Меджидиев: Болниците ще усетят промяната с новия бюджет на НЗОК

Той е с 582 млн. лева повече
24 апр 2023 17:00, Стела Стоянова
16
Меджидиев: Болниците ще усетят промяната с новия бюджет на НЗОК
Снимка БГНЕС

Болничните заведения осезаемо ще усетят промяната с проектoбюджетa на Здравната каса за тази година, който ще е с над 582 милиона лева повече спрямо предходната година. Това е една сериозна стъпка, която успяхме да реализираме с общите усилия между екипа на Министерството на здравеопазването и Надзорния съвет на НЗОК.

Това каза министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по време на Националното работно съвещание за обмяна на добри практики в управлението на лечебни заведения за болнична помощ в курорт Албена.

Здравният министър допълни, че тази помощ ще спомогне за увеличаване на ниско остойностените детски пътеки, пътеките на вътрешни болести, в хирургичната област и др.

По думите му, след извоюването на държавно финансиране на областните болници, това е второто най-значимо постижение по време на неговия мандат.

"Здравеопазването е една от най-големите структури в държавата и от него зависи нашата национална сигурност. А нашата задача е с бързи стъпки да се върнем в елита на обществото, защото най-голямата награда за един лекар е благодарността на пациентите", заяви Асен Меджидиев.

В заключение той благодари на лекарската общност, в името на която е поел тази отговорност преди 9 месеца, за оказаните подкрепа и съдействие.

"Аз съм един от Вас и преди да съм министър на здравеопазването, съм лекар", каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 12 не ходи при мафията бре, кой те кара насила.
10
1
 
4
 
! Отговори
12345 преди 11 месеца
Пътека за евтаназия ще отворите ли най-после и у нас, та всичкото здравно редуциране на нацията да си е по закон? Една каса имаме и никакъв контрол, защото се краде волно и от касата, и от народа... мафия. Още ли болниците са търговски дружества? Търговията със здраве е престъпление без давност.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В България продължават да се отварят нови и нови болници.В момента се правят три детски болници една в София една в Бургас плюс една в Пловдив.Отделно още две болнични заведения бяха обявени по курортите ,отделно министъра обяви още мини болници в малките населени места.То колко и пари да се отпускат те изтичат.Имаме най високия брой болници и нови и нови болници никнат всеки ден а населението намалява.Как заплатите да стават високи ?
8
0
 
7
 
! Отговори
Хора преди 11 месеца
Костов,стига клишета всички знаем какъв бардак и грабеж е по болниците.А образованието е пробита каца в която се наливат пари без резултат,много се краде навсякъде това е проблема
7
3
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Вече няма места в гробищата това е резултат от "здравеопазването" у нас.
6
6
 
3
 
! Отговори
Костов преди 11 месеца
Когато оцените лекари, учители подобаващо, ще се отлепим от дъното. Това са стълбовете на обществото. Винаги ще се краде, но колкото по-умни и здрави сме, толкова по-малко ще се краде.Бъдете здрави и разумни!
5
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Болниците ще усетят а важното е болните да ли ще усетят,толкова пари се наливат и нищо.
4
1
 
4
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Не е важно колко е бюджета, а коя пътека е най - скъпата. По време на "ПЛАНДЕМИЯ" е изключение. Тогава се приемат само по пътеката на СЗО, които управляват света в такива времена.
3
0
 
6
 
! Отговори
Митьо преди 11 месеца
Меджидията е мошеник висок клас. Едно време лично фалира болницата в Девин. И е депесар
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кошмар. От къде пари за този бюджет,,от нас ли пак? Може би ще трябва да им ръкопляскаме довечера в 21:00 за това, че крадат законно и, че докараха чудовищната инфлация в България.?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
а дано крадат по-малко, че колко пъти вляза при личния с кашлица или главоболие, толкова пъти иска да ме реже за апендицит