Кремъл: Недопустимо е използването на замразените руски активи

Песков коментира намерението на ЕС да ги използва за Украйна
12 май 2023 20:20, Йоана Цонева
70
Кремъл: Недопустимо е използването на замразените руски активи
Снимка: БГНЕС

Русия, доколкото е възможно, ще защити своите интереси в случай на незаконно използване на руски активи в чужбина. Посегателствата върху които са абсолютно недопустими. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Така той коментира думите на представителя на Европейската комисия Кристиан Уиганад, че ЕС може да използва за Украйна доходите от реинвестирането на замразените активи на Централната банка на Руската федерация.

Още по темата
Посегателството върху правото на собственост, частна, държавна или корпоративна, е абсолютно неприемливо. Все още трябва да видим какво ще представят като оправдание. А това, че Русия ще защити своите интереси, доколкото е възможно, това не трябва да предизвиква съмнения у никого, поясни Песков.

Между страните от ЕС се води дискусия относно замразените държавни активи на Руската федерация. Самите тези активи не могат да бъдат конфискувани поради върховенството на закона, но ЕК има правна оценка за допустимостта да се работи със замразени активи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Путинофили неуки, преди 1 година
през 1878г са ни освободили украинци, финландци, румънци и български хайдути на първа линия и шепа руснаци в тила. А българските чорбаджии са осигурявали снабдяването на тая армия. А Вълчан войвода е натоварил 60 конски товара злато на кораб за руския император и предварително плаща войната. Няма нищо безплатно на тоя свят !
46
0
 
1
 
! Отговори
Путинофилите преди 1 година
в Карлуково и на 4ти километър.
45
0
 
2
 
! Отговори
Майка си ли търсите преди 1 година
в УКРАЙНА, празноглавци ? Който разрушава, плаща счупеното !
44
0
 
5
 
! Отговори
Изберете вярното: преди 1 година
"Недопустимо е": А. Да се бомбандират неевакуирани жилищни цивилни сгради с 500кг бомби. Б. Да се изнасилват, убиват и депортират деца от военни. В. Да се блокират парични средства на страна агресор във военен конфликт.
43
7
 
2
 
! Отговори
С.Джаксън преди 1 година
Тези самозабравили се западноевропейски тикви, с глупавите си и необмисленипостъпки ще наравят така, че в най-скоро време да видят Берлин, Париж и Лондонв руини покрити с радиоактивен прах !
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е абсолютно недопустимо. Тези които го допуснат след време някой друг ще вземе техните активи. И за САЩ се отнася. Те не могат да вземат пари от руски олигарх и да ги дават на украйна това е кражба. Украйна няма право да взема такива пари както и оръжия които не може да изплати и всичко както и да ни натрапват нейни храни. Запада какво си мисли че прави ?!?
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес ще вземат парите на Русия, а утре на всички угодници и слуги на рогатия. Тогава ще ревете като юндолски мечки!
40
6
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Да много правилно решение ,русия която нападна суверенна страна.Нещо много бързо им се сви наглоста,къде е сега великата непобедима пиянска армия
39
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да попитам дали Китай, Турция, Иран, Индия и другите страни няма да си помислят дали няма да са следващите за опоскване на активите им от изгладнели, мързеливи колонизатори, представящи се за еманацията на демокрацията??? Ха, ха,ха демокрация
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долусписващите смешници - вие имате ли собственост, ще ви хареса ли някой друг ако разполага с нея само, защото си гледате интереса? Жалки сте! Всяка независима държава може да бъде рекетирана по подобен начин утре. Може утре да поискат и споделено разполагане на блага и ресурси, да издържаме "търтеи", защото е демократично. Утре всеки може да му скимне, всичко, да ядем измислени храни, пазейки природата да унищожаваме крави и хора...
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не ни дреме блатари
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късно е чадо, мандалото лопна.
35
2
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
О, горкичките! Паричките кътани във враждебния Запад, виличките купувани в него, всичко е загубено! Ми да си бяха купували вили при талибаните и отваряли сметки в банката на Ким Трети. Теслата на синчето на Дмитрий Песков ще пробие ли отбраната на Бахмут, или ще продължи да вилнее из МАсква?
34
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какви норми на поведение бе,я първо виж нормите на поведение на украинците пък тогава говорете.Поведение на психичното болни.
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е недопустимо при условие че Русия е стъпкала всякакви правила, нормо и граници!
32
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските шнорхели пак решили,че тук им е Украйната и дрънкат глупости.Ами снаряди само от затворения завод в костенец.друго няма.
31
3
 
13
 
! Отговори
Съветските болни преди 1 година
Най хубавото е, че руската мафия ще спре парите на нашите отвратителни корумпирани политици, децата на комунистите които 30 години се гаврят с бедния български народ.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да ги използват ,ама като всичко останало и това ще е срещу тях .Има и други страни с активи в чужди банки и ,ако решат ,че тия банки не са надеждни могат да си изтеглят парите Тогава ще настане истински хаос и да гърмят банка след банка.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недопустимо е но като са глупави да си държат парите на запад няма кой да ги спре. Толкова време си играха на приятели със запада и така и не се усетиха какво им готвят за да си изтеглят парите навреме.
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е недопустимо да нападате съсед през 2022г... или да спирате газа , за който сте подписали договори ... ама ... правите кото си искате. Ами те правят същото... кото си искат :)) Вие почнахте, ние ще довършим.