Скандал в парламента още на старта на обсъждането на Изборния кодекс

Нестимир Ананиев беше отстранен за едно заседание
Обновена: 24 ное 2022 11:54 | 24 ное 2022 11:33, Камелия Цветанова
167
Скандал в парламента още на старта на обсъждането на Изборния кодекс
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандал в Народното събрание още на старта на обсъждането на промените в Изборния кодекс, внесени от БСП и подкрепяни от ГЕРБ и ДПС.

След като председателстващият заседанието Йордан Цонев даде думата на шефа на правната комисия да прочете доклада,  Нестимир Ананиев от ПП поиска думата за процедура, но Цонев не му я даде. След като Ананиев продължи да настоява от място, Цонев го наказа със забележка. Депутатът от ПП обаче не се отказа и Цонев го отстрани за едно заседание.

Още по темата

След това депутати от ПП се скупчиха пред трибуната на председателя на НС и влязоха в спор с Цонев.

Йордан Цонев предупреди, че днес Правилникът за дейността на Народното събрание ще се спазва много строго и той ще следва буквата му.

На редица реплики на съпредседателя на ПП Кирил Петков, Цонев се обърна към него: „Вие ли ще ме учите как да спазвам Правилника?“.“Да, аз ще ви уча“, отговори му Кирил Петков.

„Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате  работа на парламента“, скочи Цонев към депутатите от ПП, който продължаваха да стоят пред трибуната.

Според Мирослав Иванов от ПП Цонев в нарушение е дал думата на председателя на правната комисия Родомир Чолаков да чете доклада, защото  не е подложил на гласуване негово предложение за разместване на точките в дневния ред.

В крайна сметка Цонев отмени решението на Ананиев.


167
Още по темата: парламентЙордан Цонев
Още от Страната
Сандов: Няма замърсяване като не работи ТЕЦ "Марица 3"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 седмици
Пъпъ яко се съпротивляват при Слави са мадуровките заминават а дб са обезличени вече тези шепа сбиротаци разиграват цяла България 2 год разпад рушене омраза противопоставяне лъжи Кражби грабежи саботажи невиждани Австрия ясно посочи какво е България
133
3
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 седмици
Тия Чалъми си ги Прави в Канада и САЩ , ТУК е БЪЛГАРИЯ - Кууурвар Нещастен...........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не е глупав народът, глупави са ни политиците. А народът избира от това, дето се е подредило на политическата сцена. Там, обаче, свестен човек не ходи. Засега, да се надяваме, че ще се прежалят и умни млади, аме не некадърен жълтопаветен умнокрасивитет с претенции.
131
2
 
10
 
! Отговори
Joko преди 2 седмици
Кики и Меката китка не разбраха ли , че най-малко на Данчо Ментата могат да им минават номерата.... ???
130
12
 
6
 
! Отговори
Обикновен човек преди 2 седмици
От скандала разбрах, че Герб си имали падишах. Тези пък от ДПС си имали почетен председател, когото си го убиха на една тяхна конференция. Само Корнелия Нинова седеше мирно и кротко и слушаше. Така е, като председателстваящ, известен като Данчо ментата не и дава зумата. Иначе много реплики и много дуплики. И един напълно объркан човек, заел мястото на мултака и не спазва правилника.
129
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
До 139: хайде обясни как може 1 милион да подкрепят една партия, а в същото време по малко от 1 милион да вярват в парламента, парламент в които има 5-6 партии всички с техният си електорат? Ако вярваме на резултатите от хартиеното гласуване, то НС трябва да има поне 40-50% подкрепа като институция, а не както сега 15-20%! Хайде обясни го това?
128
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
До 139: пак ти казвам, ако имаше 1 спечелил и да управлява можеше и да си прав, но когато всички партии са с по 5-6% и трябват 3-4 в коалиция значи машините си работят както трябва! Ако една партия имаше 50+% и да си управлява сама има резон за подправени избори. Но щом и партиите не им стиска да оспорват изборите значи всичко е както трябва. Да ми твърдиш, че партия Х има подкрепата на 40-50% от гражданите и после, че НС което се управлява от същата тази партия има подкрепа от 20% от гражданите
127
6
 
8
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 2 седмици
Ако не можете да отворите линка за изборните манипулации публикувани от Нидал Алгафари, напишете на Гугал:--Изборна мистерия: ПП получили Та това са изборите с машини !
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гледам същото тава и в Сиера Леоне - карат се относно избирателната система. И тия караници са пререстнали в боя между депуртатите..... Та очаквам и нашите да се сбият истински скоро! Нима са по-умни от тези в Сиера Леоне?!
125
4
 
16
 
! Отговори
ами преди 2 седмици
не ви ли омръзна тоя цирк в парламента ,от ПП се правят на маймуни и непрекъснато пречат да се работи ,ще се спукат от злъч ..явно усещат че без машини ще гледат отвън Парламента,***
124
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Електронен неофашизъм с елементи на окултизъм хаха
123
1
 
5
 
! Отговори
ДПС преди 2 седмици
Те нали го убиха Доган. Като приятеля му на мултака Илия Павлов. За такива далавери като техните се стреля.
122
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 130:В САЩ бяха стигнали до гражданска война заради тези машини.Нещо не им е наред.А на последните избори станаха за смях на цял свят.2 млн умрели там гласуваха и си избраха 2-*** умрели.Те да не говорят с мъртвите?
121
5
 
4
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 2 седмици
Някои поискаха линк за изборните нередности при гласуване с с машини.Публикувано от Нидал Алгафари. Ето го:--------https://blitz.bg/novini/izborna-misteriya-pp-poluchili-103-glasa-ot-mashinata-v-edna-sektsiya-a-kontrolnite-razpiski-bili-samo-23-dokumenti_news853010.html
120
3
 
8
 
! Отговори
До Радослав преди 2 седмици
В Щатите гласуват по избор. Ако избереш машината, тя ти вади разпечатка, която ти вкарваш обратно в машината. Нищо общо с нашите машинки.
119
0
 
5
 
! Отговори
Lina преди 2 седмици
В допълнение - резултатите , корнице, са ти такива заради липсата ( макар и малкото ти останали ) избиратели. Познай, корнице дали в село в 'Червеното Сърце" на Бг, Правешки регион. Кметицата ти дали и п.у.к.а? Познай дали има вода, макар и само за 30 останали къщи ? Пожелавам ти грижата на депесе към районите им. Ходила ли си до Девин? Не си , сигурна съм. Защото на тези ТВОИ ИЗБИРАТЕЛИ не им пу.ка. Стига да има елементарно нещо като вода. Хайде , разходи се. Може да откриеш " топлата вода.
118
7
 
2
 
! Отговори
Журналист преди 2 седмици
Скандалът ще е извън парламента. Това вътре беше само ца загряване. Мултакът Рашидов чака Цонев, за да го набие. Освен, че му заема мястото, не спазва и правилника. Доган пък ще чака Мустафата, за да му напомни какви ги чака бившите лидери на партиите.
117
12
 
8
 
! Отговори
избори преди 2 седмици
Гласуването трябва да е само машинно с преброяване на отрязъците после.
116
9
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
До 127: незнам, питай герберите. Те са най на ти с фалшификациите на изборите: Цвъ Цвъ, Костинбродската печатница, кметицата на ромските махали и тн.
115
2
 
8
 
! Отговори
1234567 преди 2 седмици
До Lina Много точно. Ще последват ИТН!!!!