Дечев: Очаквах съдебната реформа да бъде трудна

В даден момент това ще стане закон
2 фев 2023 20:48, Росен Стойчев
6

Очаквах тази реформа да бъде трудна и да срещне съпротива.
Още по темата
Това, че Народното събрание не успя да приеме механизъм за разследване на главния прокурор, не е изненада. Това каза в ефира на предаването Bulgaria ON AIR служебният заместник-минситър на правосъдието Емил Дечев.

"Наясно съм, че в длъжността на главния прокурор се пресичат много интереси, поради което съвсем логично, съпротивата за промяна на правомощията му, за въвеждане на по-голяма отчетност, за възможността да бъде разследван от независим магистрат, за по-лесния начин той да бъде отстраняван времено от длъжност или освобождаван от мандат, ще срещне сериозна съпротива. Това беше ясно от самото начало", посочи Дечев.

Неизбежно обаче е един ден този законопроект да се превърне в закон, категоричен е още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази прословута реформа. От колко години я дъвчат комсомолците и така и не мога да разбера, какво точно искат да направят, освен да могат да сложат свой човек за главен прокурор! Някой ако може да обясни, каква реформа ше оравят тези!
5
0
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Това ли вие реформата да приемете механизъм за разследване на главния прокурор ?Гешев не е направил нищо лошо. Не може да правите реформа за да навредите на един човек. Ами ако следващия е от вашата бан-да ?Гл. прокурор трябва да бъде недосегаем докато е на тази длъжност , за да си върши работата. След мандата го разследвайте колкото искате.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баща ми са го осъдили без да знае за това, само защото пусна до прокуратурата, че един имот му е продаден без знанието му. Смятайте в каква държава живеем, не може да си гарантира неприкосновеността на частната собственост. Вярвайте, че тука ще дойдат инвестиции или че хора с ум в главите ще останат.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без съдебна реформа се топи е, а мутрите безчинстват из родината. Ако не се направи, България ще загине.
2
0
 
1
 
! Отговори
Договори със съда? преди 1 година
Как е възможно да се сключват договори за сътрудничество със съдилищата? Кой го позволява? Разгледайте договорите за сътрудничество на Икономически Университет -Варна с почти всички съдилища в България. Нормално ли е това? Какво се крие зад тези договори?
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надеждата за промяна ще живее, а ПП ще отиде в историята. В забвение, по-точно, с печална "слава".