Къде е незаконно да си гей?

В редица страни да си хомосексуалист е престъпление
15 фев 2014 21:25,
167
Къде е незаконно да си гей?

Милиони хора живеят на места, където законът отхвърля еднополовите взаимоотношения и гейовете са подвеждани под съдебна отговорност заради сексуалната си ориентация.

В 5 страни и части от две други хомосексуализмът се наказва със смъртна присъда. В общо 70 държави хора са вкарвани в затвора заради сексуалната си ориентация, подчертава БиБиСи.

Дори в страни, където хомосексуалността не е престъпление, гейовете не могат да се радват на равноправие (по-висока възрастова граница за съвместно съжителство и забрана за брак).

В Русия, например, е в сила закон, който забранява даването на информация за хомосексуални връзки на лица под 18 години. Всеки нарушител получава парична глоба, но при повторно провинение може да излежава и присъда в затвор.

Този закон, подкрепен категорично от президента Путин, стана причина за редица протести и негативни коментари в западните медии в навечерието на Олимпийските игри в Сочи. И все пак трябва да се отбележи, че хомосексуализмът е декриминализиран в Русия през 1993-та година (с изключение на Чеченската република).

Подобна законова стъпка предприемат повечето държави в последните 200 години, сочи доклад на ООН. Преди Френската революция през 1789-та година, в общо 126 страни по света хомосексуализмът е престъпление, преследвано от закона.

Франция, Монако, Белгия, Люксембург и Холандия са сред първите, които признават правата на гейовете в страните си в края на 18-ти и началото на 19-ти век. Съветският съюз го прави през 1917-та година, но толерантността се задържа едва 17 години и с нов закон хомосексуализмът отново е поставен извън закона.

В Съединените щати, откъдето идват някои от най-сериозните критики срещу Кремъл в последно време, този процес е завършен едва в 21-ви век – с решение на съд в Тексас през 2003-та година.

Бумът на декриминализирането на хомосексуализма по целия свят настъпва със сексуалната революция от 60-те и 70-те години. България предприема тази стъпка през 1968-ма година, заедно с Германската демократична република.

В общи линии в края на 20-ти век страните, в които хомосексуалистите са преследвани от закона, са далеч по-малко от тези, в които законът не допуска еднополови взаимоотношения.

Напоследък обаче се забелязва тенденция в другата посока. Миналата година Индия възстанови 153-годишен закон, датиращ от колониалното време. По силата на тази разпоредба хомосексуализмът е „противоестествен” и предполага наказание от 10 години затвор.

Преди няколко месеца Нигерия прие закон, който забранява еднополовите бракове, гей организациите и публичната проява на хомосексуална връзка. Доказано полово сношение между хора от еднакъв пол също е престъпление. Нарушителите получават 14-годишна присъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
2
 
! Отговори
Веселин Василев преди 6 години
така е , и аз утре мога да претендирам че съм извънземен обаче ще се съобразявам с порядките на обществото ,против съм насилието във всякакви форми но така също и налагането на извратените норми на запада , всички сме човеци и който се нуждае от помощ нека я получи а който не иска нека поне не пречи на хората......
132
1
 
1
 
! Отговори
4oko Boko преди 10 години
Nikoi ne komentira kak e v Bliskia Istok i Arabskia sviat
131
1
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Абсолютно нищо против тях, стига да не парадират с това.
130
10
 
11
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Да хомосексуализма не е болест. Това е демонично обсебване. За повече информация четете библията и вижте какво казва Бог за това. За тези който казват: " Бог е сбъркал и ме е направил мъж вместо жена" - или обратното, само ще добавя, да бе Бог е сътворил една съвършена вселена, а е сбъркал пола ти.Нещо ми се не вярва в тая глупост.
129
9
 
10
 
! Отговори
лечение си требе! преди 10 години
Също като отговора на гейовете и педофилите. Абсолютно същият нагъл и арогантен отговор: "Не искаме лечение, здрави сме. На нас нищо ни няма, вие не сте добре, не сте в ред вие!" Позната картинка!
128
3
 
1
 
! Отговори
лечение си требе! преди 10 години
До АнонименХората с традиционните,класически психични заболявания твърдят същото. Че не са болни, а на вас ви има нещо щом ги съветвате да се лекуват доброволно. Имаш късмет, че нямаш психясала комшийка, чуваща гласове. В това число и твоя глас да и говори глупости уж от твое име. И когато се опитваш да я убедиш и спориш с нея,че това е болест и да се лекува, отговорът е абсолютно същия като на гейовете: "Не на мен ми има нещо,а на вас ви има нещо! Здрава съм и не ми трябва лечение!" Също като
127
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До отец гришаБраво, отче, браво. Само така!Яхнал си рогатия и не щеш да го пуснеш и те това си е!Вашата фалшива вяра е към своя край!Това единственото нещо, което е към края си.И вие се погрижихте за това - вие самите го позволихте. Хората се дръпнаха от вашите църкви, защото вас ви интересува само как да се наплюскате и напиете като ***.Такива хора ли ще диктуват морала и ще казват какво е правилно и нормално? Вие ли сте нормалните? Христос изгони търговците от храма, този път ще сте вие!
126
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 132Разбирам страховете ти, човек. Оправдани са, но не разбирам как точно хомосексуалните искат повече права от тези на хетеросексуалните. Хомосексуалните искаме просто и само същите права като тези на приетите за "нормални" хора. И как точно ти и тези като теб ще определят кое е нормално и кое не??? Аз не съм такъв, защото съм искал да съм такъв! И ако си мислиш, че има лекар или учен, който ще ме излекува или спаси - жестоко се лъжеш!
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До лечение си требе!Човек, ТИ имаш нужда от принудително лечение . . . Мисля, че в България трябва да отворим още няколко десетки клиники за такива като теб. И няма да е зле да се пораздадат няколко хиляди жълти книжки. Имаш нужда от специална помощ, брат. Такива като теб не разбират света и природата.
124
9
 
2
 
! Отговори
Не ви интересува преди 10 години
До 92Хората в държави от мрачната част на Европа като България, Румъния, Сърбия и т.н. са още недоносчета.Казано по стар български обичай:"Имат още мноооооого боб да ядат!".Ще настане време, и то не е далече, когато ще си отворят съзнанието за различните хора.Все пак, великите ни българчета са свикнали все някой да ги шиба.Свикнали са да не мислят сами, а някой си гений да им диктува "отгоре".Наложено им е стотици години наред да ги е страх от различните, защото те са неудобни.
123
6
 
9
 
! Отговори
лечение си требе! преди 10 години
Хомосексуализмът е болест и трябва да се лекува в психиатричните клиники. От екип от двама лекари в състав:психиатър,който да дава лекарства за оправяне на объркания мозък. Предпочитащ мъжко пред женското. И от ендокринолог, който да бие на младежа инжекции с тестостерон.Защото очевидно неговият е малко и затова не се усеща като мъж, а като жена. Прави ли секс мъж с друг мъж трябва да бъде настаняван на принудително лечение в психиатрията. Ако се започне навреме лечение ще може да бъде излекуван
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dobre budete si pederasi ama zashto trqbva da ni go natrapvate ? to ne bqha zashtitnici na prava ... shestviq .... jelanie za poveche prava otkolkoto na normalnite hora .... emi da normalni sme za razlika ot vas .... spored men vseki izpitvasht seksualno vlechenie kum svoq pol strada ot qko razdvoqvane na lichnosta i mnogo dolen pohot ...
121
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХермафродитНе съм твърдял, че са обвързани талант и хомосексуалност, просто дадох пример. А че може да има гей-семейства, може, във други страни - Испания, Швеция, Сащ. В България всеки сингъл пърсън може да осинови, пък не пречи някой гей да прави секс със някоя лесбийка и да имат дете.
120
4
 
26
 
! Отговори
Хермафродит преди 10 години
Хомосексуални има и ще има. Щом им харесва и не пречат на другите, не е престъпление. Че не може да има гей-семейства, няма спор; самата дума семейство съдържа в корена си значението на семе, т.е.,целта на семейството е възпроизводството на рода. Това са фактите и те не зависят от мнението на когото и да било. А на глупостите за гениалните гейове ще отговоря така: трябва ли да стана гей, за да придобия талант? Или, ако съм талантлив, да взема да се прегледам дали не съм гей?
119
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаш да си различен ? Бъди Хетеро !Ще се отличаваш от масовката, вервай ми !
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Асен Генов няма ли да го покажем на снимка с розова гей-перука.
117
7
 
5
 
! Отговори
Ги преди 10 години
До АнонименИ жените над 45 не могат да имат деца, ама никой не им забранява да се женят, *** такъв!
116
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До отец гришаРодител е не тоя който те е родил и ти е биологичен, а този който ти е близък и те е отгледал. В това отношение повече симпатизирам на вуйчо ми.
115
3
 
11
 
! Отговори
отец гриша преди 10 години
На 123 ще кажа че човек има биологични един баща и една майка.Другия пък казвал на майка си и баща си по име,ами ти сигурно знаеш че не са твои биологични родители, иначе трябва да си някое изчадие адово. Няма друго име за този които те е създал,без значение дали го харесваш или не той е твой баща не те е донесъл щъркела.Този интернет какво ли не прави,там синове правят секс с майките си,бащи с дъщерите си. Този свят е към своя край.
114
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В интерес на истината аз на моите родители им казвам по име и го считам за напълно уместно, другото са предвзетости и патриархалности. Ще нарека един алкохолик и *** "татко". Да бе да! Че им се е спукал презерватива и е правил секс със майка ми защото е бил пиян?