Директорът на ОДМВР в Ловеч е временно отстранен

Причината е съмнения за корупция и лоши практики
Обновена: 14 фев 2024 19:23 | 14 фев 2024 19:09, Анисия Иванова
10
Директорът на ОДМВР в Ловеч е временно отстранен
Снимка: БГНЕС

Директорът на областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Станислав Великов е временно отстранен от длъжност със заповед на вътрешния министър. Причината е съмнения за корупция и лоши практики, съобщи Нова тв.

Великов беше назначен на поста през 2021 г. Името на директора, както и това на неговия заместник - Георги Иванов, бяха замесени в скандал за предоставяне на достъп до класифицирана информация. 56-годишният Иванов беше и подсъдим за кражба на ток.

Припомняме, че Великов е начело на областната дирекция (ОД) на МВР в Ловеч от 2 юли 2021 г.

Роден е през 1977 г. в Троян. Завършил е Академията на МВР, специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". Има и придобита образователно-квалификационна степен магистър по право в Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Започнал е работа като дознател в системата на МВР през 2004 г. в районното управление в Троян. От 2015 г. до момента е главен разследващ полицай в отдел "Разследване" при ОДМВР - Ловеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ЛовечМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Хайде чао! преди 2 месеца
Багажът и на влакът за Троян!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мутри вън!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами бързал човека да залеби,че не се знае знае ли се..и ето практиката го доказа,таман да се оправи за няколко поколения и те му спират бизнеса...
4
0
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
А ,кога в гр. Монтана ще се разследват най- накрая действащите ОПГ от всякакъв характер ,с прякото участие на служители и на МВР Монтана и участието им в престъпни поръчкови мероприятия срещу неудобни поради някаква причина хора на местните дерибействащи кръгове и не само ?! Кога ще се прекрати престъпната симбиоза между политико- икономическите кръгове и институциите на местно ниво и зависимости и обвързаности от всякакъв характер ,чрез които се режисират и дирижират убийства на хора?!
3
2
 
4
 
! Отговори
Цеко Магарока преди 2 месеца
През папалюгата ми е!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами то масово полицаите не спазват конституцията на Република България!такъв произвол се вихри че се стига и до убийства на граждани!не е редно това!
1
2
 
15
 
! Отговори
Пазете се преди 2 месеца
Полицаите в България масово полудяват - Психични заболявания или вирус! Пазете се хора!