Grand Jazz вечери с тромбониста Вили Стоянов

Спонсорирано съдържание | 14 юни 2021 17:34, Александър Попов
Grand Jazz вечери с тромбониста Вили Стоянов

От 17 юни неуморният тромбонист Вили Стоянов, в компанията на верни сподвижници, стартира музикален цикъл под надслов Do the Duke.  

Въпреки че е считан за една от най-основните фигури в историята на джаза, Дюк Елингтън приема израза „извън всякаква категория“ като „освобождаващ принцип“, и за него музиката му спада към общата категория „Американска музика“, а не конкретен музикален жанр като „джаз“ например. Подобно на Дюк Елингтън и за Вили – музиката не бива да се поставя в рамка. Затова подбира едни от най-активно свирещите музиканти, жанрово освободени, за да пресъздат средата, в която е музицирал композиторът и пианист – Дюк Елингтън.

Поради изобретателната си употреба на оркестъра, както и благодарение на ораторското си майсторство и харизма, Вили Стоянов е считан за един от хората, който въздига схващането за джаза до форма на изкуството, наравно с други традиционни музикални жанрове и го представя по един изключително достъпен и забавен начин.

В градината на Гранд Хотел София, редом с виртуозния тромбонист, ще срещнете един от най-прогресивните млади пианисти – Станислав Арабаджиев, най-изкусният барабанист – Атанас Попов и едно младо, но все по-често срещано име, Даниеле Феббо – контрабас.  

В част от изданията ще има и различни гост солисти, които ще допринесат за пълнокръвното и цветно звучене на инициативата.

Grand Jazz вечерите за лято 2021 са 17 и 24 юни, 8 и 22 юли, 12 и 26 август, и 9 септември.

Grand Jazz вечерите за лято 2021 са организирани съвместно с Брас Асоциацията

Контакти за резервация и информация – тел: +359 02 81 10 941;

 имейл: events@grandhotelsofia.bg

-     билети - https://bit.ly/37V7gGl


Още по темата: Вили Стоянов
Още от

Спонсорирани публикации