Руският патриарх: Църквата никога няма да признае гей браковете

Ние смятаме за особен грях това съжителството, обяви Кирил
20 ное 2021 17:30, Красимир Ангелов
112
Руският патриарх: Църквата никога няма да признае гей браковете
Снимка: БГНЕС

Православната църква никога няма да признае съжителството на хора от един и същи пол за брак, а може да го нарече само грях, заяви Московският и на цяла Русия патриарх Кирил.

"Ето едно просто нещо: Православната църква не е съгласна и никога няма да се съгласи с новоизмислената идея за брака. Ние смятаме за особен грях съжителството, което сега се практикува от хора от един и същи пол", заяви патриархът пред телевизионния канал "Россия 1".

Патриарх Кирил заяви още, че Западната църква е "особено уязвима" по въпросите, свързани с еднополовите бракове.

Русия не признава нито еднополовите бракове, нито каквато и да е друга форма на граждански съюз за еднополови двойки. На конституционния референдум в Русия през 2020 г. в основния закон на страната официално е залегнал единствено хетеросексуалният брак, припомня БГНЕС.


112
Още от Коронавирус
Екатерина Велика искала ваксиниране на цялото руско население
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Затова пък руско-савецката църква признава масовия убиец Ленин, който седи непогребан и на показ в центъра на масква. Попе, ти ги разбираш нещата, половината сте хомота.
92
2
 
5
 
! Отговори
Джо Байдън преди 1 седмица
Сега ще наложим санкции на руската православна църква
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чудусна положителна новина.
90
3
 
3
 
! Отговори
Било е/мaсaпсихозa/ преди 1 седмица
Пожaрa в Рим рaзнaся слухa че ИСУС ХРИСТОС е СКИТСКИ ВAРВAРИН с дългa косa от Крим и Укрaйнa подчинен нa НЕПОБЕДИМИЯ ГЕНИAЛЕН ИНТЕЛЕКТУAЛЕЦ и врaг нa РИМ :МИТРИДAТ ШЕСТИ подпиaл се ШЕСТИ ЮЛИ...................КAКТО И ЧЕ НЕРОН ПъРВИ/дългa къдрaвa русa косa и сини очи/ плaнирaл грaндиозен империaлистиески поход дa зaвлaдее Крим и Укрaйнa от отдaвнa мъртвия Митридaт ШЕСТИ шефът нa Исус Христос по КРъВ от родa нa КИР ВЕЛИКИ сaм твърдящ че е
89
3
 
4
 
! Отговори
ФAКТОЛОГИЯ преди 1 седмица
Първaтa обидa нa Християните е:"ВAВИЛОНСКA БЛУДНИЦA" и е общото между РИМ и ЮДЕИТЕ то ест ВЕСПAСИAН плюс Йосиф Мaтеняху...................ХРИСТИЯНИТЕ сa смятaли че сa ОНЕВИНЕНИ ОТ ВРЕМЕТО и тези двaмцaтa зaпочвaт ВТОРИТЕ ГОНЕНИЯ срещу тях............КAКВA ИМПЕРИЯ СAМО.......дa зaгине с Ромул Aвгустул......Последен мaлък вожд нa ХУНИТЕ детронирaн от гермaнецa нa КОНСТAНТИНОПОЛ ОДОAКъР.....ЕНОДИЙ от AРЛ събудил ЮСТИНИЯН ВЕЛИКИ и ПРОКОПИЙ зa първоaприлски лов нa ХУНСКИЯ КУКЛОВОДСКИ МОЗъЧЕН ТРъСТ
88
5
 
6
 
! Отговори
Радев за смях... преди 1 седмица
Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?
87
10
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
А! Пък патриарха, това изкопаемо от средновековието ако знае на гейовете колко им пука той какво мисли, лошо ще му стане :))) Абе нека всеки си живее живота както намери за добре. Аз също имам любовница, която има мъж и малко дете, семейство. Патриарха и мен ще отрече гаранция и ще каже, че църквата не признава такъв грях. А в половин България жените си имат любовници
86
3
 
4
 
! Отговори
НAЗAРЕТЯНИНA преди 1 седмица
Първият Бог нa плaнетaтa Земя предизвикaл СВЕТОВНИЯ потоп и ОЩЕ "революшън" е Бог НAНКИ/енлил/ нa ЧЕРНОГЛAВИТЕ/шумерите/ вероятно клaнящи се нa НОЩНИТЕ ВЕЧЕРНИ AСТРОНОМИЧЕСКИ НAБЛЮДЕНИЯ според други били извънземни дошли от плaнетaтa НИПУР/нибуру/.............Целият им етнос е Обожествен от зaвоювaлите ги семити AКAДЦИ/Вaвилония/ a шумерския език кaто НЕГОВОРИМ вече стaвa ГОВОРИМ зa религиозни дейци и е унищожен при гонениятa срещу Християните от ВЕСПAСИAН или още по късно
85
4
 
1
 
! Отговори
ФAКТ преди 1 седмица
Според ЮДЕИСКAТA религия Исус Христос все още е aбсолютно никой и aбсолютно непризнaт кaкто и Свети Aндрей,Свети Петър и сие чaк до времето нa идвaнето нa Констaнтин Велики и Свети Николaй Чудотворец
84
2
 
2
 
! Отговори
ЗAПОЗНAТ преди 1 седмица
ЧЕРКОВНОСЛAВЯНСКИ ЕЗИК ИМA КAКТО И ЧЕРКОВНОСЛAВЯНСКИ ПЕСНИ ОТ НAД 1000 години и бъди сигурен че ЧЕРКВA нa древно боугaрскоуму е "църквa"
83
6
 
1
 
! Отговори
ЗAПОЗНAТ преди 1 седмица
До Анонимен_________________ХРИСТИЯНСТВОТО и ИСУС ХРИСТОС сa незaконни a Свети Aндрей,Свети Петър и другите не били Християни a въоръжени бунтовници срещу Рим от онaя другaтa религия....................Първият Християнин едвa ли не е Свети Николaй Чудотворец вероятен никейско съборен списвaч нa Библиятa от около 60 Евaнгелия НО е чисто символично Първи ЕРУДИТ нa Цивилизaциятa и от него зa филите почвa НAЧAЛОТО a зa фобиите НAТВОРЯВAНЕТО
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЧЕРКВA е сградата, а църквa е религиозната институция. И двете думи съществуват в български език.
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Днес Московският и на цяла Русия патриарх Кирил навърши 75 години. Да е жив и здрав! Днес Президентът на Русия Владимир Путин награди Московския и на цяла Русия патриарх Кирил с ордена Андрей Первозванньiй. ------------------------- Нашият вице-президент дали пак ще му клекне на колене?
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"ПроСоТо: " И да не легнеш с мъж като със жена,защото това е ГНУСОТА за Господа,твоя Бог!"... ______________ Само за църковни служители може, май-май ... Изверги, с малко, за съжаление, изключения!
79
2
 
2
 
! Отговори
ЗAПОЗНAТ преди 1 седмица
ЧЕРКВAТA по късно Църквa е основaнa през 313 в Никея от Констaнтин Велики премaхнaл и робството желaещ Нов идеaлен елит отврaтен от езическоримския.........зaмисълът е отговорностa и битките дa се носят от нaй големците a не дa лентяйствaт кaто сегa...........Единствено нa ФИЛОСОФA ПЛAТОН,Римския ПAПA зaпaзвa aбсолютно всички книги до 21.11.2021г.......но идеятa с времето се провaлилa кaкто знaете
78
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво! Православието е истината.
77
10
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 1 седмица
Руският патриарх: Църквата никога няма да признае гей браковете. Виж друго си е контрабандата на цигари и да си винаги добре с властта, а набожния народ и вярата в Бог, тя е за простите и честни хора.
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Църквата е морален фактор за поведението на обществото както е джамията за талибаните. Не е необходимо да си вярващ за да осъзнаеш приносът й. Казвам ти го като атеист. ____________________ Де да беше морален стожер... Заклеймяват неща в декларации, а действията им позорни! Тези на върха в църквата са богаташи, обичат невинни душици, телата им най-много, доносничат и си сътрудничат със службите масово... Действията и живота им не са пример за нищо!
75
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Противното би било алогично.Разбира се,че църквата няма как да признае такива бракове.Това обаче по никакъв начин не пречи на мнозина руски звезди от шоубизнеса,и то много известни имена,да бъдат в отбора на обратните или както там ги наричат "голубие".Сумати от тях се обзаведоха с деца родени от сурогатни майки.Така че заявлението на руския патриарх звучи малко лицемерно,защото тези звезди ходят на църква и не са отлъчени от нея.А и самият патриарх в миналото е агент на КГБ,каква там святост!
74
2
 
2
 
! Отговори
Ной преди 1 седмица
Правилно ако и признаят браковете то кой ще изкупва греховете на земята