Петков за Кристалина Георгиева: Такива хора създават бранда България

Те ще изведат България в друга орбита, добави той
17 май 2022 13:15, Нели Христова
73
Петков за Кристалина Георгиева: Такива хора създават бранда България
Снимка: БГНЕС

"Когато имаме хора, които са постигнали толкова много, те създават бранда България, и не само това – такива хора ще изведат България в друга орбита".

С тези думи премиерът Кирил Петков се обърна към управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева, ръководството на УНСС, депутати, студенти и преподаватели, които присъстваха на церемонията по удостояване на Георгиева с почетното звание Доктор хонорис кауза на УНСС.

Премиерът се върна към първата си официална международна среща в Париж, на която присъствали лидери от целия свят. Говорела президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, чиято реч се отнасяла за един човек, разказа Петков.

"Всички на срещата бяха толкова пълни с гордост, с подкрепа, с почитания... Това бяха лидери от целия свят. Стана ми интересно за кой човек става въпрос и после разбрах, че това е Кристалина Георгиева. Бях толкова горд, че това е човек от България, че е жена от Източна Европа. Безпрецедентно! Именно след тази среща лично президентът на Франция Макрон дойде да се запознае с мен", сподели с усмивка премиерът.

Той бе категоричен, че Георгиева е много полезна за България отвън и пожела "да се развият повече такива хора като нея, защото "тогава бихме могли да успеем заедно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този амбулантен търговец да си ходи , тази също майцепредатели
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв бранд в таз бананова република.
5
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак се е разгърдил като селски ерген. Бихте ли му казали, че такива като него създават един друг бранд... и той хич не е в позитивни краски!
4
1
 
22
 
! Отговори
da преди 1 година
Тази тетка как ни плю на физиономията като избяга от еврокомисарството.Апропо какво стана със схемите с Дянков относно оценките на Китай. Там има нещо ..., какво ли е обещала за да се измъкне
3
1
 
29
 
! Отговори
qwerty преди 1 година
Тази лелка никой не я взима на сериозно. Казва го човек, който се занимава професионално с финанци и се среща с икономисти и анализатори, които ги цитират във Financial Times и Bloomberg.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно... Кирчо, айде бегай си бате! На нас такива продажници като вас не са ни нужни!
1
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ще ни обогатяват генетично - нали така беше казала