Времето в петък: Краткотрайни валежи и гръмотевици, на места градушки

През почивните дни времето ще остане неустойчиво
25 май 2023 17:15, Анисия Иванова
2
Времето в петък: Краткотрайни валежи и гръмотевици, на места градушки
Снимка: БГНЕС

В петък, още от сутринта, отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и градушки, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за май и през деня ще се задържи почти без промяна.

Вятърът ще бъде слаб, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°.

Над Черноморието още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще краткотрайни валежи, на повече места по северното крайбрежие. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максимални температури между 19° и 22°. Температурата на морската вода е 6°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 8°.

През почивните дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни, с гръмотевици, възможни са и градушки. Вятърът ще е от североизток, слаб, в източните райони до умерен.

Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аман от климатични промени! Цяла пролет времето е пролетно, сега сигурно през лятото ще е топло!