Трафикът ни "цвете" в сравнение с други евростолици

На 83-о място сме от 189 изследвани мегаполиси
25 авг 2017 10:37, Петя Славова
16
Трафикът ни "цвете" в сравнение с други евростолици
Снимка: архив, Булфото

Трафикът в София за нас може да е кошмарен, но сравнен с други европейски и световни столици, се оказва, че сме "цвете за мирисане". И че най-големият български град си е едно голямо село спрямо чуждите мегаполиси.

Компанията за навигационни системи TomTom е изработила индекс на най-задръстените градове в света. София е на 83-та позиция от общо 189 изследвани места, пише "Труд".

Изчисленията показват, че софиянци губят 58% повече време за придвижване сутрин и 66% вечер. Подобни резултати имат европейски градове като Осло и Берлин.

Оказва се, че трафикът у нас не е толкова интензивен, колкото е при нашите съседи. Защото именно два от най-близките до границата на страната града - Букурещ и Истанбул, са сред местата с най-тежък трафик. Те заемат съответно 5-то и 6-то място в света по този негативен показател.

По-затруднено е движението само в страни извън Европа - лидер е Мексико Сити, следван от тайландския Банкок, индонезийския Джакарта и китайския Чунцин.

Индексът показва, че в румънската столица е нужно почти двойно повече време за придвижване в час пик. В Истанбул положението е малко по-добре - сутрешното придвижване е с 64% по-бавно, но вечерното е като в Букурещ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: трафикСофияизследване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Palni laji
11
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Проблемът в София е организацията на движението. Колите не са много, но фандъковщината в общината, направи задръстванията многократно по-големи.
10
0
 
4
 
! Отговори
Stiga преди 6 години
не може да сравнявате софия с големите градове на запад.Тук направиха огромна далавера със светофарите- смениха ги без обществена поръчка и похарчиха 18 млн.
9
1
 
1
 
! Отговори
WtF преди 6 години
По тази логика на холандеца датчанин с колелото от първи коментар германците са по големи селяни от другите големи европейски центрове и Цюрих не прилича на Дубай , в Прага живеят само селяни като в София ,а Монако е малъъта на богатите ........
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Аман от "столичани". Баба ти сигурно е копала домати на село цял живот, но ти вече си горд "гражданин" и тея от провицията ти пречат на живота. Ако не бяха "селяните" трафика щеше да е перфектен, хората усмихнати и ти щеше да се къпеш в пари, ама ей го на! Простолюдието съсипа аристокрацията...
7
5
 
3
 
! Отговори
Андрей преди 6 години
Селяците се пълпат и с колите си и с простия си манталитет и със селяшката си кърска агресия която обичат да упражняват по пътищата и с чалгата си носеща се от квартирите им.
6
6
 
12
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Проблема на София са прииждащите хора от провинцията.Всички те идват с колите си и града се задръства.За манталитета и културата им на общуване и разбиране на проблемите,просто е безмислено да се говори.
5
4
 
6
 
! Отговори
селянин с колело преди 6 години
До 123Ами много е просто, приятелю. Ако не се бяха "изсипали там куцо, кьораво и сакато", сега нямаше да е "най-големият български град", и тази тема просто нямаше да съществува. Ама има си и добрата страна, виж - общуваме си, споделяме мнения.
4
13
 
15
 
! Отговори
от СиднейАв$тралия преди 6 години
Хаха fake news?Когато живях в западна европа не съм видял по лош трафик от софийския. Да, имат проблеми, но чак да са по лоши от софийските вие за овце ли ни зимате? В софия 3км отнемат 40 минути, къде го има това в европа??? А за тука Австралия да не говоря, много по добре и от европа
3
4
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
До селяни с колелаЕми като се изсипа тука куцо, кьораво и сакато, какво да е?!
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се сравнявайте с ориенталските столици. Сравнете се с Лондон и ще забележите колко сте зле.
1
6
 
26
 
! Отговори
селяни с колела преди 6 години
...най-големият български град си е едно голямо село спрямо чуждите мегаполиси... хахаха, ми така си е, после ние сме ви били виновни. добре го казахте този път. хахахаха