Ваня Григорова: Нищо не деля с Нинова, очаквам сглобка и в СОС

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се обединят и на местно ниво, смята тя
25 ное 2023 10:09, Александър Попов
55
Ваня Григорова: Нищо не деля с Нинова, очаквам сглобка и в СОС
Снимка: БГНЕС

"Днес, утре и в понеделник се търси нова сглобка в Столична община, тъй като ПП-ДБ и "Спаси София" изпратиха покани до останалите групи. Утре в 15:30 общинските съветници от "БСП за България" ще се срещнем с представителите на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" и "Спаси София", предложението е за обсъждане на приоритети. Въз основа на това ще обсъдим доколко и къде е възможно да си сътрудничим. Нови избори са спекулация, ще има някаква сглобка", заяви пред БНТ Ваня Григорова, общински съветник от БСП в Столична община.

Тя прогнозира, че сглобката на национално ниво между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се пренесе и на местно ниво, като смята, че това ще бъде логично.

По думите ѝ дали Борис Бонев ще стане председател на Столичния общински съвет е вътрешна договорка. Според нея сделката е станала като Бонев е отстъпил кметското място на Терзиев.

"Ние нямаме общо с тази сделка, не сме поемали никакви ангажименти и не сме част от сглобки. Васил Терзиев трябва да покаже, че има екип", допълни Григорова.

Тя поясни, че от БСП са решили тяхната кандидатура за председател да е на юрист, който до момента е бил в Столичния общински съвет.

Григорова коментира и слуховете, че се цели в стола на Крнелия Нинова в БСП.

"Нищо не деля с Корнелия Нинова, аз работя в Столична община, тя си работи на партийно ниво, няма как да имам никакви отношения с Корнелия Нинова. По-скоро БСП имаше полза от моята кандидатура", смята тя.

Тя подчерта, че на 1 декември има заседание на съда относно обжалването на изборните резултати и тогава ще стане ясно дали ще се отварят чували, за да се броят бюлетини.

"Важно е да се види дали машините са преминали цялата процедура по сертифициране, тъй като не сме убедени, че това се е случило. Ще бъдат проверени протоколите от машинното, гласуване", каза още Ваня Григорова.

Тя допълни, че общинските съветници на БСП ще поискат цялата кореспонденция, входяща и изходяща комуникация, между кмета и СДВР по повод протестите срещу БФС.

"Реакцията от страна на силите на реда с водното оръдие беше пресилена, търсеше се провокация, хората бяха бити без това да се налага", смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Ваня Григорова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Андреас преди 7 месеца
Гласувах за нея, но сега се радвам, че не стана кмет.
38
1
 
7
 
! Отговори
@ Дон Кикот преди 7 месеца
Тая според теб стара мома си има съпруг и дъщеря студентка в Италия, така че не ставай смешен със своето незнание. Тя беше синдикалистка от ръководството на КТ Подкепа и още на първите избори за столичен кмет дишаше във врата на В.Терзиев. А вие,пишман столичаните, вместо синдикалист избрахте за кмет внук на генерал-лейтенанти от ДС. Да ви е жив и здрав и поне 3 мандати да ви води към светлото бъдеще на бандера роса с пътеводната красная звезда!
37
6
 
1
 
! Отговори
Накратко : преди 7 месеца
Преди изборите писах,че Ванчето е поредния $0р0$ки проект,демократичната цензура ме триеше яростно,а трансатлантическия *** форумен прайд ме пришиваха или към Кикимянкоолу, към Василка ДС, към ВиЛили Лилилк0FF или към другите неадекватни карикатури (кандидатури). Месец по-късно продължават да ни я навират в очите и да я тикат по "независимите" (анти)български медии.Разберете,България е краварска територия,а ние,българите сме команчите в резервата.Няма политик,на който да му пука за вас!
36
1
 
2
 
! Отговори
Циганскии работи! преди 7 месеца
Ваня Григорова: Нищо не деля с Нинова, очаквам сглобка и в СОС
35
6
 
7
 
! Отговори
В Западна Европа преди 7 месеца
ПУСТЕЕ ЛИ ЗЕМЯТА ? НЕ ! ЗАЩОТО ТАМ НЕ ТЪРПЯТ БОЛШЕВИШКИпростотии ! Докога болшевишки партии ще крадат и разоряват България и ще продават интересите ни на Просия ?
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
РЕВОЛЮЦИЯ И ТЕРОРИЗЪМ СА ЕДНО И СЪЩО ! КОИ БЯХА АКТИВНИТЕ БОРЦИ В БЪЛГАРИЯ ? КРАДЦИ НА МАНДРИ И БИВШИ КРИМИНАЛНИ, ОБУЧЕНИ С ПАРИ ОТ МОСКВА ЗА ПОДРИВНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ ! ЗАТОВА СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ ОКРАДОХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, КРИМИНАЛНИ КАТО БАЩИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ СИ ! И ЗАТОВА СА НА СТРАНАТА НА РУСКИТЕ И ПАЛЕСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ !
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом нищо не се дели - отделни заплати са, рублите не се разделят.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ванче, нямаш думата. Едва 9 съветника сте! 9!!! И то като ги видиш ти става ясна играта, гепач от по по най
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Намери се някой с т..опки да се изрепчи на Ездачката и то жена ! Тия мъже в БСП са гола вода. На следващите избори 50 000 гласа и да се свършва с тези дърти ***.
30
3
 
7
 
! Отговори
Bulgarian Dream преди 7 месеца
България - страната на неограничените възможности. Щом една чиcтачка може да стане кмет, значи в България всичко е възможно!
29
8
 
9
 
! Отговори
Русия ВЪН!!! преди 7 месеца
Народа категорично показа на избори, че не я иска тази, както и Хекимян. След като народа си е произнесъл тежката дума, не е ок да ни я навирате тая постоянно в лицето. Не само, че е неприятна за гледане, ами е и тъпa
28
7
 
7
 
! Отговори
( ._. ) преди 7 месеца
Щом кандидат-кметицата на Путин KBИЧИ като ранена вълчица - добро е.
27
7
 
7
 
! Отговори
Дон Кикот преди 7 месеца
Тая стара мома и тя в политиката иска да се набута но само с нахалство не става а друго няма какво да покаже като гледам.
26
8
 
11
 
! Отговори
Баба Цена преди 7 месеца
А престанете да я показвате тази другарка. Биха я на избори. Какво още да науча от нея? Май нищо. Да си намираа друга работа и повече да не се занимава с политика и избори. Нейното мнение не ме интересува.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мошеници най бързо се сдружават /сглобяват/ в името на парите и далаверите.
24
4
 
10
 
! Отговори
haha преди 7 месеца
Голям смях, София с БСП кмет - като някое село. БСП имат кметове само по селата ,ама и в София. Селяндурска столица....
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тука някакъв писал че нинова е "успешен политик". Бу-ха-ха-ха-ха! Някой помни ли колко избори загуби бсп под нейно ръководство? Това ли е успешния политик?
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Марш в катуна!
21
8
 
12
 
! Отговори
Бай Лазар преди 7 месеца
Ако не беше Нинова ти щеше да си същата аграрна персона (да не обидя някой от село). Нинова ти подаде ръка, но ти си повярва, като поредната миcиpка.
20
3
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Костадинов игра за ПП. Точно това не очаквах от него, да играе за истинските срсиди.