Антон Койчев: Митрофанова действа като агент провокатор на кремълския режим

Коалицията се гърчат заради военната помощ за Украйна, коментира той
26 апр 2022 21:37, Красимир Ангелов
39

Коалиционният съвет не успя да стигне до единно решение дали България да изпрати военна помощ на Украйна. Засега помагаме с хуманитарна подкрепа и знакови решения, като кръщаване на алея в София "Героите на Украйна".

Точно това решение на Столичната община предизвика гнева на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. Тя оприличи местната власт на "последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич".

"Посланикът на Руската федерация действа като агент провокатор на кремълския режим. За пореден път изрича обиди към българското общество. Качествата на персона и нейните изяви са изключително низки. Тази персона отврати голяма част от българите", заяви председателят на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

"Това е абсурдно нелепо, освен че е вербална агресия. Да оприличиш нация, спасила своите евреи, към нацистки режими, е изключително обидно. България е суверенна европейска държава, Столичният общински съвет е суверенен орган на местно самоуправление. Ние имаме право да даваме наименования така както решим. Както имаме бул. "Цар Освободител", така ще имаме алея "Героите на Украйна", заяви председателят на ГЕРБ-СДС в СОС.

Той подчерта, че подобни обидни постове не допринасят за добрите българо-руски отношения.

"Войната ще свърши, няма смисъл от тези системни обиди към българското общество. Ние също можем да отвърнем по подобен начин. Така те не работят да съхранят малко от достойнството на Руската федерация в настоящата ситуация. Защото няма съмнение коя е страната агресор", подчерта Койчев пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на ГЕРБ-СДС в СОС коментира и задънената улица в управляващата коалиция по темата с изпращането на военна помощ на Украйна.

"БСП избраха тази неблагодарна роля да заемат тъмната страна на историята. Тази ситуация е много трудна, те са в коалиция, в която залогът е много голям. Виждаме как се гърчат, изпадат в комични ситуации. БСП са на прага да имат едноцифрен резултат на предстоящи избори", прогнозира Койчев.

Според него целта на делегацията в Киев е да покаже съпричастност и като "смокиново листо да се опитат да сплотят на геополитическо ниво коалицията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Койчев ли е , Куйчев ли е или Хойчев - време е да смени колумбийските си витамини с български натурални такива ,че нещо много си е натоварил мозъка ...
25
1
 
4
 
! Отговори
SDI преди 1 година
Митрофанова се държи нагло - поне за мен това е факт. Но от ЕС се държат в пъти по- нагло и отвратително от нея спрямо България. Последният пример - визитата на онези бюрократи от Брюксел, които ни извиват ръцете за северна македония. И какъв е извода от всичко това - че ние сме боксова круша за двете противоположни геополитически полюса. Това се дължи на политиката, която се провежда у нас от десетилетия.
24
3
 
3
 
! Отговори
Star преди 2 години
Митрофанова да знаеш че не ни интересуват интимните ти отношения с Макаров.Това си е ваша-параша каша.ние от руско порно не се интересуваме.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МУТРА ФАНОВА- ВЪН!
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, на първото заседание след връщане от Украйна вие от ПП и онези двамата интриганти съпредседателите на ДБ да сте облечени в маскировъчни военни дрехи и кубинки! Тези двамата харвардски възпитаници напрво ни таковаха мамата... Остава да обявят война на Русия, да си вземат жените и да бягат в САЩ! Вземете и Гнома и фъфлещия Ристо - те си изиграха предателската роля! Тях и ББ няма да ги погледне, камо ли да ги вземе в ГЕРБ!
21
2
 
12
 
! Отговори
ББ преди 2 години
"коалицията"да не сте богове бре...путин убива мирни хора в Украйна...ниновица за гласовете на филите позори България...елементарно както винаги комунистите гонят властта и парите...за род и Народ не им дреме...Света ни ни презира вече заради безбожното отношение...те си пазят "властта"...Избори за да гласувам за някой...луд...време е луд да ни управлява...аман от дИмократе,пУтриоте...Избори...и лудите явете се за да ви изберем...без костя платеният и нинова...крадлата
20
0
 
3
 
! Отговори
Само преди 2 години
Не разбрах защо "като" !
19
3
 
8
 
! Отговори
и по големи боклуци преди 2 години
е имало в пасольството от мУтрофанова.
18
4
 
8
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
90% от евроатлантиците сте про.с.ти като чамова дъ.ска.Ако ви пребоядишат входната врата,ще звъните в полицията,че ви го нема блока.
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич не изрича обиди към обществото Митрофанова, а към точно определени, в случая местната власт. Една анкета и ще се види, че доста голяма част от обществото мисли същото за местната ввласт с тия *** идеи за прекръщаване на улици, алеи и чужди знамена където не им е мястото. И не са ни виновни украинците, нито руснаците.
16
12
 
16
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Ако тази военна престъпничка се беше държала в друга губерния по този начин, щяха да я върнат с първия самолет за Москва. В задунайская губерния може да обижда, както си иска.
15
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
"Посланикът на Руската федерация действа като агент провокатор на кремълския режимАаа..руснак за кой друг режим искаш да държи, бе. Ти се определи за България ли си или не
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не се усещат вече, колко им личи кой им плаща. Смешници.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов не се е изказал още. Неговите математически модели липсват.
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Херо Мустафа, която е лицемери, кво шъ кажете? Аман, от платени пудели на Козяк.
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е досущ като някое малко кученце лае.
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ми навява кофти спомени за едни други специалисти, дето ни ги навираха ежечасно пред очите по нова и бтв- ковид професорите. Същия ад е.
9
3
 
3
 
! Отговори
ииддвваа преди 2 години
До Че Селчуго , не говори неивалици !!!!
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-мижавите партии като СДС и ДъБъ са най-гръмогласни, те и пинчерите са така.
7
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ме кефи Митрофанова. Много е хард,не като предишните руски посалници. Със сороски те пудели така трябва да се говори.