ни но не остава си все едно и също НОВИТЕ стари муцуни единствено ги интересува баницата
142
3
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
155 ЛИЧНО за мен и моето виждане е това за БОРИСОВ Политик държавник Демократ Вярно има много грешки но действителността тук е такава Няма место за сравнение с останалите пост комунистически държави или пък с богатите в Европа България се владее от комунистите които сега се наричат олигарси капиталите на страната ни са в техните ръце ключовите позиции винаги са били техни още преди80 год
141
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
дв.борисов,не виждаш,защото си далтонист.Днес БГ.нало обещахте,този индивид да не ни го показвате,а вие почнахте всеки ден,той е никой,за България.
140
0
 
1
 
! Отговори
Жбйхфд преди 2 години
Нали говорим за преобщаване на хората в неравностойно положение към нормалното общество Тогава да спрем да употребяваме думата хора в неравностойно положение и да ги наемаме на работа по нормалният начин а не да им казваме че не могат да вършат нормално работата
139
0
 
2
 
! Отговори
Ккхгггф преди 2 години
Трябва да махнем и думата хора в неравностойно положение и да бъдат наемани и тези хора по нормално на работа а не работодателите да ги гледат като не способни
138
0
 
2
 
! Отговори
Бйбьдьп преди 2 години
Правителството да махне минималната заплата а да направи заплащане на час минимум 10 лева за час
137
1
 
2
 
! Отговори
до "136 аз пром преди 2 години
Борисов не е политик, той е мафиот и бандит, голям си наивник ! Как за толкова години не разбра тази елементарна имитация на този банкянски престъпник ? Какви такива елементарни човеци развъжда България ?
136
0
 
1
 
! Отговори
Хйккккк преди 2 години
Правителството трябва да направи промяна да махне минималната заплата а да сложи заплащане на час С 10 лева заплащане на час така ще е по добре
135
0
 
0
 
! Отговори
Цжннн преди 2 години
Я спри да дрънкаш
134
0
 
3
 
! Отговори
Моляяяя преди 2 години
"По думите на Борисов въпреки всички приказки, никой няма да напусне "тази сладка коалиция, където цялата рода и приятелски кръгове назначихте".Г-н Борисов, вие направихте същото, даже сега новите са китка спрямо вас! Не изпитвате ли малко неудобство?! Украйна има кой да я въоръжава. Заради едното потупване по рамото ще въвлечете България в чужда война. Мислете за народа си, ей, господа!
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кпп корона19
132
1
 
2
 
! Отговори
ragu преди 2 години
БОКО Е ПОКАНЕН НА МОРСКИТЕ САРАИТЕ НА АГНЕШКО
131
2
 
8
 
! Отговори
питащ преди 2 години
Няма ли да спрете да поствате коментарите на този истерясъл за власт некадърник. Заминавй за Украйна да се биеш за друг некадърник като теб Зеленски. Скрий се, че дразниш хората в България. Предател.