Неделни шпаги: Трябва ли смяна на Стойчо Стоев в Левски?

Време ли е вече за промяна на пейката на "сините"?
Обновена: 28 фев 2016 12:12 | 28 фев 2016 11:42, Екип на Dnes.bg
37

Новият Левски има нужда и от нов треньор. Снимка: Булфото
Не пипайте Стоев! Снимка: Булфото

Общо гласували: 262
Новият Левски има нужда и от нов треньор
19%
Не пипайте Стоев!
81%

Още първият пролетен кръг в А група постави под въпрос бъдещето на един от най-дискутираните треньори в родния футболен елит – Стойчо Стоев. Наставникът на Левски бе поставен на пангара след загубата на “сините” в Разград, която отдалечи отбора на цели 8 точки от Лудогорец и първото място.

След вчерашната победа във Варна над Черно море Стоев временно затвърди мястото си, но много от феновете на "сините" вече си задават въпроса: Има ли нужда Левски от нов треньор? По традиция в "Неделни шпаги" мнения кръстосват редакторите Александър Попов и Красимир Ангелов.

Новият Левски има нужда и от нов треньор. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Левски изигра много добър мач в събота и заслужено победи Черно море във Варна, с което запази теоретични шансове за титлата. Мачът бе ключов за треньора на отбора Стойчо Стоев, който при нова загуба след тази в Разград беше изправен пред угрозата да се раздели с поста си. Засега нещата за специалиста май се стабилизираха, но въпросът остава: Има ли нужда Левски от нов треньор?

Стоев е доста интелигентен специалист, но истината е, че нещата в Левски не му се получават. Вярно, той застана начело на отбора в много труден период, но на практика за една година не е постигнал нищо, с което синята част на България да се гордее. И нищо позитивно не се очертава, поне до края на този сезон. Миналата година Левски завърши едва седми – постижение, за което най-голямата вина определено не е на Стоев, но все пак остана записано до името на специалиста. “Сините” можеха да спасят сезона с Купата на България, но шокиращо останаха с пръст в уста след загуба на финала от Черно море. При това в мач, който на практика бе спечелен – с човек повече почти цял мач и водене в резултата до 92-та минута!

Тази година Стоев имаше цялото време на земята, за да подготви своя отбор. Да, в началото на сезона парите не бяха много, Левски тръгна сравнително стабилно, но... отпадна от турнира за Купата на България още преди Нова година. А след първия мач през пролетта в Разград "сините" вече изостават на цели 8 точки от Лудогорец - твърде голям пасив за родната А група на този етап от надпреварата. Нека бъдем реалисти – шансът на Левски за титла е илюзорен при този пасив, а на фона на мащабната селекция тази зима това определено би отнесло сезона отново в графата провален.

И тук идва въпросът – заслужава ли Стойчо Стоев шанса да води отбора от лятото? Доста хора ще кажат тук – нека довърши сезона, да видим къде ще завърши Левски и тогава да се мисли. Може би са прави, но не е ли по-добре новият Левски да има и нов треньор, който отсега да работа за сработването и изграждането на отбор, който догодина наистина да бъде фаворит за титлата. Защото ако Висшата лига наистина стане реалност, и ЦСКА и Литекс се върнат в първия ни ешалон, битката следващия сезон наистина ще бъде най-зверската в последните години. А в нея Левски ще влезе като фаворит и прошка от страна на феновете за нов провал няма да има!

Не пипайте Стоев! Александър Попов, Dnes.bg

След загубата от Лудогорец змиите се преместиха от запустялата Борисова градина към Герена. От седмица се опипва почвата за смяната на Стойчо Стоев, дори му спрягат и заместник - Велислав Вуцов. Това ще бъде най-голямата грешка на ръководството, ако се реши на подобна промяна.

По някаква незнайна логика се насаждаше мнението, че Левски ще отиде и с лекота ще се справи с Лудогорец. Без да има никакви спортно-технически аргументи. В Разград разполагат с обигран отбор, имат и лидер във всяка линия на терена - от вратаря Владислав Стоянов, през Дяков и Марселиньо в предни позиции. Простотията на Моци пък не бе използвана от "сините", които гостуваха на Лудогорец с много нови футболисти.

Облик, който се зароди през есента именно под ръководството на Стоев. Сините фенове отдавна не са усещали тръпката от трофей, но за да достигнат до него трябва да има отбор. А през последните години в Левски отбор нямаше. Играеше се някакво подобие на футбол, идваха и си отиваха редица футболисти и накрая винаги го отнасяше треньора.

Сега Стоев има шанса да изгради отбор, но трябва да бъде оставен на спокойствие. И ръководството ясно да застане зад него, а не да си трае, докато слуховете тровят атмосферата в клуба. Защото именно при Стоев се забелязва стремеж да се играе бърз футбол. Да, изпълнителите не са от класата в Испания или Англия, но пък и бюджета на Левски е далеч от западноевропейския. Така че трябва да има умерен оптимизъм, да се търси участие в евротурнирите, като дотогава Левски да има някакво лице.

Иначе ако се започне със смяната на треньори привържениците на Левски отново ще гледат слаби продукции извън България. А титлата трябва да бъде цел догодина и тогава може да се изискват от Стоев резултати, които подхождат на традициите в Левски. Ядрото футболисти вече са в клуба, остава да покажат дали въобще отговарят на амбициите на клуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Стойчо Стоев завинаги в Левски.Много хубаво се оправдава след мачовете. Така, вингаи с усмвка и ленз.Никога не го сменяйте.
25
3
 
10
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Голям проблем на Левски е и некадърното ръководство, което има сериозна вина за слабата селекция.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левски няма достатъчно качествени футболисти. Стоев е класен треньор и с наличния състав успява да държи отбора стабилно в тройката със сериозни шансове за второ място. Ако бъде сменен Левски с голяма вероятност ще завърши на 4-то място след Берое и Слабия а може и на 5-то.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 31 Не, не се отнася до отбора на народа ,а до цура......ясно е казано от един от тези които са давали пари на червените измекярчета....хахахахаПоредния червен балон се спука....посещаемост...трънки...платени гейове от сектор"Г" хахаха !!!
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ФутурологИмаш предвид подуянският обор, нали?
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой от АхелойНе срами името на Ахелой, Станой!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ФутурологАйде бе!?!?!? *** верно ли т'ва?
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Застъпвам се за Стоев, нека тренира подуянските ***. Сините без Стоев ще се разпаднат, а без тях няма да има смях из Евразия.
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уефски и без треньор пак ще е Щампион , такава е заръката на Буда и Пеевски
17
2
 
9
 
! Отговори
niki преди 8 години
Престанете с тия тъпотии, няма сериозен отбор на който му сменяш треньора през 6 месеца!
16
7
 
17
 
! Отговори
кочо преди 8 години
това е първия свестен треньор от Мъри насам..голяма глупост ше е ,ако го сменят..
15
5
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Все тая...
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
закриване на футбола в България.
13
0
 
7
 
! Отговори
Иван от ЦСКА преди 8 години
между другото виждам по-надолу от анонимен цесекар същият текст, чак ми стана смешно...
12
1
 
16
 
! Отговори
Иван от ЦСКА преди 8 години
аман от простотии. какви резултати , като не оставят хората да поработят. да му дадат свобода, ясен бюджет и да видим. Не го приемайте като някакъв опит за дребно заяждане, нити левски нито цска ще ги има ако не се научат да работят професионално..
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е кой да е тоя новия бе? Тва си могат тия, тва си ритат. Чудеса няма да станат на Герена с тази фисолофия. Дай да върнеме Никито Митов или Кокъла. Ама Стойчо си беше прав, като каза на журналистите. Абе вие да не сте очаквали да отидеме в Разград и да смачкаме Лудогорец. Голяма глупост ще направят ако го махнат сега. По-добре да изкара докрая шампионата и тогава да умуват. Не виждам драма Левски и да е втори или трети и пак да остане.
10
1
 
8
 
! Отговори
Бс преди 8 години
Стойчо Стоев завинаги в Левски.Никога не го сменяйте.
9
4
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
Г-н СТОЕВ Вие сте способен футбулен треньор и прекрасен ЧОВЕК - внимателно Ви наблюдавах и слушах на пресконференцията след мача "Черно море - Левски". Вашата душа е неспокойна просто защото работите в този футбулен клуб Левски. Трудно е на един талантлив футболен треньор да вземе и налага съответните футбулни решения с средата на онази вълча глутница наречена ФК Левски - бягайте от там г-н СТОЕВ - не позволявайте да се гаврят с Вашата футбулта компетентност.
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пеефски е треньор на леефффски
7
12
 
5
 
! Отговори
LPL преди 8 години
Някой знае ли защо Стойчо Стоев вечно се лези като м#стия?