Ситуацията с коронавируса се подобрява, увери Путин

Русия готова с 6 прототипа на ваксина срещу COVID-19
14 май 2020 23:10, Красимир Ангелов
94
Ситуацията с коронавируса се подобрява, увери Путин
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с новия коронавирус в Русия се подобрява, увери президентът на страната Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

През последното денонощие броят на новите регистрирани случая на заразяване в страната спадна под 10 000 за първи път от началото на месеца.

Още по темата
"През последните седмици всичките ни усилия бяха съсредоточени преди всичко към борбата срещу епидемията от коронавируса, подготвянето на спешни мерки в подкрепа на икономиката и гражданите", каза руският президент на заседание чрез видеоконферентна връзка, излъчвано по обществената телевизия.

"Ситуацията обаче се променя и това ни позволява отново да се концентрираме върху дългосрочните цели", заяви Путин.

Заседанието, на което говори руският президент, бе посветено на генетичните изследвания. Путин сравни значението им с "това на ядрените и космическите проекти от 20-и век", съобщава БТА.

Директорът на "Вектор" - руски научно-изследователски институт, базиран в Сибир - Ринат Максютов съобщи, че неговата лаборатория е разработила шест прототипа на ваксини срещу коронавируса, три от които той нарече "обещаващи". Предвидено е предклиничните им изпитания да завършат другия месец.
 


94
Още от Русия
Ще имаме ли руски туристи, след като само 40% от тях ще почиват?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на Путин!
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 85

Хората осъществиха проект Геном, занимават се с Генетика от 50 години, но Путин сега е осъзнал важността й. Тия блядки ме съсипват всеки път като чета какви ги вършат и на какво ниво им е мисленето!!!
72
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
интересно чубурашка как така не е писал нищо,явно не му плащат достатачно
71
5
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 2 седмици
Любовницата на Володя е жена от класа-световна шампионка по художествена гимнастика,а не мис Мокри кюлоти...
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом Лилипутин казва......
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Владимир Путин сравни значението на генетичните изследвания с "това на ядрените и космическите проекти от 20-и век" и заяви, че Русия срочно пристъпва към създаването и изграждането на три центъра за генетични изследвания на световно ниво.
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руски учени са разработили шест прототипа на ваксини срещу коронавируса.
Предвидено е предклиничните им изпитания да завършат другия месец, а регистрацията им да се състои през месец септември 2020 г.
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Божков в 8 часа е публикувал интересни неща. Къде може да се прочете това?
66
5
 
1
 
! Отговори
Бай П.тьо преди 2 седмици
Тоя ние интересен. Слушайте и четете в фейса за новите разкрития на черепчето . Ама мно интересни неща ви казвам
65
11
 
2
 
! Отговори
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ!! преди 2 седмици
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С РУСИЯ! Кажете за вчерашния многохиледен митинг срещу Борисов!Кажете за информационната примка на службите,която беше надяната на българските медии!Няма БНТ,БТВили НОВА всичко работи за царя!Дори Фейсбук се филтрира!Не на последно място сме по медийна свобода ,ами сме под земята! Кажете и за ,,привикването на килимчето,,на президента Радев отстрана на Хер Мустаф и предупрежденията към него!Сега ще видим главнокомандващия дали ще се огъне!Много интересни неща,а вие ни залъгвате
64
5
 
7
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 2 седмици
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление в Москва.
63
3
 
9
 
! Отговори
Шльободумп преди 2 седмици
Ха, милинкото джудже явно още не е разбрало, че е АУТ от играта. Скроили са му жилетка ( дървено пардесю ) довчерашните му другари. То, обикновено така става с диктаторите, а в "самая магучая", най-вече. Ако се размине без масови безредици, е въпрос на месеци. Ако се закучат нещата и хората излязат на протести, ще има много жертви, краят ще е след година или две.
Но, обратното броене е пуснато, това е сигурно !
62
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Умрелите от глад български соросчета квичат ли квичат !
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Почнаха навсякъде да лъжат, понеже виждат, че не могат да се справят...
60
2
 
14
 
! Отговори
Джукър преди 2 седмици
На тея пък кой ли им вярва
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Плъховете са непотребни.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хей късия, и природата ви мрази.
57
11
 
6
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 2 седмици
И последно за тази нощ - можеш ли да ми посочиш кое от ''пророчествата'' на официалната ни власт за коронавируса се сбъдна!? За ''камионите с трупове от коронавируса'', за ''пика на заболелите и умрели от коронавируса след Великден'', за ''пика на заболелите и умрели от коронавируса след Гергьовден'', кое точно от тях се сбъдна!? Нито едно! И ти продължаваш в такъв случай да вярваш на ''компетентността'' и ''морала' на официалната власт!? Значи ти си роден ''алтернативно надарен'' в такъв случа
56
9
 
3
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 2 седмици
Знаеш по какво много лесно се различават интелигентният от неинтелигентният човек!? Различават се по това, че интелигентният винаги търси различни източници на информация и различни мнения и твърдения по определен въпрос и проблем, а неинтелигентният не търси такива и приема за ''единствено меродавни'' мненията и твърденията на официалната власт! Неслучайно Гьобелс, министърът на пропагандата на Третия райх е казал: ''Дайте ми власт над медиите и ще превърна всяко общество в стадо свине''!
55
9
 
2
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 2 седмици
Ако си осмислил добре чутото в интервюто, а ти явно не си, там докторът ПАТОЛОГ обяснява защо СЗО забранява да се правят аутопсични изследвания на починали от коронавирус! За да не се разбере, че не са починали от коронавирус! А ''ПАТОЛОГ'' означава човек, който търси причините за смъртта на определен човек! И откъде точно знаеш че 'не е вярно че от коронавирус не са умирали млади хора без придружаващи заболявания''!? Може би самият ти си патолог и си изследвал такива млади хора!?