България изпраща военен контингент в Босна и Херцеговина

Увеличава и Делегацията на България към НАТО
30
България изпраща военен контингент в Босна и Херцеговина
Снимка: Dnes.bg, архив

Министерският съвет на Република България прие Решение, с което изменя и оптимизира състава на Делегацията на България към НАТО (ДРБН).

С приемането на това Решение на Министерския съвет се урежда изменение в състава на ДРБН във връзка с нарасналите ангажименти, свързани с предизвикателства в сигурността и отбраната и новите инициативи на Алианса.

С настоящото Решение се увеличава съставът на Делегацията на България към НАТО с две нови длъжности, които ще бъдат заети от Министерството на отбраната.

Министерският съвет прие също така решение за разрешаване участието на контингент от въоръжените сили на Република България в състава на многонационалния батальон на EUFOR във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина (EUFOR ALTHEA).

Контингентът се състои от рота и национален поддържащ елемент в състава на многонационалния батальон на EUFOR в операция ALTHEA. С това участие се повишава ангажираността на страната ни към осигуряване на сигурността и стабилността в Босна и Херцеговина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: натовоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Той врагът на народа е тука ,а не там.
26
0
 
3
 
! Отговори
По същество преди 1 година
За къв ой? Какво търсят нашите военни в суверенна държава?
25
0
 
1
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 23 - А не трябва ли точно затова дружно да им го... Всички като един - защото повечето сме от тази страна! Колко време трябва да ни правят на маймуни? 35г. 45г. Колко? И защо все трябва да се чака някой да ни свърши мръсната работа? Всеки си заслужава управниците и това как се държат с него! Първо защото уж ги е избрал и второ защото търпи да си разиграват коня както си искат!
24
0
 
5
 
! Отговори
хер Ъц преди 1 година
""""""Контингентът се състои от рота и национален поддържащ елемент..."""" ---- Демек, Теляци в банята! -))))
23
0
 
15
 
! Отговори
SS преди 1 година
Кой мисли за вас (нас) ? От Вас се иска да сте евтина работна ръка,да плащате данъци, да ви вземат мъчно спечелилите спестявания ,чрез инфлационни мерки,да гласувате,и ако може да п.у.кн.е.т.е преди да се пенсионирате за да не тежите на бюджета
22
8
 
3
 
! Отговори
Теодор преди 1 година
До коментиращите отдолу. Уважаеми г-да и г-жи личи сте колко сте запознати. Преди да пишете вземете прочетете малко или се поинтересувайте. Ние отдавна имаме контингент в Босна, даже и в момента има (заминали Авуст 2022). Тези просто ще сменят момчетата, които са там в момента, защото мисията е 6 месеца и трябва да се връщат този месец. В момента там има французи, германци, поляци, македонци, австралийци, та дори и чилийци. Подготвяйте се преди да коментирате, ако можете разбира се.
21
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 1 година
До НатовецаТака де! И на Варшавския договор, и на БКП, и на комунистическия интернационал!
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите граници заприличали на швейцарското сирене,те тръгнали да пращат наши войници у Босна...
19
2
 
17
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
Само да не ги видя тия юнаци на парчета после в Украйна в туитъра и телеграма !
18
2
 
15
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Поредното национално предателство. Скоро ще се разбере, че това, което твърдят, няма нищо общо с истината. Сами ще се докараме до там, че да просим помощ от другите, но кой ще помогне? Напротив, точно тогава ще ни довършат.
17
2
 
5
 
! Отговори
Добрата новина преди 1 година
Това много готино. Така се създава реална възможност да превземем Босна, а после и Херцеговина. Така населението ни ще се увеличи, респективно и армията ни. Тогава без проблеми ще превземем Македония и после Сърбия. Така ще станем много големи и ще е лесно да превземем Гърция. След това Румъния и Турция. Всеки път ще ставаме много по-големи и ще можем да превземаме все по-големи държави. Вече към края ще сме толкова големи, че ще превземем Индия, после Китай и САЩ.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато нямаш топки, имаш национален поддържащ елемент.
15
3
 
16
 
! Отговори
селянин преди 1 година
най вероятно ке се усетиме кат почнат да ги връщат от украйна
14
4
 
28
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Нещо не ми харесва тая работа ,отиват да обучават укрофшунгери ,ако изобщо отиват там де ....Ние военни нямаме и това трябва да се разбере ,имаме едн шепа америкнаски наемници това е !Последните български военни бяха от поколението на баща ми цял живот военен отдал в служба на БЪлгария ,не на НАТО или краварският окупатор ! ,лека му пръст !
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да уволнят и НАТО и МВР заради провала с РСМ.
12
1
 
32
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
...пушечно месо ....какви интереси защитаваме там ?!?? Какво дирят наши войски там ?!?? Пушечно месо ,защитаващи интересите на Америка !!!
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и оръжието беше за Румъния и Полша, ама се озова на друго място. Да не стане така и с момчетата ни.
10
21
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Браво на българското правителство и най-вече на неговия лидер г-н Президента ген. Радев, че са взели Решение. Въпреки трудностите, тежката международна обстановка и природните явления, тези силни лидери не жалят сили и енергия, а постоянно мислят за благото на отрудения български народ и по този начин в студ и жега, в дъжд, сняг и мъгла, дори уморени до краен предел, те продължават да взимат Решения. Браво!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонския въпрос се усложни и трябваше да ги уволнат. В Босна няма бг.
8
1
 
20
 
! Отговори
"Военна операци преди 1 година
на ЕС"?!?! Значи когато ФАЩ и НАТО воюват е военна операция,когато е някой друг било война,видиш ли :)