Мощен нагъзин

Парламентът си търси доставчик на: тоалетна хартия, сапун, белина, перилни препарати...
15 авг 2008 14:44, Екип на Dnes.bg
82
Мощен нагъзин
Снимка: БГНЕС

Летният сезон е в разгара си, но Народното събрание не спи. Не съвсем, не съвсем.

Въпреки че депутатите излязоха в лелеяна почивка от 1 август до 5 септември, администрацията на парламента работи, та пушек се вдига.

Един от най-наболелите в момента проблеми, които тя, администрацията, администрира, е провеждането на търг за... тоалетна хартия за нуждите /малки и големи/ на депутатите и посетителите на Парламента.

За да бъдат обаче доволни и продуктивни, разнообразие и лукс трябва да заобикаля народните представители навсякъде в парламентарните им покои, включително и в тоалетните.

Затова избраниците ни няма да бъдат ограничавани в употребата на само 1 вид хартия.

Те ще се прос/т/ират върху цели 7 /седем/.

Не става ясно дали хартията ще е ароматизирана, изрисувана с фигурални или флорални мотиви, или пък отгоре ще има щамповани мидички и рибки.

Дали ще е дву- или трипластова също е мистерия.

Всичко това е сюрприз, с който депутатите ще бъдат зарадвани при първия им час пик.

Освен хартия Парламентът има вопиюща нужда и от цифром и словом "27 /двадесет и седем/ вида помощни материали за хигиенни нужди“.

Нека се пробваме да ги отгатнем:

сапун
белина
ароматизатори тип борче /към 2-3 тона/
ъъъ не се сещаме за други, но можем да гадаем:

препарати против въшки /за по-евтино може газ, мас и оцет, в равни части/
крем против гъбички
шампоани, както следва:
против пърхот
за мазни коси
за смесени към мазни коси
за сухи коси
за без коси /от тях да се поръчат най-много!/
пемза за напукани пети.

Пак не ги докарахме до 27, но наистина не се сещаме за повече!

Обаче ако си мислите, че с тоалетната хартия и препаратите против въшки се изчерпват належащите нужди на депутатите, много се лъжете.

Парламентът ще закупи и 35 вида почистващи, перилни /в парламента имало и перални, къде ли ги крият???/ и дезинфекциращи препарати!

Айде пак да броим:

белина
каналин
мистър и мисис Пропър и всичките им братовчеди и учинайки
леля Мария
леля Димитричка
омекотител с различни аромати /тук може да се докарат 10-15 различни/
препарат против хлебарки
отрова за мишки
формалин???

Или той беше за един по-късен етап...

От всичко това уважаемият активен електорат, възлизащ на има-няма 12-13 души, остава с впечатлението, че Народното събрание всъщност е едно много мръсно място, сбирщина на хора, които непрекъснато се нуждаят от дезинфекция, почистване и постоянна хигиенизация. 
 
Отпуснатата сума за доставка на хартията и останалите хигиенни материали възлиза на 178 800 лева с ДДС. Доставчиците пък, които вече точат лиги и събират всичките си запаси от тоалетна хартия и сапун, ще бъдат избирани по критериите „най-ниска цена и най-високо качество“.

А ние оставаме с чуденето защо, по дяволите, в списъка с нужните им, на депутатите, хигиенни, почистващи, санитарни, перилни и дезинфекциращи препарати не са включени и памперси и пелени?

Може би защото тях си ги купуват сами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
аз бих им предложил със щамповани манафчета
80
0
 
0
 
! Отговори
Stelsson преди 15 години
ДРИСОЦИИИИИИИ!!!
79
0
 
1
 
! Отговори
uadjet преди 15 години
Помагам да ги изброим до 27-клечки за уши/че са задръстени с кал,не чуват народа/;мокри кърпички,по възможност бебешки за нежните им подопашия/ако зависи от мен,ще ги напоя с екстракт от много люта чушка/;малък инструмент,с който да си почистват подноктието след като са си бъркали в носа;пиличка за езика/че им излизат мазоли от много празни приказки/.....Е,пак не стигнаха до 27,бедна ми е фантазията,помагайте.
78
0
 
0
 
! Отговори
Mrazzzzz преди 15 години
Предварително искам да се извиня за поста си..Майка им да на тея там "горе".. Пинна ми на оная работа от техните "проблеми". Имат да си оправт цяла държава хукнали да мислят за малките и големите нужди на някой си *** завършил т'ва което и аз ама той е в парламента а аз съм никой.. знанията му едва ли опират на хората завършили специаностите на нашите депутати, ако можем така да ги наречем. Тоалетната хартия.. ХАХА! Ето отново доказателство за това, че който и да е.. повтарям който и да е качил се "горе" я в парламент я в администрация я в на си материна СИ МИСЛИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА !.. тоалетната хартия може да им помогне..
77
0
 
1
 
! Отговори
kulturna преди 15 години
На тия дрисльовци им трябва с тонове тоалетна хартия, защото постоянно са посрани, а които не са посрани, са нагъзени и във връзка с това към другите принадлежности сигурно ще им е нужен ВАЗЕЛИН, а за гъзолизците може би и дезинфекционен и ароматизиращ разтвор за уста!*** мръсни...
76
0
 
0
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
тъпите кучета hxhaahxhaxax
75
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
БЪЛГАРИЯ Е НОМЕР 1 В НАГЪЗИНА - ПРОСТО АБСОЛЮТНО БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ Е ОТВСЯКЪДЕ В ТАЗИ ДИСЦИПЛИНА.
74
0
 
1
 
! Отговори
Шизофренски преди 15 години
Вече съм спокоен-в Народното събрание тоалетна хартия е имало,има и ще има!
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В парламента липсват все още пуйките на леля Надка а те са много компетентни,Колкото пъти им зададеш въпроси за опазването на околната среда те обръщат поглеи към телевизионната антена,чиито кабел го няма отдавна,
72
0
 
0
 
! Отговори
petur yordanov преди 15 години
na4i tazi statiq ne ostvq po4ti bez dumi kakvo e tova teq negramotnici deto uj raboteli 4e kakvo ni zasqga kakva hartiq izpolzvat teq MURLIOVCI NEME INTERESUVA BEEEEE
71
0
 
0
 
! Отговори
Бай преди 15 години
Моя работа е Неделчо. Моя и на всички писали по-долу (без теб разбира се), защото ние им я плащаме тая кенефна хартия. То обаче ако беше само тя как да е. На наш гръб живеят тия търтеи, но незнам до кога. Вариантите са два - или ние ще почнем да си жулим с вестници, или тях ги отлюспваме от там.
70
0
 
0
 
! Отговори
Неделчо преди 15 години
Ама бива ли да сте такива бе, какво ви интересува колко фирми какви доставки ще правят за парламентарния *** ? хубави, лоши, и депутатите са хора..... Не е въобще приятно някой да ви се бърка в кенефските работи във вашите домове, нали?Но вие не сте виновни, а тези тук от днес.бг са за лопатата :)
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
200 000 лв / 240 депутата= 833 лв на депутат (само за дупето му)делим на 10 месеца (2 от месеците депутатите задължително са във ваканции)=83,33 лв/депутат месечно само за тоалетни нужди (тази сума не включва разходите за бода - студена са отмиване на ... и топла за подмиване).В същото време, тези, които са ги избрали (бабите и дядовците), живеят средно с около заделените суми само за тоалетни разходи на двама депутати
68
0
 
0
 
! Отговори
Андрешк преди 15 години
ХОРА ИЗВИНЕТЕ ЗА НЕУМЕСТНИЯ ПОСТИНГ НО НЯМАМ ИЗБОР И НЕРВИ ДА НАМЕРЯ ПРАВИЛНИЯ НАЧИН. АКО ИМА НЯКОЙ С ДОСТАТЪЧНО ЧЕТЕН БЛОГ НЕКА СПРЕМ МУТРАФОНЩИНАТА.ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО В НАТУРА - ЗАВЕДЕНИЕ (ЛОВЕН ПАРК) СИМЕОНОВСКО ШОСЕ 1Хора, забравете това заведение и ако може предайте нататъка. Бият клиентите - било то дипломати от висок ранг. И други на тема "балкан мега кастъмър сървис" подробно долу:Днес 16.08.2008 отидохме компания с хора от унгарското, португалско и испанско консулства и бяхме около 20 човека. ОПИТ ЗА ПОБОЙ НА ДИПЛОМАТИ В СОФИЯ 16 АВГУСТПреди да отидем обясниха, че при голяма група хора се правило меню, но можело да се поръчва и на место. При поръчките едно недоразумение наречено сервитьор Любомир (видима възраст около 40-45) взе да се вайка през 4 минути и да повтаря все "по-бързо", "аз не ви ли казах" и т.н. с най-киселата физиономия която може да има един сервитьор. При настоятелна и логична молба да смени подхода въпросния сервитьор започна да се заяжда, цитат "аз не съм ви роб да ме подканяте, дръжте се прилично, като сте дошли тука да ядете ше се съобразявате и други". Дотук стандартното BG което се случва повсевместно. Истинския купон започна при опит "извикайте управителката".Появи се след н-тата молба една руса кака, която от вратата започна да обяснява как като има много клиенти, последните трябва да се съобразяват с персонала, вмъквайки бисери от сорта "елате вие да готвите в кухнята, като сте толкова незнамо какво си". Това на ескалиращо висок тон. Някъде в средата се намеси първия секретар на испанското посолство, който дойде да се оплаква от студената си пържола. Това явно преля, след като му показаха вратата с обяснение "пипни отдолу чинията да видиш, че е топла".Истинската част на купона започна след като заявих, че просто разговора е изчерпан и с огромно удоволствие ще подам жалба в агенцията по защита на потребителите, и каквито други органи измисля вкл. НАП за проверки на това странно заведение. Тогава вече, русата кака (Соня), която се водеше управител или собственик с непонятно какъв личен проблем започна да крещи, че е работила с НАП 29 години и да не сме я плашили с това. Действието продължава с намесата на няколко сервитьора, бармани и псевдомутренски субекти събрани около нас, които (зашо ли се учудвам) започват викове на тема какви сме били селяни и прошляци да не разбираме от елементарни неща. ОПИТ ДА СЕ ОБАДЯ НА ПОЛИЦИЯТА В ТАЗИ СИТУАЦИЯ ПРОВОКИРА УДАР, РАЗДЪРПВАНЕ НА ДРЕХИ, ОПИТИ ЗА ВАДЕНЕ НА ТЕЛЕФОНА ОТ РЪЦЕТЕ МИ, ЗАЛОСТВАНЕ НА ВРАТАТА НА РЕСТОРАНТА И ЗАПЛАХИ ОТ СОРТА "ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОИ СМЕ НИЕ БЕ". ЗА МАЙТАП ЩЕШЕ ДА ГО ОТНЕСЕ И ИСПАНСКИЯ ПЪРВИ СЕКРЕТАР ЗАЕДНО С МЕНЕ, КОЙТО БЕШЕ ЗАЛОСТЕН - ТОЕСТ НЕДОПУСКАН ДА ИЗЛЕЗЕ.ВСИЧКО ПРИКЛЮЧИ СЛЕД КАТО СЕ ИЗТРЪГНАХМЕ БУКВАЛНО ОТ ТОВА СВЪРТАЛИЩЕ И ВИКАХМЕ ПОЛИЦИЯ ЗА ДА МОЖЕМ ДА СИ ТРЪГНЕМ ГАРАНТИРАНО СПОКОЙНОХОРА - УМОЛЯВАМ ВИ. НЕ ХОДЕТЕ В ГНУ
67
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
***...Пълни дрисльовци...
66
0
 
1
 
! Отговори
чичо преди 15 години
За разлика от друг път, тука не триете думички от постовете. Може би щото ще ви изтрие статията, ако филтъра се включи. Нямам нищо против темата, но и стилът е клозетен. Успешно развитие в бъдеще!
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Скоро ще се барикадирате в кенефите от всенародната любов, муульовци нещастни. Още малко остава - есента е на прага.
64
0
 
0
 
! Отговори
k.siderova преди 15 години
Zdraveite na celia forum..Otnosno statiata.. za6o se gnevite bre hora?Kakvo lo6o vidiahte v tova na6ite rodni deputati da si se miat redovno i da si se 4istqt.. Sega kato gi iz4islqvam grubo.. ako tova e sumata koiato deputatite izpolzuvat za edna godina.. to za mesec se padat okolo 10, 12 000 leva za toaletni prinadlejnosti..ami q vijte kolko mnogo deputati imame v parlamenta, kolko personal samo..ne e lesno, nali razbirate.. ako se izhodqt vsi4ki po golqma nujda v edin den.. to.. toaletnata hartia i sapuna si varvqt..ami ako se izhodqt po dva pati???uff.. ne daj BOJE, nqkoi da imat razstroistvo..anyway..bulgarite trqbva da poglednem s razbirane na deputatskite nujdi :)Usmihnete se mili Bulgarik.siderova
63
0
 
1
 
! Отговори
preipodnyata gi chak преди 15 години
Лай- нари гнусни- бензина и клечката за тях само!!!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
napalm преди 15 години
политиците ни в тоалетната! да пуснат водата на тези изсрани същества! стига са воняли и събирали мухите! може и да се дезинефекцира, че са един вид чума- всичките до един! това заслужават! до сега нищо хубаво няма от тях, а като няма- мястото им е в отходния канал! де- ба и !